Доля чи вибір?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем львівянин, 14 гру 2007.

1. консультант

консультант Дуже важлива персона

Самонавіювання в стані трансу. Якщо так постійно навіювати собі, то можна перевершити самого себе.

2. Levko

Levko Well-Known Member

Так Анголи є духовні істоти і мають спілкування з Богом, але найголовніше- вони не є Його дітьми і ні за одного ангела Він не віддав свого життя. Навть за Люцифера, котрий був найближче до Нього до свого падіння.

І ще:
    1Кор.6:3 Хіба ви не знаєте, що ми(християни) будем судити Анголів, а не тільки життєве? -А ви кажете, що анголи є вищими від людини то як як може менший більшого судити?

Євр.2:16 Бо приймає Він не Анголів, але Авраамове насіння (тих хто від віри)- від віри можуть бути тільки люди, анголам не потрібна віра

Євр.1:14 Чи не всі вони (анголи) духи служебні, що їх посилають на службу для тих, хто має спасіння вспадкувати?

3. Levko

Levko Well-Known Member

Усе правильно кажете, тільки, маленька поправка- що не цей вид створінь оголосив себе Його вінцями, а Сам Творець назвав цей вид(нас людей) так.:)

4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ні,шановний...
    Не принижуйте так Творця...

5. Levko

Levko Well-Known Member

Тим, що мій син назве мене татком не принизить мене зовсім, а навпаки я буду тільки тішитися цим.:)
    Так і наш Творець хоче, щоб ми називали Його Татком: "Отче наш, ти що є на небесах...":)

6. Romko

Так,ми Його творіння,як і все,що створене Ним,але аж ніяк не "вінці",Ним створеного....

7. Levko

Levko Well-Known Member

Це Ваша думка..., але не Біблійна...
    А хто по-Вашому є вінцем Його творива?:)

Мій син для мене є найвищим і найбільшим зі всього, що би я не створив, чи про що би я не мріяв...
    Чому Ви думаєте, що в Бога інакше? Якщо ми є Його образом і подобою, то в нас є і подібні почуття і переживання до своїх дітей як і у Нього до нас...

• Подобається Подобається x 1
  8. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Поясніть будь-ласка де в вашому трикутнику Закон,який був явно даний Богом людям.
    І існування цього Закону відомо більшості населення нашої планети.
    І чому в Біблії немає малозрозумілих понять карма ,реінкарнація,які можна довільно інтерпретувати,а є виключно зрозумілі всім поняття?

9. Romko

Можна навіяти собі інше...в стані трансу..
    - Я пупец землі,вінець Всесвіту,кінець і вершина всього створеного Богом(гей,бо я Його дитина,я так сказав!).І по вуха в чиколяді..е-е-е...манній небесній,сам творю свою долю.І всьо...Бо я так думаю.

10. Levko

Levko Well-Known Member

Слухняна дитина не буде самою "творити свою долю", а завжди буде слухати, що їй каже її батько.:)
    Хоча як і слухняна, так і та шо "по вуха в чиколяді" залишаються Його дітьми і вінцями Його творива!!!:)

• Подобається Подобається x 2
  11. Romko

А до чого я й веду..
    Ми творимо Його Волю..для кожного свою..Ним накреслену...
    Де все станеться,тоді,коли задумано Ним..не раніше,й не пізніше..

• Подобається Подобається x 2
  12. Levko

Levko Well-Known Member

Ромку, але я так і не почув, хто, по-Вашому, є вінцем Божого творива?

13. Romko

Гомо..тойво..як він..:scratch_one-s_head:
    стверджує,що він...
    Пупец..всесвіту,що звучит гордо:dntknw:...

14. Окультист

Окультист Well-Known Member

"Провидение в отдельном человеческом экземпляре имеет представителем т. наз. совесть, которая абсолютно нейтральна, не толкает и не задерживает, а только освещает путь, указывая, как нейтрализовать для настоящего момента бинер добро – зло." - я ставлю знак "=" між тим, що даний автор назвав провидінням і тим, що Ви називаєте Божим законом. Бог не заставляє, він лише вказує шлях, це в даній статті є під поняттям "провидіння". В Біблії написано про творення світу на протязі 7 днів, це "виключно зрозуміле поняття" - Ви сприймаєте це буквально? Я вже наголошував - не потрібно сприймати Біблію буквально, читайте між рядками, зрештою, кожен бачить там те, що хоче бачити:)

15. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Ні не треба читати між рядками,треба вивчати.Мудрі люди,що давно вивчають Біблію,стверджують,що книга має чотири рівня розуміння,сприяття.Тому Біблія і є надзвичайною книгою,що відкривається людині у процесі пізнання.

Якби т.наз.совість була нейтральною,то не було би і т.наз.мук совісті

16. Levko

Levko Well-Known Member

:
    Це називається- "Не знаю як правильно, але я проти...":)

Але менше з тим, Ромку- повірте, я вів з Вами цю дискусію, не просто для того, щоб довести свою правоту. Знати розумом, що ти є Його дитиною і вінцем Його творива -це одне, а пережити у своєму дусі те що ти є Його улюбленою дитиною-це зовсім інше і набагато глибше.
    Я це колись одного разу сильно пережив і зараз кожного дня переживаю , коли відкриваю Його Слово, чи приходжу до свого Татка в молитві.

Може варто прийти до свого Творця і запитати Його особисто, ким Ви є для Нього. Я впевнений, що він точно відповість..., якщо запитання буде щирим і відвертим...

Хоча, зрештою, на все свій час...:)

17. Romko

В і чому Ви мене хочете переконати?
    В тому,що ми,люди є вінці природи?
    Ні,я так не вважаю.
    В тому,що Бог обмежився лише створенням Землі...чи вона для Вас є Всесвітом?
    Ні,Всесвіт безмежний
    В тому,що роблячи той,чи інший крок,ми не виконуєм Його волю?
    Ні,на все - Його Воля.На кожен наш крок,кожен порух,кожну думку.

18. Levko

Levko Well-Known Member

Ви пишете зі своєї точки зору: "я так вважаю...", "я думаю...", а ви цікавилися, яка в Нього точка зору на ці питання?
    Можливо інша...?
    Як дізнатися?
    Відкрити Його Слово і прочитати...

19. Окультист

Окультист Well-Known Member

20. Romko

Я знаю...що своєї долі не уникну
    І сприймаю Його волю...
    Не раз вже зустрічався з такою думкою,як Ваша...
    Що Божа сила може бути тільки в церкві і т.д....і т.п...
    Категорично не згідний з тим...Як з намаганням трактувати Його Волю..
    Вважаю це обмеженістю і фанатизмом...
    Я вірю в Бога і знаю,що Він почує мої молитви і в лісі і вдома,і,будь-де.
    І своїми словами...А не тільки словами з СП і молитовників...
    А Його підтримку я відчував вже не раз...
    Як і Чуда...
    Зрештою все моє життя після клінічної смерті - чудо..
    Але це Його Воля...доля...
    Якої я не зміню..як би не хотів.

а де твій аватар? :)