@mypucm, дарую ідею; Берете НЕ діряву цистерну від молоковоза /можна й на п"ять тонн/, ставите її на пару фундаментних блоків на осонні. Розбиваєте стиглі-перестиглі кавуни і закидуєте їх в цистерну, на 2/3 об"єму. Доливаєте водою, щоб накрила кавуни. Розводите в теплій воді дріжджі і виливаєте в цистерну /можна прикинути, скільки буде потрібно дріжджів по таблиці цукристості кавунів/ Розрахунок: близько 1 кг пресованих дріжджів на 1 кг голого цукру. Через два-три тижні, як файно викисне, монтуєте в кришку трубу, люк герметично задраюєте і робите перегінний куб. Під цистерною розводите гарне вогнище і чекаєте на продукт. Дешево і сердито, шо нє?
В нас поряд фермер кілька років запахував плантації з морквою, як починався сезон дощів і її вибрати було неможливо, чи нерентабельно - хз. Тепер що справа, що зліва - сам соняшник. На поля кавунів дивитись сумно...
В нас колись капусту і цибулю поляк переорав. Але масштаби були далеко не такі, як з баштанами кавунів
нє, це фізично дуже трудомістка робота... і транспортні витрати не враховані... і дрова в нас дорогі... 800 грн. куб і в кавунах цукру - мізер, там вода в основному... мабуть дешевше трави навколо накосити... і з неї спирт вигнати
Що? Якось чоловік в бочці 200л залив водою сідерат (гірчицю) щоб було добриво, от як вона почала бродити - це амбре було ще те...ховайся.
Такі, як усюди. В нас 5 кубів дубових дров - 4 тис. Менше 5 кубів і не продадуть.І в нас тут лісів повно.
Ну, як собі хочете На рахунок в кавунах цукру - варта глянути в довідники Та й можна палити не дровами, а, на худий кінець, і скатами, шо нє?))) Чомусь мені виглядає, то справа цікава. Та й трохи не по-людськи переорювати такі кавуни...
ви погодитеся, що спирт добувають із зерна? накосіть зеленої пшениці, киньте в бочку - буде така сама реакція
Я також недавно про Юрка подумав. Мусет ще не дзвонили От Віка про Юрка НоТоЦо, може хто не знає ; Сидоряк Юрій Васильович — Вікіпедія /хоча Віка то така Віка...)/
Так він композитор..Оце так, відома людина.. правда, я від музики дуже далека. Ну він ще не такий старий, виявляється. А що-є з його родичами зв'язок?