ЯК Я У 4 КЛАСІ ЗАРОБИВ ПЕРШІ ГРОШІ ! (усе було точнісінько так, тільки піонерських краваток на полі не було)
нічого собі, дитина тягне цеберку згорою з помідорами...Отак натягається за день, а потім його по лікарях води.
навпаки, цікавіше на поле цілий вересень, чим у школу... 4 години, норма 15-25 відер... ще й додому повне відро тягти )
музики релакс на ютубі багато з природою... а тут прикольна тема... View: https://m.youtube.com/watch?v=CLZ7GymCRVY
...а дівчатам теж норма?? я не можу повірити..Та це якесь знущання з дітлахів, хіба так можна? Ну ще студенток тако навантажувати, та й те не дуже...Треба спочатку народити , а потім по 250 кг в день тягати. Є ж тендітні баришні, в яких менше 50 кг ваги. Наприклад, і я такою була. В мене 60 кг стало як уже двоє дітей народила. Я не жартую. Вважаю дикістю таке відношення до дітей. Крім того, що з шкільною програмою: це ж пропустити якісь теми через помідори,а як наздоганяти? Вчення світ, а невчених тьма?
Я з однією родичкою нещодавно мала розмову. Вона дуже заздрить тим, у кого заплатня висока, треба щоб всім добре жилося, а то у синів нема грошей на лікування, а в неї мала пенсія. Так треба було вчитися хоча б - і синам, та і їй теж. Я привела приклад як чоловікова родичка працює операційною медсестрою і часто-густо робить ту саму роботу, що і хірург: і працює електроножем, і зашиває - 4 пари рук в операційній. Тільки в неї і до 10 тисяч грн на руки нема, бо диплом коледжу, а в хірурга більше 20, бо диплом медуніверситета, та і відповідальність вища. То що медсестрі плакатись? Йти і здобувати диплом треба.
1) норма для всіх однакова, дівчата - шо не люди ? ) 2) завжди є кооперація - хто міцніший - носить, хто проворніший - вибирає помідори з кущів... 3) тут на фото - все ж дрібні якісь діти, десь років з 11 ми їздили... 4) може кому й важко було... але хто заважає принести медичну довідку... не пригадую якихось серйозних проблем із здоров'ям... в основному діти всі хотіли "на поле", і не хотіли вчитися... у теплу пору року, звісно... 5) потім, десь у кінці 80-х, школам заборонили їздити на поле... і в країні почалася економічна криза... )
та чого там тягати... відро ж в основному на землі стоїть ну віднести 20 метрів - це фігня... (мене інше найбільше дратувало в школі - бігати на швидкість )
глянув ще раз уважно фотку, це все ж якісь лузери... - ну хто в платтях та бантах, і з піонерською краваткою їздить на поле... не бачив такого - діти тут таки ще малі, але у них і відра мабуть 8-літрові... і скільки там їх нести... тут цілий мурашник на кількох сотках )
Я перші свої гроші заробив уже на канікулах, на просапці буряків. Здається, це було після четвертого класу. Мати дала мені добре наклепану сапу (домашні сапки, часто клепані - це чудо, самі сапають), і я разом товаришами пішов у поле. В перший день заробив, здається 96 копійок. І купив собі за 90 копійок карти (ну, ті, що туз, дама, валет). Оплата була в той же день, ввечері, в конторі колгоспу. В наступні дні заробляв трохи більше, по рублю з чимось. Я щороку влітку працював. Коли став старшим, уже працював на жнивах. Розвантажував бортову машину, що возила зерно на тік. Якогось року навіть місяць біля телят працював. Це на перший погляд здається. що морди у телят однакові, але коли довго з ними працюєш, бачиш, наскільки вони різні, і навіть схожі на обличчя деяких відомих людей. Ну, а щодо "класної роботи"... Найбільше запам'яталося, як ми всім класом пішли (ніхто нікого ніколи на поле в ті часи не возив) на кукурудзяне поле ламати качани. Були уже морози. Спочатку в руки було холодно, але потім руки нагрілися і сталі червоні, як рак. Був це чи то шостий, чи сьомий клас.
колись, років 20 тому, знайомий узяв в оренду пай... спробував вирощувати помідори... і от середина вересня... стоїмо, дивимося на червоне поле... десь 5 гектарів там... 250 тонн... треба просто зібрати все підряд у відра, висипати на тракторний причеп... далі поїде "на сандору"... проблема - людей нема... кажу... як це нема... - ну, хто на роботі, хто в Польщі... - так може у бурсі візьми... - нізя... - ну як це, а що вони там зараз роблять??? тут зараз дощ піде, врожай згниє, а вони там шо... англійську мову вчать?
Чому "краватка"? "Галстук червоний на грудях палає, Хай він суворі літа нагадає. Як на фронтах у жорстоких боях Бійців гартував кумачевий наш стяг. Червоний галстук, червоний галстук, Це кров бійців вогніє(багріє?) на тобі. Ми твердо знаєм, що наше щастя Для нас здобуте в боротьбі, Здобуте щастя наше в боротьбі."
в піднятті важкого, мабуть, ні. В моєї і свекрухи, царство небесне, було "опущєніє", і золовка (чоловікова сестра) підірвана. Бо худенька була все життя, а тягала - будь здоров. Ще й четверих народила. Варікоз по ногах - страшне. Жінки в багатьох випадках пристовуються до всього, живучі, але не всі. Це як в сталінські часи майже всі жінки партійних бонз, з невеликим виключенням, пройшли суди, буцигарні, табори та заслання, але тільки одна - співачка Михайлова, перша дружина Будьоного, не витримала, зійшла з розуму безповоротно. Інші, більш пролетарські тіточки, відсиділи багато, але повернулись і ще жили..
ну... погані приклади завжди можна знайти... кажуть, коли віддати дитину на спорт... там їх теж мучать ) тре все робити без фанатизму... у період розвинутого соціалізму вже було більш-менш нормально... на заводі в мене був до 18 років 7-годинний робочий день... а в тих, кому не було ще 16 - взагалі 5-годинний брали молодь, бо роботи було багато
А все тому, що німецьку не вивчали. Слово "галстук" - це німецьке Halstuch, де Hals - шия, Tuch - хустка, хустина. Заодно бонусом фартух - це німецьке Fahrtuch, тобто, хустка, яку накидали на коліна, коли їхали на бричці (fahren - їхати), щоб коліна на заляпало з під копит коней.