Доля чи вибір?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем львівянин, 14 гру 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я маю вибір, АЛЕ в межах того, що мені дано, а не в межах своєї фантазії. І не гордо...

• Подобається Подобається x 4
  2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

3. Levko

Levko Well-Known Member

Погоджуюся, що Богу нема потреби передавати нам інформацію через сни- все що Він хотів сказати, щодо нашої долі записано в Його Слові.
    Хоча і через сни Він може говорити- таке не виключено і не суперечить Писанню...
    Але навіть почувши, щось від Бога через сон, все одно Він залишає вибір за нами.
    Ілюстрацією цього можуть бути славнозвісні сни Йосипа зі Старого Заповіту.

• Подобається Подобається x 1
  4. Ярик

Ярик Well-Known Member

І що ви тим хотіли сказати ? Якщо ви вже так загнули, то подивіться мультфільм "Хортон", там саме про те що ви написали. Але і там доводиться те , що ВИБІР Є. Не може людина вірити в те , що нема вибору.
    Якщо на вулиці вашу сестру, дружину, чи дитину хтось буде ображати, ви я впевнений що будете захищати. Навіщо? Якщо вибору нема. Виходить що ця людина ображає вашу родину бо так написано, не вона винна в цьому.
    Ви як і я, як і всі інші захищаємо себе від поганого, навіщо, вибору нема.
    Навіщо ви взагалі щось робите, якщо вибору нема? Якщо все заплановано за нас, то сядьте собі десь, де вам буде добре і нічого взагалі не робіть, і все відбудеться саме. Вам принесуть їсти, вас помиють, в вас закохаються, вам народять дітей, все зроблять за вас. Ви тільки сидіть і нічого не робіть, і все буде точно так як було б якщо б ви щось робили. :) Все ж написано!!!
    Про те що ми нічого не можемо змінити, про те, що нема вибору може говорити людина яка повністю зневірилась і опустила руки. Так простіше, так зручніше. Це не наша вина, ми нічого не можемо змінити.
    Та все ми можемо, все і вибираємо. Ми чогось не можемо? Так не можемо, змінити рух планет, в якійсь з цих галактик, про які ви писали. А воно нам треба ?
    Чому ми завжди хочемо щось змінити, чого не можемо? А не можемо, тому що нічого не зробили для цього щоб це поміняти. Змінити можна все. Вибір є завжди.
    Ви можете вибирати, чи вірити в те що ми нічого не вибираємо, або вірити в те що ми завжди робимо свій вибір. Виходить всерівно те, що в нас Є СВІЙ ВИБІР.
    Треба просто вірити, надіятись, любити (Віра, Надія, Любов), але не забувати про їх маму Софію ...

• Подобається Подобається x 3
  5. Romko

Romko Дуже важлива персона

Опускай..чи піднімай...
    все одно...звичний день
    колись я думав..що маю вибір...
    нема...

6. Мирося

Мирося Well-Known Member

Чи права ця пташка Ківі, яка боролась із долею? Я плакала, коли перший раз дивилась.

http://www.smartvideos.ru/kivi

• Подобається Подобається x 2
  7. Romko

Н-Е-М-А
    І не вам мені казати,що я зробив.щоб щось змінити...

8. Ярик

Ярик Well-Known Member

Та я це не зовсім до вас говорив.
    Ось це ваше "Н-Е-М-А" теж ваш вибір.
    Ви вибираєте що нема, а я вибираю що є.

9. Ярик

Ярик Well-Known Member

На всі 100% вона права. Нам ще в неї вчитись і вчитись :good:

10. Мирося

Мирося Well-Known Member

Romko, він же по-доброму. Коли хтось захищає віру в світло, вже стає світліше.

11. Romko

І наші метання...і дії..все запрограмовано...
    і непотрібно битись п’яткою в груди.вважаючи це приниженням..
    бо це запрограмовано НИМ.

12. Мирося

Мирося Well-Known Member

Це дуже важко - навчитись любити Бога.

13. Ярик

Ярик Well-Known Member

Доволі складно це зробити, але якщо захотіти то можливо. Головне в цьому випадку ЗАХОТІТИ. :)

Я не вважаю це приниженням, просто висловлюю свою думку. ЦЕ МІЙ ВИБІР.

Як би я хотів , щоб це було запрограмовано НИМ. Нажаль ВІН нам ДУРНИМ дав право ВИБИРАТИ .

14. Romko

Не буду повторюватись...Почитайте мої дописи в цій гілці...
    Вибору в нас нема...
    Ілюзія вибору...

15. Levko

Levko Well-Known Member

... і водночас дуже легко... варто тільки довіритися Йому...

16. Romko

Кожної секунди людина робить свій вибір, і вона(людина) здатна на аналіз ситуації (який часто не виправдовує себе),в результаті у неї складається відчуття, що він управляє своєю долею. Але він не знає до чого призведе його вибір і що за ним буде...
    Тому говорити, що людина керує своєю долею, ІМХО, безглуздо.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

і навіть коли одна людина вбиває іншу?

18. Romko

Кому дано судити Його волю?
    Дуже багато подій в житті окремих людей...цілих народів відбуваються всупереч всім людським прогнозам і звичайній логіці...просто відбуваються...
    Це стосується і вбивства...

19. Мирося

Мирося Well-Known Member

Це так. Але для того, щоб довіритись, часом, треба в собі дуже багато чого переламати. Це особисте право кожного - прийти до цього власним шляхом. Чи не прийти...

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

гм...залізна логіка
    Бог каже "не вбий" і Сам ж планує вбивство для людини.

Ромко, а не здається тобі, що фантазуєш?

а де твій аватар? :)