Під час прямої лінії читачів ВЗ з начальником управління ДАІ у Львівській області Володимиром Семениною..Ой каверзні запитання ставили І тут же)
не перекручуйте.... керувати дають право "права", а вашим автом - довіреність. Якщо ви у довіреності пишите, що довіряєте керування своєю машиною, то при чому тут МРЕО з їх 145 гривнями?
Я би не назвав їх каверзними - каверзне питання звучали би так - чому інспектори ДАІ вимагають від громадян (зауважте, право доручати майно всі мають як громадяни а не як водії) купувати талони, що обмежують права людей на власність а при неможливості сплатити даі, припиняють конситуційні права на володіння та розпорядження власністю? Невже ваші інспектори та ви настільки малоосвічені, щоб не розуміти, що Конституція вища аніж додаток до Закону, званий ПДР? Ех, шкода, що я не знав про цей круглий стіл...
не знав цього, перепрошую за дезінформацію, але в принципі це нічого не міняє - я не можу в техпаспорті передбачити, кого буду просити сісти за кермо - якщо доручення можна зробити щодня, то з ТП буде складно, як мінімум тому, що там мало місця. От наприклад, коли прилітаю до Львова, прошу товариша зустріти мене на моїй машині, яку тримаю в нього на подвір'ї. Він занятий, прошу ще когось. Тепер я не можу його зробити, не купивши всім по талону. Інколи після пива мене хтось везе додому на моїй машині, а потім на ній везе себе додому. Інколи жінка просить машину, інколи батькові зручніше на моїй, а буває, що когось прошу завезти мою машину наприклад на ремонт. Чому хтось мені має обмежувати ці права?
Не перкручую, права тільки необхідна, але НЕ ДОСТАТНЯ умова для керування (права дають право керувати п'яному водію СВОЇМ автомобілем?????) Звичайно що не можете, звичайно що без талонів та доручень зручніше. Але ми розглядаємо питання не доцільності цієї норми, а взагалі про її існування. Так це залишки совка, і вони будуть ще довго. Ви можете довго говорити інспектору про Конституцію і т.д. (сумніваюсь що він її читав), але від протоколу це Вас не спасе, маєте час на оскарження, оскаржите в суді, суддя всерівно прийме рішення не на Вашу користь.ТОму думаю простіше дотримуватись сьогоднішніх норм законодавства ніж за 500 грн дойти до верховного суду, а там програвши справу подавати в Європейський, як нічим не зайняті і не маєте що робити то судіться з державою Україна, може виграєте. А я особисто як буду продавати своє авто то буду продавати його вже знятим з обліку, а купивши нове також одразу поставлю його на облік на себе.
Чоловіче, інспектор тільки для того і є, щоб робити все для законності дорожнього руху! Показувати, що це нормально, коли він не знає самих законів, які має дотримувати, всеодно, що говорити про те, що нічого поганого немає в тому, що реаніматолог не конче повинен мити руки перед операцією. Ще раз кажу - знання і дотримання Закону це функція №1 для кожного працівника ДАІ! На жаль, рішення суду з приводу порушення чи ДТП в Україні не оскаржуються. Жодним судом. А коли говоримо про законність ПДР, то змінити їх може лише Президент та Верховна Рада. Я цього змінити не в праві жодним чином, але я вправі вимагати захисту своїх конституційних прав, що і роблю. І ніхто не в праві їх порушити. Якщо порушить - буде відповідати особисто, іншими словами я маю права подати в суд на будь-якого інспектора за те, що він обмежує мої конституційні права, а саме погрожує відібрати права в обмін на моє бажання відстояти своє конституційне право. Ось на це я маю право і з приємністю його реалізую Спробую пояснити ще раз - вищі закони не передбачають права громадян вживати алкоголь в громадських місцях, при виконанні роботи, при керуванні авто чи іншою технікою. А от право розпоряджатися своїм майно передбачається. Навіть не пробуйте мені цього заперечувати
Погоджуюсь, але цього нажаль немає. Оскаржуються. Випадки знаю. Так я ж і кажу оскаржуйте, якщо маєте купу вільного часу. Я ні в чому Вас не переконую, просто доведіть свою правоту в суді, і я з радістю буду посилатись на це рішення як прецендент.
Навіщо доводити в суді те, що давно відомо і прописано? Дивно, бо наскільки мені відомо, що це прописано в законодавстві.
Що відомо???? Що прописано????? Ви за кермом. З дорученням без талона. Зупиняє ДАІ, починає складати протокол, ви розказуєте про те що прописано і відомо, він далі складає протокол. Ваші дії???? Будете йому далі доводити, він далі буде складати, в решті решт допише запропонує розписатись, Ви відмовитесь, далі що ? Правильно. Суд. От там і будете доводити, правда програєте. От такі справи. Що прописано???? Де прописано???? Кодекс каже так Стаття 7. Забезпечення законності при застосуванні заходів впливу за адміністративні правопорушення Ніхто не може бути підданий заходу впливу в зв'язку з адміністративним правопорушенням інакше як на підставах і в порядку, встановлених законом. Провадження в справах про адміністративні правопорушення здійснюється на основі суворого додержання законності. Застосування уповноваженими на те органами і посадовими особами заходів адміністративного впливу провадиться в межах їх компетенції, у точній відповідності з законом. Додержання вимог закону при застосуванні заходів впливу за адміністративні правопорушення забезпечується систематичним контролем з боку вищестоящих органів і посадових осіб, прокурорським наглядом, правом оскарження, іншими встановленими законом способами.
Відомо і прописано, що одні правові документи мають більшу вагомість ніж інші. І у випадку, якщо якийсь додаток до Закону (у даному випадку ПДР) перечить більш високому (Конституції), кожен громадянин зобов'язаний виконувати норми більш вагомого акту. По-перше, я думаю, що такого не буде, бо кожен працівник ДАІ проходить навчання юриспунденції. І він прекрасно знає, що означає схиляти мене до дій, які суперечать Конституційним нормам. Думаю, саме тому дотепер жоден начальник не дає розпорядження перевіряти талони у водіїв. По-друге, якщо навіть до цього дійде, то мої дії очевидно будуть такими: 1. Запишу прізвище інспектора 2. Зафіксую факт вимоги талончика 3. Попереджу про намір оскаржити порушення 4. Подзвоню у телефон довіри та повідомлю про факт наміру порушення мого конституційного права на власність (чи права власника, який задекларував його дорученням) 5. Викличу міліцію і повідомлю, що працівник ДАІ вимагає купити документ, який порушує права і свободи інших 6. Подам до суду на інспектора 7. Сплачу штраф і долучу квитанцію до справи, що стане підставою для грошової компенсації від інспектора власне я хочу наголосити, що це не просто мої дії а такими повинні бути дії кожного законослухняного громадянина. Я не юрист, поправте, якщо не так. Прописано, що рішення суду, повязані з порушенням ПДР не оскаржуються! Я не маю перед собою витягів - погугліть.
От і доведіть це в суді. І ще раз.... доведіть це в суді, з радістю буду посилатись на рішення суду як прецендент. Де прописано???, я ж Вам наводив цитату з адмін кодексу, там пише що оскаржується.
Судові рішення з приводу порушення майнових прав громадян відбуваються в країні в середньому мабуть щохвилини. Про який прецедент Ви говорите?
говорили балакали і т.д. ... Форест, норма прописана, подобається вона Вам чи ні це особисто Ваші проблеми (мені, доречі, також не подобається, але нема на то ради). Будете без талона, складуть протокол та оштрафують, довести мені те що ця норма суперечить конституції, зможете тільки після того як покажете відповідне рішення суду про те що держава повинна Вам повернути сплачений Вами раніше штраф (за відсутність талона). А так це просто дурна балачка про голене/стрижене (сподіваюсь знаєте бородатий анекдот) З.І. Я вважаю що заборона стоянки на перехресті та пішоходному переході, та під знаком "стоянка заборонена" обмежують мої конституційні права як громадянина - вільно розпоряджатися моєю власністю, тим не менше за це штраф передбачений - спробуйте заперечити...
Невже ви дотепер не розумієте, що я не буду сперечатися за накладений на мене штраф в рамках кометенції інспектора а за порушення моїх прав? Невже Вам так складно зрозуміти, чому ця норма дотепер не контролюється? Майнові права громадян сформовані виходячи з логіки взаємовідносин - ви маєте право розпоряджатися власним майном, якщо цим не робите шкоду іншим. Якщо ви купите собі чайник, ніхто не має права у вас його забрати. Але якщо ви ним будете кидатись в перехожих - вас теоретично повинні покарати. У вашому прикладі шкода іншим завдається. Через це і покарання слушне. У випадку, описаному мною, порушується саме конституційна свобода розпорядження власним майном.
Та сперечатесь з ким завгодно, коли доведете свою правоту тоді і поговоримо. (я ж не заперечую що її довести, теоретично, можна) Не контролюється, за усним розпорядженням Коломійця (здається так головного ДАІшника звати). Не контролюється бо виробити талон зараз майже нереально (в МРЕВ страшні черги) Так от і я про те... порушення законодавства це шкода, чому одну шкоду можна робити а іншу ні???
Тимчасовий реєстраційний талон Розкажіть будь-ласка (ті хто знає) як оформити той тальон? Куди необхідно звертатися (які кабінети МРЕВ), в які дні, які необхідно документи (оригінали, копії), що і де треба сплачувати (податки, збори), чи треба бути на машині і т.д. Розкажіть всю процедуру будь-ласка і скільки то займає часу і грошей (офіційний і не офіційний варіант ). Буду отаково вдячний!
Класно вмієте дякувати. Справа така. Берете паспорт, ідент.код, доручення, паспорт та ідент.код власника машини, робите з того всього копії, і з оригіналами і копіями їдете в МРЕВ, де реєструвалася ваша машина. Ми робили на 5 років - коштує 145 грн. Ще можна зробити на 10 років, але не знаю наскільки то дорожче. На рахунок кабінетів - не знаю, я робила в Кам"янці-Бузькій. Часу займає небагато, якщо нема черг. Прийомні дні всі - крім понеділка і середи. От і все.
Трохи нето я хотів почути. В мене машина зареєстрована взагалі в іншій області, а я прописаний у Львові. Може хто з таким стикався, бо я чув що в такому випадку офіційна оплата зростає до 600грн. вже не кажучи про не офіційну.