Доля чи вибір?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем львівянин, 14 гру 2007.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Тільки не путай віру і релігію...

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

я не плутаю, але й не розділяю і не порівнюю. Все в гармонії і поєднанні.

3. Romko

в твоєму баченні...

4. Ярик

Ярик Well-Known Member

Навіть кого читаємо, і кого цитуємо, це теж наш вибір :)

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну... можна шукати протиріччя, а можна гармонію в будь-якій справі. Якщо релігія допомагає вірі, то чому ні?

6. Romko

мені - ні.

7. Багіра

Багіра Well-Known Member

не знаю... доля чи вибір.. от декілька місяців тому приснився мені віщий сон.. так як був негативного змісту, відігнала від себе погані думки і постаралась забути... потім був вибір: робити своє чи помогти групі людей вирішити життєво важливе питання... група вроді справлялась сама, тому я пішла на своє... група не справилась (правда чи моя поміч щось би вирішила - знає лише Бог.. але моя совість вважає, що помогла б)
    в результаті сталось те, що і приснилось мені... чи то задум Бога чи моя підсвідомість все знає...?!! нє вєм...

8. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

швидше підсвідомість-)))
    сни результат обробки інформації - тому образи які виникають можуть мати який сь змістю. Анаіз снів є дуже важливим розділом психоаналізу.

9. Romko

і тут..не наш...
    не мій

10. Багіра

Багіра Well-Known Member

та я розумію.. то скорше було риторичне питання))
    але як підсвідомість може знати речі, які від людини не залежать? бо коли мені сниться що я щось витворила, а потім я дійсно то роблю, то в тому нічого дивного нема... але коли сняться речі, якими керує тільки Бог.. і не було ніяких знаків, що таке може бути.. а потім дійсно так закеровано... то..

11. Сергій аспірант

Сьогодні Богові нема потреби передавати інформацію через сни. Те що стається буває або просто випадковістю або ви побачивши якийсь знак підсвідомо програмуєте свою поведінку на отриманя певного результату.

12. Romko

Він особисто Вас уповажив це заявити?

• Подобається Подобається x 2
  13. Багіра

Багіра Well-Known Member

прошу, не ображайтесь, але то прозвучало так, ніби секретар з приймальні розказує про плани начальника:)
    ми ж толком не знаєм (чи наївно вважаєм, що знаєм), чого самі потребуєм... а чого потребує Бог, то поготів...
    свою поведінку - так.. незалежних і непередбачуваних обставин - очевидно, що ні...
    я не буду спорити про знаки снів, бо не надаю снам великого значення.. але те, що майбутнє може бути відомим людині.. хай одиницям.. хай з недопустимих джерел.. не заглиблюючись, це наводить на думку, що таки слово "доля" має певний реальний сенс....

• Подобається Подобається x 1
  14. Сергій аспірант

Біблія є цілком завершеною книгою, тому люди не потребують якогсь додаткового обявлення. Ізраїльтянам було наказаоно не прислухатись до віщунів та людей які трактують сни.
    я реальні причинно-наслідкрві звязки, які не слід плутати з долею.

15. Romko

В тій ж Біблії,тисячі разів доповненій,відредагованій,перекладеній,сказано,що Господь сотворив людину і дав їй не лише голову і два вуха,а ще й очі,інші органи відчуттів і мозґи. Як Ви думаєте,для чого?

16. Сергій аспірант

найдавніші відомі рукописи фактично збігаються з пізнішими копіями

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Напевно, не тільки щоб бути статистом, нє?

18. Romko

Миху,от,на секунду ввімкни фантазію і уяви собі таку картину. В одній з мільярдів Метагалактик є Галактика(теж одна з мільярдів). А на периферії тої Галактики,серє мільярдів зірок є маленький жовтий карлик(так той клас зірок зветься). Навколо нього крутитьтя планета - одна з міріадів схожих порошинок у Всесвіті. І,на тій порошинці нєкій Мих,со товарищамі заявляє гордо :"Я МАЮ ВИБІР!"

19. Сергій аспірант

томущо справді його має

20. Мирося

Мирося Well-Known Member

Romko, це вже поетичніше :preved:

а де твій аватар? :)