Докази неіснування Бога

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Interaktive, 26 лип 2017.

1. Slav

Slav Well-Known Member

Цей архіватор і так все заархівує. Правда, невідомо наскільки він є надійним архіватором і як довго він буде тримати заархівовані інтернет-сторінки.

Я чітко писав, що релігійні люди (релігійники) в реальному житті нав'язують мені релігію та намагаються мене навернути до Бога. Я не писав, що мені Творець щось нав'язує.

Я питався мудрого священника щодо логіки в релігії та в Біблії . Він мені відповів, що в релігії та Біблії є логіка, але там де немає логіки, там треба це сприймати на віру. Не треба мені розказувати про Творця. Не про Творця я вас питався. Мені вже так само як ви неодноразово розказували про Творця інші релігійні люди.

Ви підтверджуєте те, що я писав панові @Мих , що Бог, відповідно до догматів віри, є один єдиний і ніким не був створений, а завжди існував вічно. Я мав наувазі, що ця догма логічно протирічить аргументації віруючих, що світ та людство не могло виникнути само по собі чи існувати вічно, а було кимось створене.

Я тільки за допомогою цього показую логічне протиріччя ( див. вище )

Я мав наувазі, що Бог - це дуже складна сутність у порівнянні зі складністю всесвіту, людини, комп'ютера, різних процесів в природі і т.д. тощо.

Про логіку я вам відповів вище.

Ви можете не вступати зі мною в дискусію та мені не відповідати. Тут на форумі кожен добровільно дискутує з іншими дописувачами форуму.

Я тільки "хаю" певну категорію віруючих за те, що вони намагаються назв'язати свою віру невірючим. Мене абсолютно влаштовує їх віра. Читайте уважно мої попередні дописи.

P.S. Чи не часом не агні-йоги це і є ті вогненні йоги? Ти – ТВОРЕЦЬ свого щастя. Грані Агні Йоги про Учення Живої Етики – Учення Життя

Останнє редагування: 22 сер 2017
  2. Igor Fedoryshyn

Igor Fedoryshyn Психолог, езотерик, цілитель

Нічого немаю проти Ваших лексико-семантичних архаїзмів, які змінили своє значення в сучасній мові. Проте повторюю свою фразу слово в слово ще раз:
    "... слово про яке ми говоримо, знаходиться в активному вжитку по сьогоднішній день в середовищі свого виникнення, в тому ж значенні. Чесно, перевіряв особисто там же - серед євреїв."

3. Slav

Slav Well-Known Member

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

:flag of truce::)

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Яке слово? Елохім у активному вжитку?

Ви так і не сказали який переклад цього слова.

6. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

Було вже таке тут. То і я вам кажу - пишіть в приватку, щоб вас не цитували і не бачили. Якщо ви такий ніжний, то вибачте.

7. Slav

Slav Well-Known Member

Ви маєте право відповідати та коментувати мої дописи на цьому форумі. Але в мене склалось таке враження, що мої дописи вас обурили. Через те я повідомив вас, що я відповів дописувачу @ІгорМ.

8. Коммунарец

Звідки ви взяли, що я обурився на ваші дописи? Я навпаки, був збентежений і не міг вирішити- бо хотів повхалити вас, та щось було зайве. Наче хотів погладити їжака, та він виявився колючим :pardon:

9. Igor Fedoryshyn

Igor Fedoryshyn Психолог, езотерик, цілитель

Казав разів 7, можливо трохи більше. Воно перекладу немає! Ще й читату знавця древніх писань надавав. Верніться вище і перечитайте, для загального розвитку буде корисно!

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну як немає. Ще й як має.

От, приміром, глянемо навіть в гугл-переклад, а підстрічний переклад Біблії. Має. Море словників перекладають це слово.

Ваші однодумці чим це пояснюють, що нема перекладу?

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

От зверніть увагу, що пише Вікі:

Елогім (אֱלוהים,אלהים — боги) — це гебрейське слово, яке означає поняття Божества.

Бачите, навіть не староєврейське.

Я допускаю, що воно є в множині, це просто підтверджує, що Бог є Трійця, хоч і не на пряму, бо не йдеться про кількість.

Бог - Єдиний, а не один і особі, як дехто собі уявляє.

Юдеям Бог відкрився в образі Отця, а потім проявив Себе Син і Дух святий. Багато юдеїв не повірили Христу і залишилися на рівні старозавітних євреїв - далі чекають на месію.

12. Slav

Slav Well-Known Member

Судячи з ваших трохи агресивних дописів, в яких ви переходите на особистості, можна зробити висновок, що вас обурили мої дописи.

Я вам вище дав відповіді на всі ваші дописи.

13. Коммунарец

Я не очікував, що ви дасте відповіді, бо думав вам буде цього достатньо, щоб зрозуміти щось. Тому кажу честно: "Я не читав ваші відповіді. Який сенс мені читати відповіді на свої відповіді?"

• Смішно Смішно x 1
  14. Slav

Slav Well-Known Member

Я все зрозумів: віра в Бога - це є віра і тільки. Недаремно вона називається вірою. Це ще раз підтверджує правоту моїх висновків в попередніх дописах.

Я колись ходив до церкви на засідання одного товариства вивчення Біблії. Коли я почав задавати свої питання щодо логіки в релігії, то мої знайомі постійно мені повторювали: Де твоя віра?

15. Slav

Slav Well-Known Member

Не треба своїм тролінгом забирати мій час.

Чи вам хочеться просто тріпатися на форумі тільки задля тріпання?

16. Коммунарец

Ні, не просто так хочеться тріпаться. Вам хочеться, щоб люди ні в що не вірили або в те, в що ви і самі не знаєте. Де ваша віра? Що ви пропонуєте? Чи ще гірше, ніж комуністи - все разламати і нехай розбігуться - хто куди?

17. Slav

Slav Well-Known Member

Я вам написав вище, що мені хочеться. Повторити?
    Я писав, що я дуже радий, що хтось в щось вірить. Аби тільки він чи вона не мучились проблемою "навертання".

Вірте, але не стверджуйте, що логікою та здоровим глуздом можна довести існування Бога. Вірити - одна справа, а доводити логікою та здоровим глуздом - це інша справа. Можна вірити в речі, які можна довести за допомогою логіки та здорового глузду, а можна вірти в речі, якиі, очевидно, не можна довести за допомогою логіки та здорового глузду. Існування Бога належить до тих категорій, які неможливо довести за допомогою логіки та здорового глузду.

Останнє редагування: 23 сер 2017
  18. Коммунарец

Вище, вище... Ясно, що не нижче...
    А по логіці та глузду - то вам до @Igor Fedoryshyn, він знаток - є чи немає Бога. "Птенцы из одного гнезда"

• Подобається Подобається x 1
  19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не погоджуюся.

Якщо у вас є всі докази що до існування Бога, то віра непотрібна, у вас є знання. Якщо ви знаєте, то нащо вам ще й вірити? От якщо ви не знаєте, то тут потрібна віра.

Та я вас прошу. Одна справа, якщо людину мучать сумління і вона хоче навернутися, інша справа - якщо її нічого не мучить і вона не хоче.
    То худобу хіба можна навернути, щоб не йшла в город, хоч вона того й не хоче. А людина повинна мати свій вибір і нести сама за той вибір відповідь. Бо якщо б то було силою, то нема відповідальності. Що я міг робити? що вибирати, коли мене силували? нє?

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не згоден, можете передати євреям.

Якщо взяти первісних людей, чи навіть просто 5 століття до нашої ери, скажімо.

"Сонце", як би воно тоді не називалося, мало трохи інше значення, тобто в це слово вкладалося інше значення. Наприклад, в деяких народів то було божество Ярило. А сьогодні - це зірка з ядерними вулканами.

Та що там казати, значення слова може трохи міняти своє значення навіть при звичайному перекладі з мови на мову.

а де твій аватар? :)