Доля чи вибір?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем львівянин, 14 гру 2007.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Афтер,прошу не починай...
    Я прекрасно знаю твоє ставлення до мене,моєї дитини і моєї проблеми...
    і схожих проблем...з дітьми...
    Ти неодноразово його висловлював.
    якщо ти порівнюєш мене з малолєтками,яким, від нєфік робити хочеться покінчити з життям...то твої проблеми.
    Я наразі маю ради кого жити...
    А фатум..є фатум...

• Подобається Подобається x 3
  2. консультант

консультант Дуже важлива персона

Я десь вже відповідав по даному питанню, але повторюсь. Ніхто за нікого не відповідає. Кожен отримає те, що заслужив. Ось як про це говорить Біблія:
    "А синів він їх не позабивав, як написано в книзі Мойсеєвого Закону, що наказав був Господь, говорячи:" Не помруть батьки за синів, а сини не помруть за батьків, бо кожен за гріх свій помре"-2 Хр.25.4.
    "Нехай кожен досліджує діло своє, і тоді матиме тільки в собі похвалу, а не в іншому! Бо кожен нестиме свій власний тягар" -Гал. 6. 4-5.
    "Бо мусимо всі ми з"явитися перед судовим престолом Христовим, щоб кожен прийняв згідно з тим, що в тілі робив він,-чи добре, чи лихе"-2 Кор. 5.10

Стосовно долі, вибору та Волі Божої в мене є така версія:
    Людина роблячи вибір будує собі долю. Якщо вона живе згідно Законів Божих, то все що з нею стається можна вважати Волею Божою. Якщо людина не живе так, як велів Бог, тоді мова не може йти про Волю Божу, а лише про вибір самої людини та її подальшу долю, як наслідок вибору. Бог людині дав волю, яка регламентується Законом. Воля - це не вседозволеність, де любов і зло постійно змінюють одне одного. Божа Воля - це всі ті справи і поступки, які наповнені тільки Божою Любов"я без жодного натяку на зло. Отже підсумовуючи можу сказати, якщо жити відповідно до Закону Божого, то дійсно жодна волосина не впаде з нашої голови без Волі Божої. Якщо ми нехтуємо цей Закон, тоді претензії тільки до самих себе. Живеш з Богом, буде тобі і Божа Воля, і доля, яку приготовив для тебе Бог. Живеш без Бога - твої проблеми...

Останнє редагування модератором: 15 сер 2009
    • Подобається Подобається x 2
  3. Romko

Угу...
    Дійсно,яка нечемна була моя дитина...:sad:

Так подивишся...які Божі люди наші кєровці...діпутати...чиновники...бандючки...:preved:
    Подивишся в іншу сторону...тоті безбожні інваліди...старенькі...що животіють на мізерну пенсію...:ireful1:
    Дійсно..ну ходять до церкви...видно таки там мало Бога...
    А,може Він не в тій конфесії?:scratch_one-s_head:
    Але в єнчих конфесіях те ж....

Останнє редагування: 15 сер 2009
    • Подобається Подобається x 1
  4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Религии мира и Библия
    Ви так думаєте?

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну так, ти "правий", де більше Бога, там більше грошей.:haha: "Вірна" ознака.

6. Romko

Кожному своє...
    одному бути пупцьом всесвіту...
    іншому пробивати мур...чолом...
    кожному своє...
    доля...

7. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А обійти? Чи піти в іншому напрямку? Риторичне питання... Можете не відповідати...

8. консультант

консультант Дуже важлива персона

Стосовно дитини можна багато філософствувати. Думаю, що на це питання Ти знаєш відповідей не менше ніж я...
    Я маю трохи більше можливості спілкуватись з вищеперерахованими особами і завидувати їм в чомусь не бачу потреби. Чим більші гроші, тим більші проблеми...
    Людину, яка в душі спілкується з Богом не повинні цікавти такі дрібниці. Вона по-своєму буде щаслива незалежно від приналежності до певної конфесії, віри, чи церкви.

• Подобається Подобається x 3
  9. Мирося

Мирося Well-Known Member

Бідні та нещасні! Я теж знаю - у них дійсно багато проблем. Здирають шкури з людей, а тоді одягають вишиванки і йдуть на показ молитися до церкви. Та Бог все одоно їх наказує. От кому ніколи не заздрила, думаю, Romko теж.

Це правда.

• Подобається Подобається x 6
  10. Romko

А про що я торочу в цілій гілці?
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=467594&postcount=299
    Вже говорив...
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=463034&postcount=260

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

що цікаво... ти сам придумав, як слово "пупець", так і слово "мур". А як на рахунок третього варіанту? не данО?

12. Romko

"Пуп Землі" - цей вислів можна зустріти,чи не в кожній художній книжці,від класики,до сучасної літератури... А мур...є таке відчуття....коли всі старання даремні,всі зусилля розбиваються...об мур...іншого слова таки не підберу... І цей мур постає не перед кожним...але він персональний,з врахуванням ВСІХ особливостей цієї людини. І,що не кажи,кожен,перед ким хоч раз поставав цей мур,мене зрозуміє... І не в наших силах його зруйнувати...треба чекати,доки ВІН його не забере...

13. Ярик

Ярик Well-Known Member

От і застосовуйте цей вислів до авторів, цих книг.
    А тут вроді себе ніхто так неназивав, і не вважає. А те, що ви когось так називаєте, то певно ви теж себе вважаєте якимось пупцем ?
    Тут люди висловлюють свої думки, а не хочуть бути, пупцями, бити себе пятками в груди, чи пригати на одній нозі !!!

14. Romko

Вислів "Пуп Землі" я тут вжив,назввавши так тих,в кого гіпертрофоване почуття власної значимості. Вони вважають,що,якщо досі їм стелився рівний шлях,то можна вважати себе здатним вирішувати щось в своїй долі.... Просто це до пори,до часу.... Ще раз повторюю: ні в якому разі НЕ БАЖАЮ Вам зазнавати ударів долі....

15. Ярик

Ярик Well-Known Member

Звідки ви можете знати який в кого о цього був шлях ? Чи ви єдина людина на цій планеті якій непощастило? А може вони просто не вірять в долю, і щось роблять для цього щоб було краще. А не всім розповідають як їм погано, і що нічого незмінити. А може вони не тільки ниють?
    Це ваша думка про їхнє почуття власної значимості.
    Я ще такого ніколи не чув щоб людина говорила, що її руками рухає Бог. А від вас почув. То в кого як ви там сказали , гіпертрофоване почуття власної значимості ?
    Та сам Папа Римський би не посмів такого сказати. То тепер добре думайте, що писати, і які слова підбирати, а то вашими руками пише сам ...

16. Romko

Боїтесь написати ім'я творіння Господнього? Ярику,якщо Вам видається,що я нию, нехай, то Ваша думка. Не вам судити,що я зробив і роблю. На разі,щасливо всім залишатися. Нехай доля у вас буде щасливою. У всіх.

17. Levko

Levko Well-Known Member

Тут з тобою, Ромку, згідний !
    Звичайно, коли в тебе нежить, то можна себе ще вважати якимось пупчиком: наївся пігулок, запив гарячим чаєм, та й на ранок здоровий, про Бога млже і не згадав навіть... Але коли опиняєшся перед лицем страшної хвороби, коли ніякі ліки уже не допомагають, тоді найбільший пупець стає смиренним, як ягня і усвідомлює свою неспроможність будь-що змінити...
    Думаю, саме таку ситуацію ти мав на увазі, коли говорив, що людина нічого не може змінити...

Переконаний, що ні Мих, ні Ярик ні інші дописувачі є наскільки уже немудрі, щоб старатися тобі довести, що людина сама від себе тут може щось змінити, щоб стати здоровою. Звичайно, що тільки Бог може забрати той мур !

Я хотів лише тебе підтримати, щоб ти не опускав руки і продовжував молитися і кликати до Господа, а найголовніше, ПОВІРИТИ, ЩО ВІН МОЖЕ І ХОЧЕ ТОБІ ДОПОМОГТИ! Бо так написано в Його Слові!

• Подобається Подобається x 5
  18. Romko

Доля...доля..
    Доля — це коли все життя — не що інше,як суд на тобою. І кожен твій вчинок обертається втратою, і кожна твоя дія народжує фантоми, що впливають на долі інших.
    І тому...безконечне почуття провини...і біль...
    І стіна...
    І вибору нема...
    Але кожному своє...

19. Приветливая

Приветливая Well-Known Member

Мне кажется, что выбор человека - это выбор между несколькими вариантами судьбы. То есть в жизни каждого заложена некая данность и в рамках нее можно своими поступками выбрать более лучший или более худший вариант. Но саму данность не миновать. Даже если человек "выбирает" полностью противоположную дорогу и кардинально (как ему кажется) меняет свою жизнь - это тоже было посчитано где-то и кем-то. Тут нужно пояснение: судьба и отсуствия выбора в глубоких смыслах вовсе не означает полностью запрограммированную, например, только на радость или на горе жизнь, поскольку, как мне кажется, в каждой судьбе заложен свой вариант счастья и несчастья. А еще Бог милостив и никто не знает, что он нам приготовил на завтра.

• Подобається Подобається x 4
  20. Мих

Мих Дуже важлива персона

повністю згоден.

Це не доля, Ром. Це твій вільний вибір у межах певної долі.

Останнє редагування модератором: 16 вер 2009
    • Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)