догми - головна проблема традиційної релігії

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем duncan, 4 січ 2011.

?

догми (догмати) це

1. твердиня, на якій тримається церква

33,3%
  2. архаїзм

50,0%
  3. своя відповідь

16,7%
  1. Orthodox

Orthodox Дуже важлива персона

Поздравляю всех с Рождеством Христовым! :)

2. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Так, якщо Ваша ласка. Не зрозумів.:o:pardon:

3. Соло

Соло Рыжая до белого каления

именно этот вопрос я пытаюсь прояснить..вы написали догмы - главная проблема традиционной религии..то есть вы озвучили следствие -существование догм..а я пытаюсь вывести вас на рассуждения о причинах..для чего? почему они так решили? что троица наиболее приемлимая догма? потому что наиболее далеко отклоняется от Библии? может так мне будет легче понять почему именно догмы вы считаете проблемой..дело ведь обстоит так что те люди о которых вы говорите
    не только о том что такое троица не задумываются..почему в церкви платок надо одевать? почему надо перекреститься? и слева направо или справа налево? И во время Пасхи совсем ничего нельзя делать или кровать все таки заправить? Понимаете?Какие уж там углубления в изучение догматов

4. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

в Біблії ніде дата народження Христа не вказана ;)
    можемо відсвяткувати цей день в бідь-який іньший ;)
    всі релігії змінювалися свого часу, усі
    у більшості випадків це було стихійно, у меншій кількості випадків -- за допомогою наказу згори: той самий синод, коли керував державною російською релігією призначений царем дядько

ще кілька прикладів, які безпосередньо стосуються нас самих:

в Україні була традиція, що попа обирала громада, а не призначав товстопуз зі столиці -- і де зара ця традиція?
    була традиція ставити на Різдво дідУх, а зара всі тягнуть до хати ялинку, як наказав антихрист (за словами старовірів) -- петя первий

тому моє трердження, що у цілому світі є так -- правдиве.

5. duncan

для того, що язичникам простіше зрозуміти кілька символів, до яких вони вже звикли, аніж розжовувати причини та наслідки; а трійця та хрест -- це символи дохристиянські
    та й армія попів -- це був колись серйозний вплив на будь-яку громаду

6. Соло

ээ..ну есть версия что и история Иисуса и многих других пророков и Богов да и вообще вера в бога лишь переиначенное поклонение Солнцу..а смерть и воскресение связаны с циклом солнца..вся религия состоит из символов..вы ведь причащаетесь? не просто вино пьете..или нет у вас такого?) я не совсем в курсе дела..

7. duncan

версій багато, істина одна -- Біблійна
    (я горілку п’ю)
    а щодо символів -- то їх можна побачити у чому завгодно, але мою тему "чи вірити символам" чомусь усі дружно розкритикували, навіть парафіни традиційних релігій :)

8. Соло

кто раскритиковал?? мне интересно про символику и догматы почитать..
    кстати о символах..а откуда возникло отношение к неживым предметам как к обладающим неким защитным,отпугивающим разные неприятности свойством? амулеты,травки разные..потом уже крестик на шее соответственно..икона в доме..ладан..это происки шаманов или есть какая то реальная подоплека? молитва тоже кстати..у меня иногда такая закрадывается крамольная мысль,что молитва это какой то самозапуск неиспользуемых сил организма или мозга..ритм,эмоциональное состояние..

9. шахрай

шахрай Well-Known Member

тре догми трансформувати у вдповідності з часом

10. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Ну так....А то вже космічні кораблі за межі Сонячної системи полинули а церква тільки зрозуміла, що взагалі Земля куля...чи геоїд...як кому до вподоби...:rolleyes:

11. Norton

Norton камышовый кот

не факт...почему именно библийная?

12. Добряк

Добряк Well-Known Member

быстро. по сабжу...
    традиционная религия - не является догматической. по крайненй мере европейские - точно

13. duncan

http://ostrovforum.net/showthread.php?t=6869 :pardon:
    відтоді, відколи людина не змогла пояснити явище природи та й почала шукати відповіді у містиці
    у відповідності до істини
    чому я не свідок Єгови (щоб не копіпастити)

а де твій аватар? :)