доброзичливі балачки...

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем mypucm, 27 лют 2019.

1. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

думаю це скоріше пов'язане з іншим...

коли людина стикається близько зі смертю - стає більше цінувати час... що залишився... і менше витрачати його на зайве...
    ------------------

у випадку з відео, яке я вище вкинув...
    я його сприймаю як НАВЧАЛЬНЕ...
    така собі ігрова форма досконально вивчити садівництво...

шкода, в школі такого не показують :scratch_one-s_head:

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

У фразі саме про це мова і йде. "Певний рівень зрілості" - це евфемізм слова "старість". У всякому випадку, я саме так його і сприйняв.
    Коли вже добра половина однокласників пройшли свій життєвий шлях і закінчили його, я, як із тих, хто ще "по цей бік землі", почав цінувати свій час. Раніше міг годинами грати на баяні чи навіть на гармошці-двохрядці, удосконалючи важкі місця якого-небуть карапету чи польки, то зараз уже кілька років не торкаюся музичних інструментів взагалі. І не тільки тому, що війна. В молодості годинами міг грати із друзями в шахи, або розв'язувати шахові задачі (шахіст із мене, між іншим, нікудишній, але в шахах той плюс, що цікаво грати і початківцю, і гросмейстеру), то тепер уже ні.
    Мій однокласник пару місяців тому пережив інсульт. Говорить майже нормально, але писати поки що не може.
    І не факт, що я зліплений з іншого тіста. Щоправда, у мене трохи інша дієта, практично не вживаю м'яса і алкоголю, але це ще не гарантія того, що і мене кіндрат не вхопить.

3. Good man

Good man Обычный человек

Может тебя не Кондрат, а СБУ хватит?;)

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

5. mypucm

6. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Хочу сказати, що якщо не вживати м'яса, то треба вживати багато риби і дуже багато рослинних білків. Молочкою не дуже заміниш м'ясо...До того ж не всім дорослим людям вона нормально йде..А білки - це ті "вагончики", на яких всі вітаміни потрапляють в клітини. Дуже корисне свіже сало, до речі.
    Алкоголь - от це точно не потрібно. Або дорогий якісний, якого у нас в країні не знайдеш. Один кардіохірург, який витяг з того світу нашого свата, сказав йому, що з цього дня ні каплі алкоголю, можна тільки 30 гр кон'яку, як буде за кордоном. Більш нічого. Про їжу не казав.
    Не треба і солодощів, всяких пляцків, цукерок, солодкої газованої води. Цукор - біла смерть. Білий хліб сюди ж. В ньому нічого корисного нема. Я і чорний би не їла, але він мені пахне, хоч і від свіжого шлунок болить. Так в хлібові є корисні вітамини та мікроелементи.

• Інформативно Інформативно x 2
  7. mypucm

надибав захоплюючу штуку... інтерактивні підручники... :good:
    програма на комп, або додаток до планшета...

шкільні предмети, і більше...
    біологія, математика, фізика, хімія, історія, географія і т.д...

українська є...
    безкоштовно є... частина...
    але мабуть варто купити, коли буде можливість

візуалізація... не просто текст і картинки... а 3D - моделі... можна їх повертати, рухати...
    ще й озвучка голосом...

нашо ходити в школу... хіба що в футбола :scratch_one-s_head:

https://ua.mozaweb.com/

у гугл-плеї Андроід - додаток називається mozaBook :good:

8. Silver bullet

Новий рік малює штучний інтелект.
    У нас на вулиці перший дом такий як дома на цих картинках. Наш через 3 дома ще цілий...

• Інформативно Інформативно x 1
  9. medwedo berlogsoni

Жахіття...

10. Silver bullet

Сьогодні пробігла кілометрів 5 на лижах.Можна було б і більше, але мерзне обличчя, все ж таки -8. Добре, що сніг лежить.
    Було б добре, як би до березня лежав, для рослин добре...але це навряд чи...В лютому у нас вже не буває снігу.
    Я пам'ятаю, як ми востаннє їздили в Мінськ, це було років 10 назад (на юбілей до родичів), це була середина березня, в Харкові тоді не було снігу понад місяць...Моя свекруха приїхала в туфлях). Проїжджаємо Бобруйськ, бачимо: валить сніг, і вже нападало багато. І в Мінську лежав сніг, а бабусі за 80 років вже було...Ну вона з машини не дуже і вилазила) В прошлому році померла, царство небесне. Була сильна і здорова жінка, і голова працювала як треба.

Останнє редагування: 13 січ 2024
  11. medwedo berlogsoni

У нас на Черкащині також морозець. І сніжок сьогодні йшов.
    Але мене більше цікавить погода в Московській області. Я ранок починаю з того, що заходжу на Синоптик.УА і пересовую карту туди, під Москву. І коли бачу, що в Москві і навколо вночі мороз був під мінус двадцять п'ять, це якось зігріває мені душу.
    Вчора Яковина розповідав, що на Рубльовці кілька годин не було світла. Значить, не працювали газові насоси, не грілася вода в батареях.
    Люблю дивитися на "сосулі" в під'їздах підмосковних багатоповерхівок, на воду, що капає зі стелі тих, хто радів і продовжує радіти тій СВО, яку розв'язав Путін.

Але основне сьогодні - я на смартфоні встановив ChatGPT, який зараз безкоштовно дозволяє спілкуватися голосом на різних мовах.
    Я настільки розгубився, що навіть не знав, про що побалакати. Англійською ми трохи побалакали, але він дуже швидко перейшов на українську, за німецьку мене похвалив, а коли я спробував щось видушити із себе турецкьою, то він відразу перейшов на українську, порадив мені підготувати яку-небудь тему для розмови, і мовляв, він завжди - до моїх послуг.
    Головне те, що можна спілкуватися хоч цілодобово, сім днів на тиждень, безкоштовно, головне - придумати, про що говорити.
    А то - як у тій мініатюрі Жванецького, коли один прийшов по блату на склад, де все є. Комірник на будь-яке прохання запитував "Сколько?"

• Подобається Подобається x 1
  12. Silver bullet

Мені Яковина теж подобається, Яковенко теж...

Але зараз я вільна від роботи та значить і компа і радію цьому, хоча трошки і заходжу в політичні новини...більше читаю художньої літератури, підготувалась до малювання однієї великої роботи (це моє хобі, ви ж знаєте). Треба відпочити..
    Важка ситуація в раші для аморфних та безініціативних росіян стає вже бичом божим, але не видно щось, щоб вони пов'язували безлад та погіршення у своїй країні із великою та непідйомною війною, яку ведуть кремлівські ман'яки.
    Чому вони не бастують, чому не об'єднуються, а йдуть на убой? Чому врешті не здаються масово в полон?
    Таким чином вони тримають на своїй спині цю кремлівську банду і заслуговують на вимерзання і здихання. А мешканці Рубльовки - в першу чергу.

13. Good man

Good man Обычный человек

Кукушка хвалит петуха за то, что хвалит он кукушку. ©

14. medwedo berlogsoni

Вот именно. Я еще и Путина хвалю, за его душевную доброту. В Грозном - за твой счет, паря, шашльікі бесплатньіе. Съездил бы, что ли, пожрал на халяву.
    А то там под Москвою на кострах голубей жарят, правда, тоже бесплатных.

View: https://youtu.be/k3lJ9QsWxRg?t=99

15. Silver bullet

Йой, бескоштовні шашликі :))) "налетай, торопись, покупай живопись"))
    Але навіть такий дурачок як гудман не купився б на ті шашликі та чурчхели, бо це вистава не для цього, потім ще голову відріжуть за них). Тому бачте мало хто і підходить.
    Хтось сидить там за столом - мабуть якась рідня безкінечна кадирівська, там рідні як ті "сирітки" в інтернаті в романі "12 стільців" Ільфа і Петрова допомагають сжирати подачки пуйловські...

16. zentragon

zentragon Member

Привіт! Я задумався про покращення свого здоров'я, і тому вибір UnicBD став для мене знаменним. Я вирішив спробувати CBD капсули 2400 мг за ціною 3 499 грн. Схоже, що цей продукт тут може стати важливою частиною моєї денної рутини для підтримання загального благополуччя та життєвого тонусу. Найбільше мене вражає те, що вони містять дрібно змелену рослину коноплі, що робить їх особливо ефективними. З нетерпінням чекаю, щоб спробувати цей продукт та переконатися в його позитивному впливі на моє здоров'я. Гарного дня!

17. mypucm

:):uanew:
    З 9 лютого розпочали сівбу льону, коріандру та ярого ячменю на Миколаївщині

18. mypucm

19. mypucm

зацвіли вже проліски :uanew:

• Подобається Подобається x 2