Ви і уявити не можете, як тяжко повірити в те, коли наприклад, взнаєте багато за всіх, а інші - ні. Це намного тяжче, ніж вірити не знаючи. Спробуйте уявити, що ви взнали хто такий Бог, що він задумав, що від вас вимагається... Може завтра ви, як Жанна д'Арк повинні будете піти на костер , або положите голову на плаху, як Емельян Пугачов заради слави Бога... Хочете знати більше ще? Відчуйте... Яка відповідальність. Яка самопожертва. Який тягар за все людство... Яка самотність, бо взнаєте хто є хто... Як відчуєте себе серед грішних... Як відчуєте пожертву Ісуса, який робив добро і нізащо був розіп'ятий... Щасливі ті, що не відають, але вірять. То я так думаю, коли стою в церкві і невимушено слухаю баб, які стогнуть від спеки і т.п., А батюшка зранку співає і перепочити ледь встигає, під палящим сонцем у повній викладці. Це так, саме простий приклад.
Я розумію, а що це означає, ота важкість? Напевно то є різниця між тим, що є істина і тим, в чому і як ми живемо? Можливо, тому у Старому Завіті сказано, що якби людина побачила Бога, вона б померла?
Однодумці ніяк не пояснюють відсутність перекладу. Вони знають, хто були ті "Елохіми" і що це таки був не Бог, а дехто інший/інші. Деталі цього точно не буду озучувати тут, поки рано) Та ж Вікі про одне й теж говорить по-різному: і про гебрейське слово, і єврейське. Але старий завіт (десь на 90 відсотків) писався таки на староєврейській мові - це знають всі) Прямого доказу в старому завіті про множиність Бога в контексті Трійці немає! Чому? Все просто: Трійця з'явилася через декілька століть, після написання книг, що стали старим завітом. А саме, після Нікейського Собору в 325 році, в Трійці вперше офіційно з'являється Ісус Христос (називався Нікейський символ віри). А вже в 381 році, після першого Константинопольського Собору, до Ісуса туди добавився після Дух Святий (назвали Нікейсько-Царгородський символ віри). Це все історичні факти. Тому в біблії про трійцю таки нічого не сказано. Знову ж таки, це чисто людські вигадки. А отже, множиність бога в біблії - це точно не Трійця!!!
В світі багато людей, які в щось/когось вірять. Наприклад, жертви комуністичної пропаганди, свято вірять у "Світле Майбутнє" і Леніна . В 90-х роках чимало українців свято вірили в Марію-Деві-Христос (Біле Братсво). Для багатьох підлітків - є боги-кумири, на яких вони буквально моляться, як на ікону. Є навіть представники МЛМ-бізнесу, які вірять у вище-стоящих ("інформаційних спосорів") і чудодійність продукції компанії. Подібних прикладів є ну дуже багато. Спробуйте комусь з них сказати, що вони помиляються і неправі. Як мінімум у Вас нічого не вийде і вони однозначно переконуватиму Вас у зворотньому. А чим Ви обоє, любі опоненти, відрізняєтесь від них? НІЧИМ! Різниця лише в програмах/вірусах, що записані у Вашій підсвідомості. Ось і вся різниця, а решта все 1 в 1. Як так сталося з Вами? Перша частина цієї програми попала до Вас, коли Ви були ще маленькі, через магічний обряд хрещення (якщо це відбулося в ранньому дитинстві) - можу довести, що це є саме магія, а не "сходження Святого Духа". Потім дорослі залучали Вас до цекрви і процес йшов далі. Зараз Ви ідеально "прошиті" зомбі-християни, яким абсолютно нічого не докажеш. Знаю і розумію це чудово! Мої слова наспраді адресовані не Вам. На щастя адекватних людей є багато і з кожним днем їх стає все більше і більше. Доречі, це факт... Різних "вірян" з кожним роком в світі стає менше))) Ура, може і Вас колись попустить. Це не читати))) І ще одне - Бог/Абсолют/Творець/Любов - не в Мертвому папері (писанні), а у Живому Серці! Істина - не в релігії, Істина - вона в ТОБІ і у Твоїй Душі!
Не чіпляйтеся до слів. Бо тяжко повірити, а важко зрозуміти. Різниці немає, тому що істина в тому, що є різниця між істиноє і тим, як ми живемо. Можливо, але я вже писав, чому Бог не з'являється. Простонародно кажучи: "Поки не бачиш - спокійно спиш". Так було показано, чи я побачив - так і вірю. А якщо по-справжньому - то мабуть є причини більш значущі. Якто: Земля - територія влади темного Князя. Поява на "сопредельной" територии може визвати війну і загибель всього людства. Па-бам!!!
Та ви теж, не оригінальні. Вам вбила в голову леніська ідея - Бога нема. Це ми вже проходили, нічого цікавого, а закінчилося все повним крахом.
Помиляєтесь. Ще не закінчено. Червоні прапори з могил повстали і вже разом з імперськими шастаються теренами древньої Русі (І повстануть мертві...). Ще хфашистських не вистачає офіційно, щоб настали часи смутку більшого, ніж було 80 років тому.
А що тут дивного? Бог розкриває Себе поступово. Можна так самозадати запитання: А чому Месія прийшов не зразу. На все свій час. Як сказано в Біблії, бо ще не збулися часи. Множина у Старому Завіті була незрозуміла, а в Новому Завіті вона стала зрозумілою. Пророк Ісая писав про спасіння, у Новому Завіті воно прийшло. Що тут дивного і не зрозумілого? У Старому Завіті Бог прощав гріхи, У Новому прощення можна вже отримати від учнів Христа. Бог наблизився до людини по мірі приходу свідомості самої людини і і ініціативи Самого Бога.
Нічого не відбувається моментально. Перехідний час є у всьому - короткий, чи довший. Росія сьогодні - уособлення зла, не лише для України, а для всього світу.
@Мих, перед тим, як відписувати на мій пост, Ви хоть його читаєте? Чи так, пишите щось, щоб лише писати в класичному дусі "зомбі-христянина"? Ось мої слова: - "Прямого доказу в старому завіті про множиність Бога В КОНТЕСТІ ТРІЙЦІ НЕМАЄ!" Значення слова "контекст" розумієте, чи також треба розжувати? @Мих, на відміну від Вас, я бережу свою свідомість від будь-яких ідеологій. Всі вони однакові шкідливі для людини, що християнство, що комунізм. Для мене і християни, і комуністи - однаковісінькі зомбо-біо-роботи, мозок яких, повністю атрофувався і відмер. Про подібне я вже писав тут. Ось: -"Совйєцькі психіатори займалися тими, хто не вірив у священних богів комунізму - Карла Маркса, Леніна, Сталіна. По-суті така ж релігія/ілюзія як і всі інші, лише боги свої. І гробниця своя в Москві. Для деяких пенсіонерів ці боги це й досі живі)" Де Ви тут побачили мою прихильність ідеям комунізму? Отже, свої власні домисли і фантазії тримайте при собі!
Бог розкриває себе поступово?Брєд!!! Ніякий Бог нічого не робив і нідо кого не наближався поступово. Це робили звичайні смертні люди (про Трійцю), докази я привів вище. А тут, це знову Ваші власні домисли і фантазії. Можете навіть свою власну релігію створити, чи ще одне розгалуження в християнстві) Чи може Бог Вам особисто про це сказав? Тоді Вам на Кульпарківську, 95 а, у відділення, де лікують шизофренію. Чесно, бо випадок дуже-дуже складний!
В контесті нема. Але є множина - ви самі то сказали. А з змісту Письма Їх є Три. Якщо ви того не бачите, то це ваші особисті проблеми. Вам певно важко про це судити, бо поки ви не готові. В духовному плані ви просто ще недозріли до цього. Без образ. Якщо ви пишите: Бога нема, то ви, очевидно не можете зрозуміти про Трійцю. Святе Письмо є відкрите для віруючих і тій мірі, в якому стані віри вони знаходяться. Для атеїстів ця книга закрита, скільки разів би вони її не читали.
Не зачепило, бо який "психолог" ви є я знаю. Тому ваші думки для мене є порожні. Мало того, у вас вислідковується деградація, що теж для мене не є дивно. Я б більше здивувався, якби ви сказали, що Бог є.
Прошу дуже-дуже мені вибачити, але ви знову помиляєтеся. Росія - не зло, і навіть зло - не ті, хто нею править. Вони - такі розпусники, що навіть злу вони противні. Колись зрозумієте.
ВІКІ: Атеї́зм (від грец. άθεος, безбожний), безвірництво — світогляд, який характеризується відсутністю віри в існування будь-яких богів, духів, інших «потойбічних» істот тощо. @Мих , насправді дуже смішно казати про людину, яка позиціонує себе як езотерик, що вона заперечує існування «потойбічних» істот, або Вищих Сил. Можете подивитися в Інтернеті, що означає слово "езотерика",або хто такий "езотерик") 1. Я заперечую лише існування християнського бога, в такій формі, в якій нам про нього говорить церква. 2. А це також слова "АТЕЇСТА", який заперечує існування будь-яких богів, духів, інших «потойбічних» істот тощо))) Питання із атеїзмом закрито? Чи потрібно пояснити детальніше? Мабуть про кожну книжку, яка має кілька сотень сторінок, можна сказати щось схоже. Але в біблії про Трійцю жодного слова немає. Про множину говориться, а про трійцю НІ! По цій же логічі, можна сказати і про четвірцю, пятірцю, тридцятишестірцю і т.д. А історію вникнення Трійці, читайте вище. І зав’язуйте вже з тими своїми вигадками і домислами))) Недозрів… Ага, я мабуть ніколи не дозрію бачити те, чого не існує. І не впихуйте сюди фразу «в духовному плані», бо релігійність і духовність – це абсолютно два різні поняття. Дивуйтеся! «Біблійний бог» таки є, можливо розкажу про нього трохи пізніше. Безумовно, я дуже-дуже поганий психолог. Що тут скажеш, без варіантів. Ага, і деградую я. І ще потребую іншого психолога))) Дуже дякую, мені завжди приємно чути оцінку від людей, які мене особисто не знають і ніколи не бачили в живу. Можете продовжити в такому ж дусі, дозволяю)))