Доля чи вибір?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем львівянин, 14 гру 2007.

1. night

night Well-Known Member

Як на мене доля і вибір ідуть поруч. В кожної людини є призначення якесь в житті. А як вона до нього дійде і коли і буде її власним вибором. Адже в кожній ситуації нам пропонується кілька шляхів її вирішення. І кожен веде до різних наслідків, знайомств. Але те що має статись обов'язково стається.

2. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Це вибір в питаннях: куди поступити на навчання, з ким повязати свое сімейне життя ...

А коли людина захворіла... лікар скаже: ну так вибери здоровя...
    і що тут пацієнт скаже: Ні я вибрав хворіти, такий мій вибір?? - Він неможе реалізувати вибір, бути здоровим

3. Ярик

Ярик Well-Known Member

Може, а точніше міг, треба було здоровим про це думати. Якісь дії людей довели до того що хворий.

4. Levko

Levko Well-Known Member

Але тому вона й істина, що вона одна і не залежить від думки чи досвіду якоїсь людини!! І вона в Христі! І щоб її знайти і зрозуміти потрібно, просто, послухати і прийняти слова Ісуса Христа:

Як у слові Моїм позостанетеся, тоді справді Моїми учнями будете, і пізнаєте правду(істину), а правда(істина) вас вільними зробить! Іван.8:32

Отже, пізнати істину, і бути вільним можливо тільки слухаючи Слова Христового... а не через свої роздумування, чи власний досвід...!

• Подобається Подобається x 1
  5. Мирося

Мирося Well-Known Member

Як би там не було насправді і хто б якої думки не дотримувався, але всі погодяться, що завжди є смисл вірити у краще. Іншого виходу у людини просто немає, на якій би сходинці життєвого успіху вона не знаходилась.

6. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Так.
    Несвідомо реалізовував хворобу, реалізував.
    Тепер хоче свідомо вибрати здоровя і що?? Боже дай..?? Не дасть а сам неможе...

7. Romko

Romko Дуже важлива персона

Я вже сказав...продовжую вважати себе християнином...але радше..в силу місцеперебування...Але
    Я це повторюю завжди...
    І ще...
    Знов цитую себе ж....

8. Ярик

Ярик Well-Known Member

Всі наші вчинки, думки, почуття, бажання і є нашим вибором. І коли ми робимо якийсь вибір, то він має наслідки, які вже неможливо змінити. Але наш вибір не зникає. Ми і надалі можемо вирішувати що робити.
    Як в випадку з хворобою, то в нас є вибір як себе поводити дальше. Чи радіти життю, чи нити що все погано, чи надіятись на виздоровлення, чи зневіритись. Чи продовжувати життя, чи ...
    Вибір є завжди, тільки ми забуваємо, що кожен з наших виборів має наслідки.

9. Ярик

Ярик Well-Known Member

Ви самі в це вірите ? Я думаю що ми щось більше, чим запрограмований робот.

10. Romko

Не просто вірю...
    ПЕРЕКОНАНИЙ.

11. Ярик

Ярик Well-Known Member

То навіщо тоді жити, навіщо в щось вірити, навіщо ми на цій землі, навіщо все що є? :dntknw:

12. Romko

знов ж таки..не нам судити...
    Бог дає життя...Він і забирає...
    Хм...повторююсь...
    Ярику,Ви теж вважаєте себе пупцьом,наскільки я розумію?;)

13. Ярик

Ярик Well-Known Member

Пупцьом чого, чи кого ?
    Коли горить вогонь ви в нього не лізете, якщо не вмієте плавати то в воду не лізете, та і без парашута не стрибатимете. Ви оберігаєте себе від чогось поганого, не будете наражати себе на небезпеку. Це тому що ви не вірете в те, що все за нас вирішено.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та про що ти, Ромку?

як не робот, то зразу пупець? Для чого крайнощі?

15. Romko

але я знаю,що,як настане час,то мені доведеться туди полізти...
    Ех...чоловіче...скільки я вже надивився на отаких...хм..."кузнєцов" свого щастя...котрі "сознатєльно"..кують...кують...кують...
    Аж поки Бог не покаже свій палець...
    А тоді...
    Чи не знали люди,які недавно загинули неподалік Львова в аварії,що їздити небезпечно,що трапляються аварії..і часто? А інші....несть їм числа...
    Кожну подію можна розкласти по поличках:от,якби тоді я зробив не так,а ТАК,все сталось б по-іншому... Вся річ в тому,що в ТОЙ МОМЕНТ ми робимо якраз ТОЙ крок...часто фатальний... Один крок...

16. Ярик

Ярик Well-Known Member

Це наш вибір, який має наслідки про що я вже писав.
    Вибір водія, а не людей які загинули. Це водій мав вибір пити, чи не пити, перевищувати швидкість чи не перевищувати ... А аварія і мертві люди, це наслідки.
    Ну не перестраховувались би ні ви ні інші люди, якщо б було так що нема вибору. Не брали б парасолю, навіщо якщо за нас вирішено, змокнемо чи ні.
    Незнаю як ви, але я не робот.

17. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

18. Romko

А ніхто й не каже.що Ви робот..
    Чи я..
    Чи інші люди..
    Але порівняно з НИМ...ми...

19. night

night Well-Known Member

Хвороба не береться нізвідки. Були значить причини і на це. Людина має вибір або змиритись з хворобою або їй протистояти.Бувають випадки що хвороба міняє світосприйняття людини, спрямовує її енергію, діяльність в інше русло.

20. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Так я згідний і про подібне говорю.

Вот в Конституції України, в розділі прав громадянина, перше право - право на життя
    і що це значить? всі мають право вічно жити??
    Щоб це не значило самі по собі права дають тільки можливість діяти. До речі Ви можете стати президентом України, у вас є таке право.
    А вже від ваших знань, ресурсів залежить чи ви можете релізувати це право/вибір.

а де твій аватар? :)