Докази неіснування Бога

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Interaktive, 26 лип 2017.

1. Slav

Slav Well-Known Member

Мене би ця тема існування чи неіснування бога взагалі би не цікавила, якби релігійники не задрали релігіями все людство. Релігійники самі на свою мерзенну поведінку не дивляться, а нерелігійних нормальних людей намагаються вчити та примушувати жити відповідно до своїх вимог та стандартів.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Igor Fedoryshyn

Igor Fedoryshyn Психолог, езотерик, цілитель

@Мих, гугл-перекладач - це комп'ютерна програма, робот тощо. Ви поспілкуйтеся по цьому питанню із ЖИВОЮ людиною, яка добре знає іврит і отримаєте красномовне підтвердження моїх слів. Я особито вивчав це питання за допомогою громадян Ізраїлю і людей, які володіють івритом. Що Ви мені гуглом своїм тикаєте, може знайшли собі Нового Бога для поклоніння?

3. manur

manur Well-Known Member

Вже є.:tongue:

4. Igor Fedoryshyn

@Мих , Віра в бога, саме в релігійному контексті - це страшна хвороба, психічний розлад. Людина вірить в те, чого немає і з піною в роті готова боротися за свою ілюзію. При цьому здоровий глузд відсутній повністю. І жодні аргументи і факти тут не працюють, нажаль!

5. manur

manur Well-Known Member

Яке щастя для психіатрів - майже все людство - їх пацієнти........

• Смішно Смішно x 1
  6. Igor Fedoryshyn

Психіатри займаються лише тими, хто реально чує різні голоса, а не тими, хто тільки переконує себе в цьому)))

• Смішно Смішно x 1
  7. manur

manur Well-Known Member

Совйєцькі психіатори займалися всіма, на кого показав палець КейДжіБі.

8. Igor Fedoryshyn

Совйєцькі психіатори займалися тими, хто не вірив у священних богів комунізму - Карла Маркса, Леніна, Сталіна. По-суті така ж релігія/ілюзія як і всі інші, лише боги свої. І гробниця своя в Москві. Для деяких пенсіонерів ці боги це й досі живі)

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Slav

Slav Well-Known Member

А що ж тоді означає слово אֱלֹהִים (Елохім) ?

Чи щось суттєво зміниться, якщо всі люди замість слова "Бог" почнуть вживати слово אֱלֹהִים (Елохім), вкладаючи в нього той же самий зміст?
    Таке враження, що ви сперечаєтся тільки щодо назви чи називати його "Богом" чи אֱלֹהִים (Елохімом), який має часто різне написання та звучання на кожній мові, але це слово означає одне і те ж саме. Замічу, що в англійській мові вживається слово God (звучить - год). Чи може я неправильно розумію вашу суперечку?

Останнє редагування: 21 сер 2017
  10. Igor Fedoryshyn

З цього приводу я вже писав вище по темі. На івриті закінчення "ім" - означає множину чоловічого роду. Тобто мова йде про певну кількість сутностей, а не про одну, чи одного бога. Щоправда в деяких місцях окремо згадується слово "יהוה‎", яке прийнято читати як Яхве, в більшості випадків. Хоча голосних букв на івриті немає. Власне так званий Яхве був лише одним із "Елохімів" в біблії.

Саме тому навіть в перекладених версіях біблії є фрази:
    - "СтворімО людину по образу і подобію НашомУ"...
    - "Тепер Адам як один і НаС"...

11. Slav

Slav Well-Known Member

Ще треба добре знати іврит. Чи не може такий переклад українською мовою відповідати множинній конструкції в івриті?

А як звучить на івриті Перша Божа заповідь?

12. Igor Fedoryshyn

Так і є. На івриті також це вказано в множині. Навіть в тих місця, де "бог" створював землю і все решта. При чому такої "множини", там є аж 2000 разів.

13. Slav

Slav Well-Known Member

Іудаїзм проповідує існування багатьох "Елохімів"? А може ці "Елохіми" в множині в іудаїзмі відповідають значеню одній сутності з назвою "Бог" в християнстві. Не думаєте, що чіпляючись до таких несуттєвих нюансів, ви робите далекосяжні висновки? А як це доводить те, що не існує бог?

14. manur

manur Well-Known Member

В івриті, крім однини й множини, є ще й двоїна.
    Те, про що Ви вповідаєте - точно множина?

15. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

16. Igor Fedoryshyn

Якщо говориться про множину чоловічого роду, то до слів додається закінчення - "ІМ"
    Нариклад:
    גנים - ганИм - сади
    בתים - батИм - дома, будинки
    ספרים - сфарИм - книги

Якщо говорити про іменники в "подвійному" числі, коли вони позначають парні предмети, то до слів додається закінчення "АІМ".
    Наприклад:
    מכנסיים - михнасАим - брюки
    אוזניים - ознАим - вуха
    ידיים - ядАим - руки
    משקפיים - мишкафАим - окуряли

• Інформативно Інформативно x 1
  17. Igor Fedoryshyn

Дослівно перекладається приблизно так:
    - "Я є Яхве Елохім твій, що вивів тебе з єгипетського рабства, нехай не буде у тебе інших Елохімів, крім Мене"
    Тобто той самий "Яхве" хотів бути головним серед "Елохімів", для свого створеного/обраного народу. При цьому це стосується лише євреїв і дане послання адресоване їм.

Це не лише мої висновки, є також чимало фахівців, які вважають точно так само.
    По-друге, біблія адресована не для іудеїв, а для всіх інших народів (попри те, що там є багато спільного із Торою). І я не роблю висновків, я стверджую факт і аргументую його.

Це насправді доводить, що не існує єдиного бога. Їх було і є багато. А Яхве всього лише хотів бути "найголовнішим" з них усіх. Також цей бог - це бог Авраама і Якова, бог Сіону, бог Ізлаїля і т.д. Тобто має відношення лише до одного єдиного народу, його культури, традицій і вірувань.
    Той же Ісус казав: "Я прийшов спасати загиблих овечок Дому Ізлаїля".Ось так)))

18. manur

manur Well-Known Member

Молодець. Ви з нами так і іврит вивчите. ;) Не зашкодить точно.

• Смішно Смішно x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  19. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

А якщо Бог є? Не боїтеся вічно страждати? А страждати від того, що то будуть вічні муки?

• Подобається Подобається x 1
  20. Мих

Мих Дуже важлива персона

а програму робила не жива людина? :)))

а де твій аватар? :)