Доля чи вибір?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем львівянин, 14 гру 2007.

1. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Долі як такої неіснує. І ніде на небі немає книги в яку було б записано наперед ваш життєвий шлях. Люди створені по образу і подобі Бога. А це значить що вони мають текі риси які притаманні і Богу:
    -свободу вибору (воля)
    -любов
    -внутрішнє почуття справедливості
    -потяг до духовного
    Якщо Бог є Справедливість, то хіба ж Він міг би написати долю, ось так:
    одній дитині бути вбивцею
    другій - злочинцем, а
    третій - бути абсолютно вірній Богу.
    Звичайно що ні. Бо неіснує ніякої долі.
    Все виріщує випадок.

• Подобається Подобається x 1
  2. Зануда

Зануда така зануда

А ви не чули, що випадковості не випадкові? (с)

3. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

ну звичайно чули. нічого невипадково.
    Ілюзія випадковості і вибору існують))))

ваша доля є наслідком вашого народження, яке ви невибирали, а кінець вашої на землі долі є фізична смерть. яку ви також не вибирали.

1.О якщо б я вибрав собі батьків в Маямі-Біч, я би не писав вам тут, як Господь любить вас і хоче, щоб ви прийшли до покаяння, я би зараз загарав, не мав би жодного уявлення про Бога вивчаючи психологію і підробляв би рятівником на пляжі, фліртуючи з симпатичними дівчатками.

2.А якщо б я вибрав, як мені треба щоб виховали мене батьки, то я би сказав хай виховують мене як патріота України, який так тягнеться до єдності.

3. А якщо би я вибирав компанію з якою дружити, то дружив би тільки з патріотами, бо батьки мене виховували як патріота, який невтомно бориться за єдність і збудування неньки України.

4. а якщо б я вибрав , щоб мої батьки мали 20 тисяч доларів на моє навчання, то я би невчився в Академії Друкарства у Львові, а був би мажорним Київським студентом в університеті Шевченка на факультеті психології.

вибір просто переслідує мене ви помітили?
    я просто гублюсь, що вибирати, стільки варіантів...)))))))))))

нехай Бог вас благословить .

Останнє редагування модератором: 26 лис 2009
  4. ABDURAKHMAN

Дуже легко сказати: "така моя доля" чи "це мені Бог послав" або ж "все що зі мною сталось через ту людину". Але насправді все що з нами трапляється є причиною лише наших дій, а не чиїхось інших. А тому причиною наших бід являємось ми самі. Звичайно, люди хочуть перекласти відповідальність за свої вчинки на інших, мовляв ДОЛЯ.

5. Romko

Romko Дуже важлива персона

Багато чого б міг сказати...з власного досвіду...
    Але нехай...

6. ABDURAKHMAN

Кожне наше рішення впливає на подальше наше життя. А все що з нами стається спровоковуємо ми самі. Тобто ми притягуємо або віддаляємо певні явища, події, особистості.

7. Romko

Угу...
    Діти,що страждають від хвороб..батьки,що страждають разом з ними свідомо вибрали таку долю.
    ще б...вони мали вибір.

8. ABDURAKHMAN

Причини спадкових хвороб:
    1 генетичний набір батьків
    2 алкоголь
    3 куріння
    4 забруднене середовище
    5 генетично-модифіковані продукти
    6 радіація
    7 випадок
    Діти звичайно ні в чому не винні.

9. Romko

Нестиковочка получаєцця. Постом вище ви стверджували,що у всіх бідах люди винні самі. А дітей,ви за людей не вважаєте?

10. Fremut

Fremut Well-Known Member

Если вкратце,Вы,как и все,умрёте...Но у Вас есть свобода выбора,как Вы проведёте время до этого события,которое Вы отменить не имеете никакой возможности

11. ABDURAKHMAN

Тут мова йшла про те що стається з людиною через її свідомі чи несвідомі вчинки. А те що дитина народжується з вадами від неї незалежить.
    Так само ми всі грішні, бо Адам згрішив. Але в нас є вибір служити Богові і отримати вічне життя або такого не отримати.

12. Romko

Цікаво,як синхронно і атеїсти і віруючі тут впевнено тлумачать: людина - вінець творіння! Людина - сама творець своєї долі! До першого нещасного випадку,правда. Тоді і в тих,і в тих ця впевненість кудись дивним чином випаровується....

13. ABDURAKHMAN

Є речі які від нас незалежать. Але незважаючи на це людина є творцем своєї долi.

14. Romko

Нічого від нас не залежить... Настає час...рано,чи пізно...це усвідомлюють всі... І віруючі...і атеїсти...і вершителі доль людських...і прості маленькі люди...

15. ABDURAKHMAN

СМЕРТЬ - це найбільша справедливість в нашому світі. Вона не вибирає чи бідний, чи багатий, чи добрий, чи не дуже, а приходить до всіх. Питання лиш стоїть у відношенню їх до смерті. Одні бояться її вважаючи неминучою погибіллю, а інші ні.

---------- Додано в 15:51 ---------- Попередній допис був написаний в 15:38 ----------

Як ви вважаєте чому апостоли і учні Христа були готові навіть померти за нього. Невже це все було б того варте без надії на воскресіння і вічне життя?

16. Зануда

Зануда така зануда

Сам собі заперечуєш - якщо доля, то вже не вибір. Нє?
    Я думаю, що то було би простіше знати, які наслідки будуть мати наші вчинки у майбутньому - це дало б нам змогу уникати неприємностей. Але люди перше роблять, а потім вже розуміють, що деякі події є наслідком того чи іншого вибору.
    Не думаю, що заядлий курець, що помирає від раку легень має право казати : За що, Господи? , або "така моя доля", бо людина сама планомірно себе до того довела.

• Подобається Подобається x 2
  17. Romko

Не повіриш скількох людей я знав,що померли від чогось єнчого,будучи заядлими курцями...

18. Зануда

Зануда така зануда

19. Romko

Умгу...
    Як мій товариш...отак от...поліз на дах..поправити антену...
    :sad:
    і не курив,до речі...
    А шо було б,якби курив?о_О

20. Зануда

Зануда така зануда

І що би було? Не впав би з даху? Впав би з цигаркою? Про що ми говоримо? Що згорит то не зогниє чи як?

а де твій аватар? :)