доброзичливі балачки...

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем mypucm, 27 лют 2019.

1. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

В мене навушники середні, коштують десь за тисячу грн.
    Але я зовсім не переносю монотонної праці, від слова зовсім). Добре, що в мене чоловік такий, що запросто може квасолю лущити чи чистити-різати овочі чи фрукти для консервації. Я люблю різноманітні заняття, переключатись, і навушниками мене не обдуриш)
    Щодо мов, то мені їх хоч-не хоч треба трохи знати, і багаж тих знань з часом зростає. Та це не з художніми творами... Англійська є та французська трохи гірше. Хобі для мене з цього не буде. А от малювання...О! це мене захоплює, але треба емоційно бути на підйомі так би мовити, а останні два роки підйому нема, а як ще в Політику на ЛФ зайти, до майорів, то зовсім опускаються руки...скільки ворогів у України. А дебілів скільки!

2. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

сьогодні боровся з пирієм 5 різними способами :scratch_one-s_head:

- косив косою,
    - сапав сапкою,
    - викопував лопатою,
    - виривав руками,
    - накривав травою

3. mypucm

скільки всього цікавого... нема часу на іноземні романи :dntknw:

4. mypucm

а, ще пригадав... сьогодні ще бачив прямо посеред поля щось диміло... ні з того, ні з сього... нічого там не було - ні сміття, ні людей поблизу... просто димок посеред поля...

мабуть уламок з чогось збитого...

5. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Сусідка попрохала тракториста восени виорати межу з пирієм. Ширина межі була десь півметра і вище нашого городу на півметра. Трактори орють лише донизу, тому з кожним роком перекидають ріллю вправо. Сусідчин город на межі вищає, а наш город під цією межею нижчає.
    Коли межа не була розорана, то все було нормально - поодинокі корені пирію, що забиралися на наш город, своєчасно викопувалися вилами і витрушувалися.
    А минулої осені брили з пирієм з-під плуга впали на наш город. Такі собі коржі з коріння та землі. Сусідка - стара баба, їй уже пішов восьмий десяток, чоловік її насилу ходить. Колись косив межу, а тепер вирішили віддати в оренду частину городу фермеру. Саме ту частину, з якої коржі пирію впали на мою голову (я - образно).
    От я, за допомогою вил, граблів і плейера з навушниками боровся кілька днів з тим пирієм. Виніс на купу, мабуть, відер п'ятнадцять коріння пирію. Підтягнувся у сприйманні турецької на слух. Шахову новелу Стефана Цвейга турецькою вивчив майже напам'ять.
    А ще вчергове прослухав Вудхауза англійською

Якщо хтось не знайомий (як я років шість тому) з творчістю Вудхауза, рекомендую почитати ось цей чудовий твір у перекладі на російську.
    http://loveread.ec/read_book.php?id=65776&p=1
    @Silver bullet, рекомендую Вам заігнорити на деякий час невиправних майорів і дебілів і прочитати книгу за цим посиланням. Якщо раніше не читали. Я прочитав цей твір Вудхауза і багато інших в оригіналі. Особливе задоволення приносить те, що слухаєш аудіокнигу і все розумієш.

6. mypucm

так майори ближче до реальності... щось роблять для нашої перемоги...
    "в спорах рождается истина"

а від Вудхауза яка користь в цьому плані? :scratch_one-s_head:

7. medwedo berlogsoni

Я не очікував, що Ви виявилися мудрішим від Льва Толстого. Вітаю.
    Лев Толстой вважав, що в спорах істина не народжується, і кожен залишається при своїй думці.
    От Ви до цих пір при своїй думці, що вивчення іноземних мов нічого не дає для розвитку мозку, хоча вчені в результаті конкретних досліджень довели протилежне. Більш того, в похилому віці вивчення іноземних мов на кілька років відсуває ризик захворювання хворобою Альцгеймера. У поліглота Стівена Крашена в роду всі захворювали на Альцгеймера десь приблизно в 75 років. Стівену Крашену, поліглоту, зараз вісімдесят, і в нього мозок працює прекрасно. Вчить китайську.

View: https://youtu.be/TaxZGbXamSo?t=22

8. Silver bullet

В суперечках істина фактично не народжується, в усякому разі не в політичних..
    Але такі суперечки - це деяким чином пропаганда, бо читають інші люди, і дебільні доводи чи маніпуляції розумним людям видні. Розумним!
    І якщо хтось в чомусь сумнівався, але мізки настроєні так, що аналізувати взмозі, то мерзотникам накшталт наших порохоботів (чи хто вони насправді!) ніколи не досягти своєї меті. Правда, суперечки з мерзотниками та дурнями витягують енергію, псують настрій і визивають різні негарні почуття і бажання послати таких майорів далеко і надовго.
    Іноді буває дуже смішно, іноді почитаєш трохи, обуришся і хочеться поставити на місце....це під настрій

9. mypucm

я такого не писав :acute:

я писав, що мозок розвивається, коли є мотивація

10. Silver bullet

Обязательная литературная классика от Габриэля Гарсии Маркеса
    На сайте ВВС опубликован материал Эрнандо Альвареса - он рассказывает как он получил от Габриэля Гарсии Маркеса список классических книг, которые прочесть необходимо. Материал достаточно обширный, но я позволю себе воспроизвести из него только сам список:

1. Библия
    2. Сказки 1001 ночи
    - 2a. Платон и Аристотель
    3. «Одиссея»
    - 3a. Прославленные философы. Диоген Лаэртский
    4. Софокл: Эдип
    5. «Жизнь двенадцати цезарей» (Светоний)
    6. Плутарх
    7. «Божественная комедия» (Ад)
    8. Гораций (лирика)
    9. Песнь о моем Сиде (эпическая баллада)
    10. «Амадис Галльский»
    11. «Дон Кихот»
    12. Золотой век испанской поэзии
    13. «Гаргантюа и Пантагрюэль»
    14. «Потерянный рай» Мильтона
    15. «История Индий»

Надо помнить, что список составлен испаноязычным писателем для испаноязычного журналиста) Так что есть какие-то бессмертные вещи как в литературе, так и в живописи, так и в музыке, но у каждого они, наверно, свои.
    Библия и сказки 1001 ночи мне не по зубам..Прославленные философы на меня точно нагонят сон.
    Вудхаус хорош, я кое что его читала, почитаю еще как будет настрой. Я с войной стала любить книги с лихо закрученным сюжетом,чтоб отвлечься.

11. Silver bullet

Вчера так долбануло что-то недалеко от нашей дачей два раза, что дом вздрагивал...Нигде не нахожу, что это было и где точно(. Мы далеко от всех фронтов. Но земля дрожит от баллистических ракет, и во Львовской области дрожит.. Что они творят :facepalm:Нет и не должно быть никакого прощения и жалости к этим варварам

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. mypucm

13. Silver bullet

:sad: сльози течуть, плачу...за що це людям? Де Бог?
    Заробляти та будувати все життя своє гніздо та залишитись без нічого через що? Через хворі фантазіїї якихось тварюк за тисячі кілометрів?? Їм мало своїх земель? :facepalm:

14. medwedo berlogsoni

На ослиці катається по Єрусамиму.
    Скоро почне попирати смерть смертію. За те, що вбили людей в Одесі Він втопить людей річках Сибіру.
    В неділю вислухає Путіна в одному із московських соборів. Постарається почути молитви Путіна і Гундяя.

• Тупо Тупо x 1
  15. medwedo berlogsoni

У доброго господаря скрізь в господарстві порядок і лад.
    А у Господаря Землі суцільна розруха, голод, холод, пожежі, повені, люди гинуть в страшенних муках, епідемії, хвороби, тварини тонуть в повенях,
    Всемілостівійшій...
    За це люди в неділю підуть у церкви йому дякувати.

16. Silver bullet

На фоні тих злочинів, що чинить Росія вже третій рік поспіль, не рахуючи того, що вона заколотила віроломно у 2014му, якось виглядають гидко їхні православні попи(у яких до речі такі ж ряси і ті ж митри, що і в українських). І той же Бог, до якого вони звертаються і людей закликають...
    І причащають, і гріхи відпускають так же ж...
    І відспівують 200-их орків "со святыми упоко-о-ой". А це ж вбивці, що пішли за гроші в чужу мирну країну вбивати та насилувати - людей, які мають ту ж мову, деякі родичів та коріння...і нічого не зробили їм шкідливого, навіть НАТО десь там, та не в Україні!
    Як тоді бути з заповіддю "не убий"? Убий родину з дітьми, забери машину, гроші, пралку - далі "бери шинель - іди домой".
    Отож щось не те в небесній канцелярії, як це не сумно..

Останнє редагування: 1 тра 2024
  17. medwedo berlogsoni

В дослідженнях науковців нічого не говориться про мотивацію. В дослідженнях говориться. що мозок, який перемикається між двома мовними системами, об'єктивно гнучкіший, більш пристосований до прийняття рішень у критичних ситуаціях.
    Людина яка народилась і виросла в багатомовному середовищі, знає мови зовсім не через якусь там мотивацію. Друга чи третя мови залізли в її голову підсвідомо. Інакше доведеться дотримуватися хибної думка, що у всіх, хто знає дві чи більше мов, в дитинстві була якась мотивація.
    Наприклад:
    У тих же, скажімо, естонців не було жодної мотивації вивчати російську. Вони б із задоволенням (у всякому випадку - більшість із них) оволоділи би, скажімо, англійською чи німецькою. От до вивчення цих мов у них була мотивація. А до російської - ні. Вони були змушені її вивчати. Вони навіть ставилися не нейтрально до російської - вони її неневиділи. А Ви кажете "мотивація". Але все ж таки знання російської посприяло розвитку і гнучкості їх мозку.

18. mypucm

буває кнутом,
    буває пряником

19. mypucm

буває внутрішньою, чи зовнішньою...

є всесвітньо відомі фахівці та книжки у дослідженнях мотивації...

http://flibusta.site/b/725136

20. mypucm

а де твій аватар? :)