це для більш точного обліку води при вирощуванні рослин... https://siriusap.com/uk/articles/57...tomaticheskih-meteorologicheskih-stancii.html
рекордна спека... 39-40 бувало й раніше, але на пару днів... а так довго й не пригадую цікаво, чи залишиться щось від городу
У мене в дворі бетонований басейн на два кубометри дощової води. Дах гаража плоский, дощова вода туди збігає. Як правило, наповнюється до верху. Зараз на дні басейна залишилося. думаю, відер двадцять, не більше. Все пішло на полив.
Свиняче молоко. Даю гугл-переклад з англійської. https://en.wikipedia.org/wiki/Pig_milk опис Свиняче молоко містить 8,5% жиру порівняно з 3,5% у коров’ячому молоці.[2] У порівнянні з коров’ячим молоком воно має аналогічний склад молозива за вмістом білка, жиру та лактози.[3] Свині з дієтами з високим вмістом білка виробляють більше молока порівняно зі свинями на дієтах з низьким вмістом білка.[4] Його також описують як більш ароматне, ніж козяче молоко, і здається більш водянистим, ніж коров’яче. Складність доїння свиней Свиняче молоко не вважається придатним для промислового виробництва з ряду причин. Свині вважаються важкодоїними. Сама свиноматка неохоче доїться, може не співпрацювати або бути наляканою присутністю людини, а лактуючі свині можуть бути досить агресивними.[5][6][7] Свиноматки мають від 8 до 16 маленьких сосків, кожен з яких дає мало молока протягом короткого часу. Час доїння свині може становити близько п’ятнадцяти секунд у порівнянні з десятьма хвилинами для корови. Свиноматка може давати лише 13 фунтів молока на день у порівнянні з продуктивністю корови 65 фунтів. (Виробництво було оцінено за допомогою системи зважування поросят до і після смоктання.)[8] Крім того, жоден існуючий доїльний апарат не призначений для приєднання приблизно до десятка сосків і вилучення молока протягом 15 секунд. Нарешті, свині, на відміну від корів, не можуть завагітніти під час лактації, що робить виробництво свинячого молока ще менш життєздатним.[2]
Зараз поки що не актуально, але згодом може бути актуально. Я зараз читаю турецькою книгу "Бункер". Дуже популярна книга, перекладена на багато мов, є сторінка в мережі. «Таємниця бункера», або «Бункер» (англ. Silo) — американський науково-фантастичний антиутопічний телесеріал, створений Ґремом Йостом за мотивами однойменної серії романів письменника Г'ю Гоуї. Дія відбувається в майбутньому, де громада існує у гігантському підземному бункері, що складається з 144 рівнів. https://uk.wikipedia.org/wiki/Бункер_(телесеріал) Так от, там, в романі згадується свиняче молоко. Турецькою було içine tam kıvamında domuz sütü katılmış kahve ezmesi rengindeydiler. описується колір пагорбів. "Вони були такого кольору, який утворюється, якщо в кавову гущу додати таку як потрібно кількість свинячого молока" Природньо, що мене зацікавило те молоко. Тепер і Ви знатимете. А то Ви все тільки про тропічні дощі мрієте. У нас, між іншим, в понеділок буде 38 градусів тепла. Зараз в хаті (глиняна хата, глина є непоганим теплоізолятором) 30 гразусів.
в мене десь 30-31 в хаті... хоч і вночі все відчинено... це таки дофіга... думаю перебиратися спати у двір кондиціонер, якби й був... все одно світла майже нема... та й витрати... треба копати далі землянку... і на зиму буде
на вулиці сьогодні спав... в смислі у саду... бо в хаті спекотно... загалом прикольно... небо зоряне... повітря свіже... під ранок навіть трохи замерз... комарів, слава богу, не було... але весь час якісь природні шуми - цвіркуни, десь собаки, качки, машини, разів три повітряна тривога, стільки ж - відбій повітряної тривоги... п'ята година - вже світло... хочеш не хочеш - треба вставати щось робити а ще ввечері бачив високо в небі пролітаючі об'єкти... наче зірка летить... хтось знає - супутники видно з землі?
Видно. Можливо, пам'ятаєте, як в радянські часи була серія публікацій "Тайожний тупик" в Комсомольці. Старовіри втекли в тридцяті роки від радянської влади (чоловік, дружина і четверо дітей). Вони не знали, що була війна сорокових. Їх знайшли геологи в сімдесятих. Так от, Ликови (таке прізвище було тих старовірів) помітили зірки, що летіли повільно по небу. То були супутники.
так висохли ставки вже з вашою дурною економічною політикою агрохолдинги виснажують землю... роси стає менше... дощів менше... дерев менше... спека посилюється
сьогодні цікавився у ютубі, як за допомогою звичайної амміачної селітри охолодити банку пива отримати холод... а ще раніше були такі холодильники...