Я б знайшов - нема зараз бажання. Але суть там така, що в одного чоловіка не було дітей і жінка була вже дуже стара. А йшло троє мужів, вони вступилидо нього і сказали, що у нього будуть діти і пішли. Всі богослови сходяться на тому, що ці троє був Бог в образі чоловіків. Але от шукати - трохи зараз лінь, все таки +32 на дворі.
Сходіть до окуліста))) В першому рядочку 4 слово і т.д. Вибачайте за складність завдання, перше що знайшов!
сходив. θεὸς-Елохім? Саме так ви читаєте це слово? Буває.... Я що хотів сказати? У Старому Завіті Імя Бога не є єдине, їх там багато. Знаменита тетраграма, яку ніхто не знає як правильно прочитати, означає Сущий, а є ще Саваот, наприклад.
І опонента будуть обговорювати, і його родичів і т.д. тощо. Ще можуть вас забанити на цьому форумі та повитирати дописи. В реальному житті вас, в кращому випадку, можуть побити біснуваті святі попці та віруючі. До слова відмічу, я особисто ніколи ні з ким дуже не хотів би обговорювати релігійні питання, якби релігійники мене не дістали своєю біснуватою тупістю, фанатизмом, та впертим намаганням мене "навернути до Бога". Чесно кажучи, я оKуїваю від "мудрості" їхніх пояснень та доведень щодо існування Бога та необхідності відвідувати церкву. Найменше фанатизму та найбільше конструктивності в поведінці та поясненнях я помітив тільки серед Свідків Єгови.
Може й так, та нічого не буває ідеальним. Шкафи є у кожній ячейці громадскості. Ну, а в шафах відповідні шкелети. От, для вас тільки що зробив. "Путеводитель"
θεὸς - це грецька мова, אֱלֹהִים - це іврит (мова єврейського народу). Нагадую, що Старий Завіт написаний на др. єврейській мові, а не на грецькій. Внизу на фото приклади переладу. За подібним принципом перекладена вся біблія. На мові оригіналу слова "Бог", "Господь", "Господь Бог" - НЕМАЄ!!! Зате є приблизно 2000 раз слово - אֱלֹהִים (Елохім).
Мене будь ласка до цієї туси не приписуйте!!! Бог Сет/Сетх/Яхве/Иегова і т.д. моїм богом/творцем ніколи не був і не буде!
Відповідав не Вам! Вкотре Вам кажу, ні на древньоєврейській, ні на сучасній мові євреїв слова "Бог" НЕМАЄ і ніколи НЕ БУЛО! Це всього лише фантазії перекладачів біблії і церковно-християнської банди.
Що ж ви так збіднили іврит? Зайдіть в гугл-перекладач наберіть слово БОГ і побачите, що є таке слово і не будете нам всім тут голову морочити. Шо нє?
Ви йому на картах Таро покажіть, то він одразу в транс впаде і з піною на роті всю правду скаже, хто там його надзикав на Бога.