поїхав вранці на дачу, а там таке View: https://www.youtube.com/watch?v=w41Za_4T-LU View: https://www.youtube.com/watch?v=tPPl50xIcQU
дійсно... бачив таку пташку ... дерево росте прямо поруч з річкою... внизу очерет... Ре́мез (Remiz pendulinus) — дрібний птах ряду горобцеподібних. Зустрічається біля водойм; живиться комахами. В Україні гніздовий, перелітний, зрідка зимуючий. Населяє заплавні листяні ліси, береги повільних річок, водосховища, ставки з заростями верб, очерету, з порослю берези та вільхи. Відомі випадки гніздування в антропогенних ландшафтах — на зарослих берегах меліоративних каналів та заболочених кар'єрів. Гніздо ремез будує у вигляді рукавички з бічним входом у вигляді трубки. Гніздо будують разом самиця та самець з пуху тополі та очерету. На будівництво загалом витрачається близько 3-4 тижнів. Повну кладку із 6-8 білих яєць насиджує тільки самка, протягом 13-14 діб. Пташенята залишаються в гнізді 2-3 тижні. Після вильоту з гнізда пташенята тримаються з самкою 1-2 тижні, а потім виводок розпадається, формуються зграйки і починаються кочівлі. Охорона Вид включено до Додатку ІІ Бернської конвенції.
Спосіб життя Вистежити і розгледіти ремеза в густому чагарнику або в кроні дерева нелегко, його видає тільки позивний писк. Птах сильно прив`язаний до води і трапляється переважно в багатих водоймами регіонах. Ремез активний і рухливий, серед рослинності пересувається як акробат. Поза періодом розмноження тримається зграйками й поводиться як товариський та дружній птах. Політ легкий, швидкий, стрибкоподібний, зазвичай невисоко над землею. Харчується комахами, павуками, а в якості доповнення – насінням. Ремези легко пересуваються найтоншими гілочками і майже ніколи не спускаються на землю. Вони купаються в росі та дістають їжу зі скручених трубочкою листків, просовуючи туди дзьоб і лише після цього розкриваючи його.
@mypucm, як там Ваша землянка? Вже квітка була? Дивіться, шо я надибав в павутині Всі думали, що він копає яму під басейн. Коли сусіди побачили, що вийшло в результаті, то втратили дар мови!
яка ще квітка, нема коли возитися з землянкою... то в полі був на тюках... то лінь... то якісь справи і т.д. ------------------------- щодо цього бункеру на фото... ну... кожному своє
якби я був професійний будівельник, знав би все точно... а я любитель... просто мені цікаво! каміння там валяється, глина, вода в річці... щоб це скласти докупи у будівлю - потрібні знання і... експерименти звідки мені знати - побудую, а раптом все завалиться і куди мені спішити - мене ніхто не підганяє в цьому питанні... на жаль навпаки, всі кажуть - воно тобі треба... а мені цікаво!