документальні фільми

Тема у розділі 'Документалістика', створена користувачем Гелена, 21 кві 2008.

1. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

здається в цьому розділі нема гілки присвяченої виключно документальним фільмам
    а це, на мою думку, несправедливо, бо багато таких фільмів варті уваги
    тож пропоную в цій гілці ділитися враженнями про переглянуті документальні фільми

почну з себе
    сьогодні дивилася фільм "Наука катастроф/Crash science. Cars", 2006р.
    коротенький фільм (48 хв.) про причини автокатастроф і історію вдосконалення систем безпеки в автомобілях
    дуже цікавий і корисний, імхо
    причому для всіх: і для водіїв, і для пасажирів, і для пішоходів
    шкода, що розповідали історію тільки на прикладі виробника "Вольво", бо цікаво, як дбають за безпеку і чого досягли інші виробники

і ще недавно дивилася фільм-біографію "Властелин мира. Никола Тесла"
    теж коротенький, 44 хв., фільм про життя і наукові здобутки геніального сербського фізика
    відгуки про фільм, точніше про справжні досягнення і можливості Тесли, неоднозначні, але на те і фільм, щоб подумати над цим
    фільм так собі, але біографія дуже цікава

п.с. завтра можу дати лінки, якщо комусь треба :)

• Подобається Подобається x 7
  2. Patrick

Patrick Well-Known Member

Відповідь: документальні фільми

Док.фільми люблю , дивлюся, колекціоную.
    Улюблена тематика:
    - автомoбільні
    - сучасна/ військова історія
    - різні загадкові явища/нерозкриті злочини
    - з життя тварин( тільки не насєкомих(комах))
    - біографічні фільми є ОК , но не всі

• Подобається Подобається x 4
  3. SatYr

SatYr Well-Known Member

Чудовий фільм, в мене є іще +2 фільми щодо нього. Взнав про Теслу тільки коли побачив фільм схожий на "Ілюзіоніст", тобто зацікавився цим великим вченим. Там і про вищу матерію йдеться, про вищу силу, власне про Бога, гарно чоловік один повів.

• Подобається Подобається x 1
  4. Forpost

Forpost Стоїк

Дух Времени /Zeitgeist: The Movie/ (2007)
    Что объединяет библейский миф, теракты 11 сентября и кредитную систему во главе с центробанком? Ложь, которая служит на протяжении веков порабощению человечества. Кто и для чего создает религии?Кто стоит за терактами 11 сентября?Кто и как зарабатывает на войнах?На кого работает средний американец 4 месяца в году?Почему война с терроризмом может продолжаться вечно?Для чего нужны СМИ и индустрия развлечений?Какое будущее готовит планете мировое правительство? Фильм дает уникальный анализ многочисленных фактов манипуляции общественным сознанием с древнейших времен по настоящее и заставляет задуматься, а таков ли мир, каким нас научили его представлять? И хотя фильм рассказывает о происходящем в Америке, он помогает русскому человеку понять принципы и технологии глобальной политики и найти аналогии в нашей истории. Каковы были цели крещения Руси, кому был выгоден теракт в Беслане, на кого работает ЦБ РФ? Осознав суть происходящего, вы сможете ответить на эти и многие другие вопросы самосто Читать полностью...Zeitgeist

5. Гелена

вже згадувався цей фільм: http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=34351

ось ще документальний фільм: Что мы знаем!?: Вниз по Кроличьей Норе/What the Bleep!?: Down the Rabbit Hole
    http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=35241

6. Tony

Tony Well-Known Member

Ага, теж бачив, дуже цікаво, але здається шо трохи надумано і засильно перебільшено про то всьо

7. Гелена

Аdvertising2006 - збірка рекламних роликів зі всього світу
    чи то конкурс чи то виставка, точно не знаю, дуже цікаві роботи
    виявляється реклама може бути ненав'язливою, смішною і цікавою
    це дійсно креатіфффф :)
    якби така реклама була в нас по ТВ то я би не перемикала канали :)

Додано через 2 хвилини
    може бути :)

8. юстас

юстас Well-Known Member

Воно-то всьо так, але якщо той самий ролик крутити по 10 разів на день і так упродовж кількох місяців(що наразі і робиться), то ніякий креатив не спасе, нє?

9. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Andy Awards 2007: все принты-победители
    http://www.adme.ru/andy_awards_2008/2008/05/05/22616/#comment_list

Andy Awards 2008: все ролики-победители
    http://www.adme.ru/festivali_i_konkursy/2008/05/04/22610/

10. Гелена

відеотренінг Р.Кіосакі, ще раз про фінансову грамотність, рекомендую всім :)
    тривалість 60 хв.
    http://biblioteki.net/viewtopic.php?t=749

п.с. на biblioteki.net купа хороших аудіокниг, відео- і аудітренінгів, документальних фільмів тощо

п.п.с. але довго скачується звідти...

11. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

А «Украина. Становление нации» Ежи Гоффмана во Львове уже показывают?

12. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Позавчора подивилась "Business of Being Born" (Бiзнес народитись - якщо дослiвно)
    Фiльм зроблений одною ток-шоу телезiркою Рiкi Лейк яка мала дуже поганий досвiд у роддомi, то вона другу дитину родила дома. Показували який конвеєр в Амер. роддомах. Правда показали що в випадку її фiл
    ммейкера без кесаревого не обiйшлось, бо дитина родилась до строку i була дупцею до виходу. Фiльм заставив замислитись, правда чоловiк сказав щоб я i не мислила... (виявляється я дечого важливого з власних родiв не пам'ятала, то вiн сказав що категорично НI)
    Але так гарно було жiнка тужиться i пiдставляє свою руку i витягує своє ж дитя. :) Чудо! В загальному може українцям з географiчних мiркувань цей фiльм буде не доречний, але якщо цiкаво подивитись як в iнших країнах це робиться то варто глянути.
    http://www.thebusinessofbeingborn.com/

13. Гелена

"Неизвестная Мексика" (2007) в 5-ти ч.
    Сюжет фильма: Фильм "Неизвестная Мексика" создан на базе материала, собранного в ходе экспедиции в Мексику в марте 2007 года (см. раздел "Экспедиции"), и основан на фактах, которые откровенно скрываются и замалчиваются. Многое из фильма ранее нигде не освещалось, и у зрителей есть возможность увидеть впервые то, что указывает на совсем иное прошлое Мезоамериканского региона. В этом прошлом обнаруживается реальное существование высоко развитой цивилизации, существование которой академическая наука категорически отрицает
    "Загадки Древнего Египта". Запретные темы истории. (2006) в 6-ти ч.
    Сюжет фильма: Шесть документальных фильмов про тайны древнего Египта, в которых приводятся уникальные факты, которые до сегодняшних дней тщательно скрывались от широкой аудитории. Например, такие:

В Египте более ста пирамид, семь из которых кардинально отличаются от всех остальных по методам и технологии строительства. Они настолько выпадают из общей картины примитивного общества Древнего Египта, что позволяют выдвинуть версию их создания задолго до первых фараонов теми, кого сами египтяне называли богами, - цивилизацией, которая достигла очень высокого уровня развития.

В Египте сохранилось очень много артефактов, которые указывают на реальность существования здесь за тысячи лет до первых фараонов совершенно другой цивилизации. На этих артефактах остались след таких инструментов и методов обработки, которые во много превосходили возможности не только примитивного общества времен фараонов, но и современной цивилизации.

дуже цікаві фільми, детальніше тут:
    http://powertracker.org/torrent/forum/about29745.html
    http://powertracker.org/torrent/forum/about17768.html

14. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Цікава ви дописунка, Гелена... теми такі створюєте, фільми такі дивитесь... нетипово для дівчини, ріспект.
    На форумі десь ваша фотка не завалялася, би оком кинути?!:)

За два останні лінки дякую, я давно полюбляю історію сонячно-кукурудзяних цивілізацій: ацтеки, інки, майя...

15. Гелена

ой, що то мене останніми днями хвалять та ще й на фоні моєї червоної картки? :D
    мені аж незручно :o
    дякую за компліменти! :)

фото є, давно закинула, десь на гілці про личка кілька є
    от свіжі якраз хотіла закинути з синочком та й щось не виходить :crazy:

там не лише про цивілізації ацтеків і майя, а ще наводяться докази (дуже переконливі, імхо) про давніші цивілізації
    мені дуже сподобалися обидва фільми і сайт http://lah.ru/mast/zth.htm
    приємного перегляду! :)

16. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Цікаво, цікаво... А посиланнячко можна на допис закарткований?!
    Мені тут за картки боротись сподобалось... а ще я дуже люблю китів... ;)

17. Гелена

покарання в профілі, я сама напросилася, так що терплю :D
    а за такі розмови ми ще в баню підемо, бо то офтоп! :crazy:

18. Nika07

Nika07 New Member

Я дуже люблю дивитися документальні фільми, зняті BBC. Шкода, що наших такої якості немає:ireful1:

• Подобається Подобається x 2
  19. Гелена

щойно переглянула "Деньги - пирамида долгов" (Money As Debt by Paul Grignon)

"Этот небольшой анимированный фильм разрушает привычные стереотипы
    касательно денег и в наглядной форме объясняет как сложились и действуют
    два принципа современного банкинга: частичный резерв и ссудный процент
    и почему они фактически являются узаконенной формой мошенничества.

Знаете ли вы,
    что каждый раз после оформления кредита увеличивается количество денег в стране, растёт инфляция?
    что деньги, который банк даёт вам в долг, по большей части не принадлежат вкладчикам?
    что большей части денег, которые банк даёт вам в долг, не существует?
    что рентабельность банковского сектора может достигать 9000% и более за счёт простого перекладывания денег с полки на полку?
    что наше собственное правительство берёт деньги в долг под проценты у нашего же центробанка?
    что для сдержания краха долларовой пирамиды Соединенным Штатам нужно постоянно увеличивать расходы и не возвращать долги?
    на что уходят энергетические ресурсы?
    что доллар ничем не обеспечен, и вся мировая кредитно-финансовая система держится на честном слове?
    что неизбежен крах долговой пирамиды?

Откуда берутся деньги?
    Как банки создают деньги из ничего?
    Что станет с деньгами, если выплатить все долги?
    Почему невозможно выплатить долг с процентами?
    Кто реально управляет экономикой?
    На что уходят энергетические ресурсы?
    Почему неизбежен крах долговой пирамиды?

Официальный сайт фильма: www.moneyasdebt.net"

он-лайн можна глянути тут: http://rutube.ru/tracks/304021.html?v=0c4d3f680bf41dfbb284c4db2b991a1e

20. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

На РенТВ якісні док.фільми показують.

а де твій аватар? :)