Ну так, штрафи ТІЛЬКИ згідно кодексу а там написано так Стаття 126. Керування транспортними засобами особами, які не мають відповідних документів або не пред'явили їх для перевірки Керування транспортними засобами водіями, які не мають при собі або не пред'явили чи не передали для перевірки посвідчення водія відповідної категорії, талона до нього, реєстраційних та інших документів, що підтверджують право користування чи розпорядження транспортним засобом, а у випадках, передбачених законодавством, належно оформленого дорожнього (маршрутного) листа або документів на вантаж, що перевозиться, ліцензійної картки на транспортний засіб, а так само поліса (договору) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страхового сертифіката "Зелена картка"), - тягне за собою накладення штрафу від двадцяти п'яти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом, або передача керування транспортним засобом особі, яка не має права керування таким транспортним засобом, - тягнуть за собою накладення штрафу від тридцяти до тридцяти п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами, - тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Примітка: Положення частин першої та другої цієї статті не застосовуються до осіб, які у встановленому порядку навчаються водінню транспортного засобу. { Стаття 126 із змінами, внесеними згідно з Указами ПВР N 316-11 від 29.05.85, N 7542-11 від 19.05.89, N 1369-12 від 29.07.91, N 1818-12 від 15.11.91; Законами N 3785-12 від 23.12.93, N 55/97-ВР від 07.02.97, N 2350-III ( 2350-14 ) від 05.04.2001, N 1961-IV ( 1961-15 ) від 01.07.2004; в редакції Закону N 586-VI ( 586-17 ) від 24.09.2008 }
Розпоряджатись (продати, передати в аренду) можете, керувати НІ, якщо не подобається цей пункт адмінкодексу можу запропонувати інший, в якому звучить "інші порушення правил дорожнього руху", а про те що поняття доручення в ПДР не існує, ми вже вияснили. Єдине що Вам дасть доручення це дозволить зробити тимчасовий талон БЕЗ присутності власника авто в МРЕВ
У мене кілька машин, у кожної з них по декілька водіїв. На машини діють повністю законні доручення. Я їзджу на них і не збираюся робити жодних талонів. Принаймні з таких причин: 1. Доручення дає мені право розпорядження автомобілем як власністю і це право надано мені Конституцією і не може бути порушеним жодними ПДР. Я можу дати свою машину своїй жінці без участі ДАІ не залежно чи маю право керування. Власність на машину не має відношення до дорожнього руху. 2. Для права керування в мене є права, за які я заплатив податок і які є абсолютно законними. На підставі цього документа я маю право керувати різними авто у відповідній категорії. 3. Якщо ДАІ вважає, що в мене неправильно складене доручення, нехай висловлює претензії жо нотаріуса, в дорученні є його координати. Якщо претензії до прав - нехай назвуть. 4. Я розумію, що цей талон це видумка ДАІ для чергового побору. Платячи за нього я роблю нечесних людей сильнішими. Аще розумію, що вона дуже тимчасова. 5. Вся Європа їздить тільки з правами та техпаспортом. Таке впровадили і в Росії. Не треба там навіть доручення, бо це документ, що зобов'язує платити тебе за розпорядження твоєю власністю, тобто обмежує конституційне право на власність. І якщо доручення можна вважати, оплатою послуг нотаріуса, то талон це вже конкретне безпідставне вимагання грошей в ДАІшні бюджети. Прописання наявності талона в ПДР це всього лиш спроба зміни додатком до Закону норм Конституції. Логічно, що Конституція вища і апріорі анульовує дію менш вагомих актів, що перечать її. P.S. І ще моральний аспект - коли даїшники говорять про талон, то часто кажуть, що це важливий фактор в процесі пошуку порушників ПДР. Але це все неправда - набагато ефективніша є система пошуку авто а не людей, що нею керували. Уявимо ситуацію: Авто, яке порушує правила ДР фіксує свідок або камера, записуючи його номер. Далі починається процес пошуку власника. Якщо на одне авто є виписані 5 талонів на 5 водіїв, що проживають на 5-ти континентах, ДАІ мусить якимось чином визначити хто з них сидів за кермом. Якщо якимось дивом будуть опитані всі 5 людей і всі скажуть, що це були не вони, доведеться шукати порушника серед інших мешканців планети. Зрештою, так діють і доручення і талони - різниці жодної, за винятком кишені у яку платяться гроші. Натомість якщо шукати тільки авто, його можна конфіскувати і тоді відразу знайдеться бажаючий його викупити, заплативши в казну штраф, зізнавшись в порушенні і привівши власника. Якщо ні - це доведеться зробити самому власнику, як оплату за його халатність і роздавання його авто направо-наліво.
to Forest якщо у Вас багато авто та водіїв то наскільки я розумію Ви ведете підприємницьку діяльність і Ваші авто заробляють для Вас гроші. Вам не потрібно тимчасових талонів, достатньо шляхового листа. Так за кордоном ніяких доручень не потрібно, є права, техпаспорт, автомобіль не заявлений в угон і Ви можете спокійно на ньому їздити. АЛЕ: 1. Якщо автомобіль продають то його РЕАЛЬНО ПРОДАЮТЬ, сплачуючи всі необхідні рахунки та подаки (так ця процедура набагато простіша ніж у нас, чув навіть про відправку документів поштою, згодом приходить поштою новий техпаспорт). А в нас всіх жаба давить за реєстрацію та за номери заплатити, ну то будьте добрі хоч за талон заплатіть державі. 2.На рахунок порушень - точно не знаю, але сумніваюсь що у випадку коли камера зафіксує порушення (і допустим в темну пору доби не буде чітко видно обличчя водія) і квитанція на штраф прийде власнику то він зможе відмазатись що за кермом була інша людина, заплатить і нікуда не дінеться.
А має значення, де виробляти тимчасовий реєстраційний талон, якщо авто зареєстровано в одному з районних центрів Львівської області, а живу у Львові? Чи можу я звернутися в оЛьвівський МРЕО?
З власного досвіду : за вісутність талону - ШТРАФУЮТЬ!!!! На вихідних зупинили і хотіли впаяти штраф ( якийсь захмарний, за новими тарифами так би мовити ) ...відмазався кількома сотнями
Зовсім не згоден!!!! Просто ДАІшники заробляють бабло і крапка. Скажіть, чим слово розпоряджатись не подобається? А керувати дає мені право навіть не довіреність, а права водія. Тобто, я маю право розпоряджатися (довіреність) і маю право керувати (водійські права), шо ше треба??? Де в законі сказано, що реєстраційне посвідчення дає право на керування? То є видумка гаїшників, як з простого люду здерти кошти і не більше.
ДАІшники, у випадку коли не доходите до складання протоколу а розраховуєтесь на місці, в іншому випадку держава у бюджет. Чому не подобається, хто Вам таке сказав???? Розпоряджайтесь... продавайте віддавайте в аренду, хто Вам не дає розпоряджатись??? З Вашої логіки воходить що мої водійські права дозволяють мені сісти БЕЗ ВАШОГО дозволу за Ваш автомобіль та керувати ним, це не буде вважатись угоном???? Сказано в правилах дорожнього руху (а за їх порушення передбачена адміністративна відповідальність) перелік документів які повинен мати при собі водій, і посвідчення водія це тільки один з документів, він є необхідним але не достатнім документом. Якщо ДАІшник складе протокол за відсутність талона і Ви будете не згідні з тим що Ви порушили ПДР, сміло подавайте до суду. Але суддя керується Адміністративним кодексом та ПДР, і всерівно будете оштрафовані. Суть питання не в тому чи розумно це чи ні, а в тому що згідно сьогоднішнього законодавства талон повинен бути. Правильно це чи ні ... різних аргументів як "за" так і "проти" є безліч. Але на сьогодні маємо те що маємо.
помиляєтесь, значна частина выдрахування штрафів офіціційно йде у кишеню даїшників, а плата за талон у 100% лишається в даі. права розпоряджатися не дає талон дозвіл в нас дає доручення, а за кордоном дозвіл дається усно. Якщо машину вкрали, власнику нічого не коштує набрати 911 і сказати, що машину викрадено. правила дорожнього руху нечинні якщо вони порушують Закон або Закон всіх Законів - Конституцію. Самеп так і є. Тільки от оскаржити це, як ви радите, простий смертний не може Тому все, що може зробити громадянин у даній ситуації - чекати на правду, не платячи за протизаконні рішення, прописані у різних актах.
Ні, мої авта не заробляють мені грошей, це приватний транспорт, тому вони тільки їх потребують. А ще ці талони... Що має плата за талон до податків?! Якщо люди не платять податків значить вони їм завеликі або система поставлена так, що дуже кортить її легко оминути. В обидвох випадках винні ті, хто придумують цю систему. Збирати талонами побори за продаж авто як мінімум тупо. Особисто від мене вимагають купувати 3 талони за те, що я даю своїй жінці або батькові свою машину, інколи користуюсиь їхніми. Це дуристика, а підтримувати таке - алогізм. Це моя особиста опінія, яку ви наразі не змінили. І зрозуміє, дщо давати порушникові своє авто невигідно. І подумає, чи давати ключі йому ще. І талони тут нідочого.
Якщо Ви не ПП то шляхівка не підійде Це також один із способів наповнити бюджет Якщо люди не платять податків то значить погано працює фіскальна система, значить вона надто корумпована і т.д. Я думаю що 99% населення планети з величезною радістю податки б не платили, але така система на нашій планеті і нема на то ради, кращої ще ніхто не придумав. Розумно чи тупо - питання десяте, питання теми "чи потрібен він згідно закону", а не "чи логічна ця норма закону". А виходячи з сьогоднішнього законодавства керування чужим авто без талона це адмінправопорушення. З.І. Хто не давав Вам при реєстрації ТЗ вписати всіх осіб що ймовірно будуть керувати авто в техпаспорт? Я вписав свою дружину та батьків.
Закон. В ТП дозволили вписувати людей не так вже і давно, а більшість моїх машин в мене вже понад 3-5 років.
Сам вписував не так давно, трохи більше року назад, але бачив ще досить давні техпаспорти ще старого зразка там були вписані особи допущені до керування
Особисто вписувала в техпаспорт в 2002році. А загалом по темі Ви абсолютно праві. Крім того, про тимчасовий реєстраційний талон нема написано ніде, окрім внутрішніх додатків ДАІ... Проблема в тому, що в нас забагато інстанцій намагаються стати законодавчими органами..., і крім того, що доступ до тих "законів" для простих смертних - відсутній. У мене виникала така ситуація, коли намагались оштрафувати за відсутність талону..., на прохання показати виписку з закону, якою вони керуються - чемно віддали документи і побажали щасливої дороги.
У вигляді премії??? Не чув такого, але можливо і правда, сперечатись не буду. Ну в ДАІ а вони структура бюджетна, яка різниця чи ці кошти напряму підуть на ремон кабінету начальника, чи будуть одержані з бюджету? всерівно з нашої кишені. Більше талонами зароблять менше з бюджету отримають Ну так я про доручення і писав, Ви ж питались чим мені не подобається слово "розпоряджатись", от я і пишу розпоряджайтесь Саме так. Але в нас всі хочуть забрати з Заходу тільки позитив, їздити хочуть без талона, а продати хочуть не офіційно а за дорученням. Будьте добрі і договори купівлі/продажу оформляти належним чином. Ну-ну, не платіть, потім доведеться більше заплатити. Справа Ваша.