Я ні, але фахівці в цій сфері і сам носій цієї мови - єврейський народ, можуть!!! Принаймі значно більше ніж Ви, повний профан в цьому питанні))
Ви ж читали всю Біблію, нє? 14:8 Говорить до Нього Пилип: Господи, покажи нам Отця, і вистачить нам! 14:9 Промовляє до нього Ісус: Стільки часу Я з вами, ти ж не знаєш, Пилипе, Мене? Хто бачив Мене, той бачив Отця, то як же ти кажеш: Покажи нам Отця?
то є різні слова. почитати означає поважати, відноситися з повагою, а поклоняються лише Богу, колись поклонялися царю. У традиційній церкві почитають ікони, але не поклоняються іконам, як дехто думає. ну і що? все одно то не є поклоніння могилам, а просто літургія на могилах. Де ви таке вичитали? Ну ви будете мені розповідати кому я поклоняюся. Може я краще знаю, нє?
** Докази неіснування Бога** ////////// Ні наука, ні релігія не надають визначення поняттю "Бог", тож не може бути в них хоч якихось доказів. Докази надає лише Христос сьогоднішнього втілення.
Розчленування тіла людини, що померла на: руки, ноги, пальці, голову тощо - це пошування і повага??? Та що ж за дики звірі ці християни? Ви особисто такої шани хочете для себе, своїх рідних чи близьких? Давайте називати речі своїми іменами - це здіснення ритуалів і обрядів (для мене магічних) на тілах і могилах. Психічно здорова і адекватна людина таке робити може? Цікава цитата: (Взято тут - Літургія св. Івана Золотоустого – Українська Греко-Католицька Церква у Німеччині) "Свята Літургія – це відновлення Христової смерті на Хресті та Його славного Воскресення. Руками і служінням своїх Священиків Христос приноситься у Жертву Отцеві, перетворюючи хліб у своє Тіло, а вино у свою Кров на відпущення гріхів усіх людей." Іншими словами, це інсценуація смерті Ісуса Христа і принесення його вжертву "Отцеві". А ще ототожнення процесу поїдання йоготілаі крові... Кровожадний Ваш Бог, я Вам скажу. Трупи, смерть, кров, ритуали, поїдання цього всього... - ці всі люди точно здорові? І кому @Мих , Ви поконяєтеся, разом з ними, якому Богу? Ось тут. Доречі, це слова священника! Я не писав особисто за Вас, а за церкву і християн в цілому. Ось дивіться Безумовно Ви знаєте краще, кому поклоняєтеся. Тоді можливо Ви Свідок Єгови, чи інший протестан, бо вони такого не роблять, хоча сходять з розуму по-своєму) А всі правословні, греко-католики і католики дуже-дуже люблять нікромантику, трупів і кров... ЖАХ!!!
Читав. Більш детально, хто це такий і як він виглядає - трохи згодом. Як кажуть по телевізії: залишайтеся з нами, далі буде цікавіше
Наведіть приклад, де б розчленовували тіло для подальшого його вшанування у католиків. А то ви фантазуєте самі не розумієте що.
Бачите... кров, трупи, смерть - це дзеркало грішного людського життя, якого ми не боїмося, не жахаємося і не робимо висновків. На жаль, наше життя не є світлим. Жодна людина не змогла прожити безгрішно, відповідно без прощення гріхів не успадкує вічного життя у Бозі. А вірю я в Єдиного Бога, Творця всього видимого і не видимого і Спасителя. І нема інших богів, крім Нього.
що до священника - помилився священник. ось почитайте: Чому католики вшановують святих і їх мощі? | МСІ-Milites Christi Imperatoris
А я сьогодні встав о 5,30, зібрав врожай, поїхав на ринок, там переполохав всіх своїми байками, зробив багато справ, продав людям врожай на 10-20 %, дивився з радістю на їх щасливі обличчя, сфотографував склеєїний панцирник із монет, заніс помідорів знайомому, нарвав зілля лікарського, поробив все по господарству, всіх накормив, полив дині та огірки, присвятив першого зірваного кавунчика Богу, помився на вулиці при зірках і сказав: "Благодать...". Не витрачайте часу на тих, кого вже не переконаєте. Підтримайте краще тих, хто того потребує і нужденний в вашій допомозі.
@Мих , я не фантазую, як правило, всі озвучені мною речі, тут же підтерджую фактами і доказами. А власні фантазії і домисли, то вже Ваша парафія, що також було даказано неодноразово. Деречі, де ті ж самі згадки у біблії про трійцю?)))) Я писав в цілому про християн... Вибачте, @Мих , я не знав, що Ви католик. Та це не принципово, бо католики в цьому плані особливо нічим не відрізняються від православних і гроко-католиків. Ось мощі католицької "святої" Матері Терези, яка канонізована католицькою церквою (Ватиканом). Цікаво, як в таку маленьку коробочку вмістилося все тіло бідолашної жінки? І саме яку її частину туди запхали? Їдемо далі... Ось цитата звідси: Виняткова за своїм значенням подія у ці новорічно-різдвяні дні відбулася у селі Володимирцях Жидачівського району. 20 січня, коли християни вшановували Святого Івана Хрестителя, до тутешнього храму, який носить ім’я цього пророка-мученика, на постійне зберігання прибула з Ватикану частинка його нетлінних останків. Цей дар з Апостольської столиці «для привселюдного почитання та отримання обильних небесних ласк і потрібних благодатей Божих» передав місцевим парафіянам папський канонік римської базиліки Санта Марія Маджоре, виходець з Львівщини Преосвященний єпископ Іриней Білик. Високого гостя зустріли при в’їзді у село зі спеціальною мощівницею, куди й поклали привезену з Італії часточку нетлінних останків Св. Івана Хрестителя – фрагмент кисті його руки. Що мощі – автентичні, належать пророкові, засвідчував сертифікат та інші документи з Риму. Доречі, той же Ватикан побудований на нікрополі, кістках і трупах: святих, різних правителів і простих людей. Запитую щераз - якому такому Богу Ви молитися, що він живиться низько-частотною енергією СМЕРТІ і постійно потребує ритуалів та обрядів на тілах і кістках???
Розумію, священник проста людина, як і всі ми, тому справді міг помилитися, декілька раз підряд повторюючи про поклоніння мощам. Дуже дякую за наведену ссилку. Там є така цитата: Неодноразово на біблійних сторінках сам Бог закликає просити про молитви святих, тобто тих, хто є праведніші за нас. Візьмемо, наприклад, таку цитату з Книги Йова: «Оце ж візьміть із собою 7 бичків та 7 баранів та йдіть до мого слуги Йова, і принесіть за себе всепалення, і нехай Йов, слуга мій, помолиться за вас, і я зглянуся на нього, і не заподію вам нічого прикрого за те, що ви не говорили про мене по правді, як мій слуга Йов» (42,8). Йов тут фігурує як заступник, подібно до Авраама, Мойсея, Самуїла, Амоса, Єремії. Пережиті Йовом випробування представлені тут як запорука ефективності його молитви. Отже, маємо 7 бичків і 7 баранів, які потрібно принести в жертву (вспалення), для Йова - слуги бога. Ооооо... біблійний бог любить кров і принесення йому в жертву тварин, людей і навіть маленьких дітей. Вся біблія, особливо старий завіт, заповнені численними прикладами цього. Навіть того ж Ісуса Христа, було принесено в жертву "біблійному богу" (кожне написане слово можу довести). Запитую знову, @Мих , в кого Ви насправді вірите? Хто він і чому такий кровожерливий? Страсті "Михові" накаляються, скоро обличчя "біблійної потвори" - бога тьми, воєн і смерті, буде відкрито)))
@Igor Fedoryshyn Заради досягнення світлого майбутнього по ходу всіх революцій винищувалися мільйони людей, а тут пару бичків принести в жертву - то Бог вже кровожерливий? Бог вимагав принесення в жертву людей? Авраама було випробувано - чи віддається він усім Богу, але ж не прийняв жертви - не було вбито сина Давида. То кого з людей було вбито во славу Бога? Може і в мезоамериці страчували людей - в ім'я кого тільки? То розкажіть. А якщо ви глухі та ще й сліпі - то не тягніть за собою всіх, а нерозумні і так попадать в прірву. П.С. От агні-йога написали конкретно, що вони хочуть влади і що перша світова війна - це ще початок, і поки що воювали лише 30 країн. От йдіть до них і компостуйте їм мізки ,бо вони накличуть біду на людство, а не той, хто призиває прощати один одному. Мені сьогодні кажуть: США дали зброю Україні на декількасот мільйонів долярів. Тепер буде все добре. Питаю: Як ви вигадаєте, коли скоріше почнеться війна - коли у сусідів немає зброї, чи коли в їхніх хатах зброї до стелі накладено?
Відьмак в черговий раз бреше. Нема про що сперечатися. Ви й недобачаєте, чи дурня клеїте? Вже сти навели приклад розчленування?
@Мих , беріть до рук біблію, якщо ще не брали. Там все пише! І чи можете нікомант і любитель крові та мертвих тіл довести, що я відьмак? Відповідати на питання вмієме прямо? Чому Ваш Бог постійно хоче крові і жертв? Ось приклад. Йдіть знову до окуліста) (оригінал вище) Мати Терза сама себе запхала в коробочку, а кисть руки Івана Хрестителя він також відтяв самостійно)))