доброзичливі балачки...

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем mypucm, 27 лют 2019.

1. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

колись і погода кращою була :beach:

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

в льох.

Еней з Дідоною возились,
    Як з оселедцем сірий кіт;
    Ганяли, бігали, казились,
    Аж лився деколи і піт.
    Дідона ж мала раз роботу,
    Як з ним побігла на охоту,
    Та грім загнав їх в темний льох
    Лихий їх зна, що там робили,
    Було не видно з-за могили,
    В льоху ж сиділи тілько вдвох.

Котляревський. Енеїда.

3. mypucm

в мене слово ''льох'' чомусь асоціюється зі словом ''льоха'' :morning1:

4. medwedo berlogsoni

А все тому, що німецьку мову не любите.
    Слово "льох" пішло від німецького слова das Loch - дірка, отвір.
    Коли я ще ходив у школу, наш нині покійний учитель фізики, якщо хтось не вивчив урок, любив казати:
    "Темнота! Дванадцять часов ночі! В льоху за діжкою!"
    А "погріб" у нас ніхто не казав, хоча було таке поняття, як пригребиця (у нас казали інколи "прогребиця")

5. mypucm

ПОГРІБ, реба, ч. 1. Те саме, що льох. Варвара зібрала своїх сусідок, і вони гуртом теж обладнали собі бомбосховище в гранітній скелі, де колись містився винний склад, а тепер були погреби (Кучер, Чорноморці, 1956, 287); Поліз у погріб я дулівки ще вточити (Дулівочка-первак - така смачна була!)...

6. mypucm

7. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Галюциногенні гриби та конопля, а потім макове збіжжя і так до найвищих висот..

8. mypucm

9. mypucm

обстрілюють, с*ки... :facepalm::sad: :acute:

10. Silver bullet

В Дніпрі тихо...Трава зелена під балконом.Насіяна, мабуть, бо дуже густа, як на спортивних газонах. Сьогодні весь день було сонце. Весна та й годі.

• Подобається Подобається x 1
  11. mypucm

і в мене пирій дуже гарний, густий... курей сьогодні випускав...
    думаю того що вологи більше, чим влітку...

12. mypucm

чергова спроба побороти інтернет-залежність :sad:

оце думаю видалити нафіг браузер та додаток ютубу...

• Смішно Смішно x 1
  13. medwedo berlogsoni

А хто скаже, як українською звуться оці цяцьки. Бо гугл-перекладач не в курсі. Він каже, що це - кіднапери дівчат.

View: https://youtu.be/P6G5VvYQ1bc

14. mypucm

петарди ? :scratch_one-s_head:
    після свисту має бути бабах...

зараз в нас наче заборонені, точно не знаю

15. Good man

Good man Обычный человек

Курей тоже регистрируй на форуме. Будет с кем поговорить нашей борщеварочке.

16. medwedo berlogsoni

Здається, що таки петарди. Я вже потім подивився англійський оригінал книги, переклав гуглом з ангілійської на українську. Перекладалося як "петарди".
    Головний герой роману Кінга поселився на Мерседес-Стріт (бідний район), де згодом у сусідньому будинку поселиться Лі Освальд, який стрялятиме у Джона Кеннеді. А на вулиці хлопчики кидали петарди в курей і вуличних псів. Одна петарда зірвалася прямо на курці, пір'я розлетілося в усі боки, а на землі утворилася калюжа крові. (Я ж кажу, Стівен Кінг - майстер жахів).

От у Вас, між іншим, нездорова залежність від інтернету, а у мене - цілком здорова, тому що мені інтернет допомагає в тому, що мені завжди подобалося - вивчати іноземні мови.
    За допомогою інтернету я можу знайти значення слів, відео, що стосується слова (як у цьому випадку з петардами), різні фото, пояснення і ще багато чого, що робить процес вивчення мов цілком безкоштовним, самостійним і ефективним заняттям.
    Не потрібно ні на курси ходити, ні наймати за великі гроші репетиторів, ні одружуватися на дівці, для якої мова, яку хочеш вивчити - рідна.

І купувати можна через інтернет що завгодно. Не треба нікуди їхати, ходити по магазинах...
    От купив собі на чорну п'ятницю міні-пилу зі скидкою. Чудова річ. Зокрема, сухе гілля на дрова різати. Уявіть собі кущ калини, що засох. Там із гілок таке спагетті, що навіть у пісні не рекомендують використовувати калиновий кущ на дрова (Край дороги не рубай калину).
    І ножівкою намучишся, і сокирою також - не знаєш, яким боком покласти на пеньок, щоб відрубати цурку.
    А міні-пилою - миле діло.
    Зима цього року у нас тепла, можна обходитися і без серйозних дров (акація, граб, дуб тощо).

17. Silver bullet

Так зпиляне повинно ще влежатись (підсохнути) хоча б літо, щоб бути сухим. Бо димохід забивається. На ньому збирається таке, що замучитись його чистити. Доцільніше сухі дубові колоті дрова купувати...а розтоплювати сухими гілочками, які назбирати (нарубати) влітку та висушити, а потім зложити в сараї...Зараз така зима, що можна якщо стіни товсті та вікна якісні, топити тілька на ніч, і ще зранку, якщо холодно.
    Якщо варіант як у нас дача, в один кирпич, то треба зимою весь день топити. Тому півроку туди не їздимо).

Останнє редагування: 30 гру 2023
  18. medwedo berlogsoni

"спиляне"

Справа в тому, що я зараз ріжу те гілля, яке лежить уже кілька років. Електрики зрізають ті клени, акації, липи тощо, що ростуть під електричними дротами. Мені лише залишається порізати їх на дрова. Раніше це була морока, зараз - насолода. Крім того, волоський горіх сам себе підчищає - деякі гілки всихають. Гарні дрова. А сира деревина у мене складається (не сама - я складаю) у штабелі. Восени зрізав старезну яблуню. Також на наступну зиму будуть дрова.
    А ще є старезна груша, яку також треба буде зрізати. Не всихає сама так, як у Кайдашевій сім'ї Нечуя-Левицького.
    Кайдашева сім'я — Іван Нечуй-Левицький, читати повністю текст твору онлайн. УкрЛіб : Українська Бібліотека — сторінка 27 (ukrlib.com.ua)
    Щоправда, у мене ні з ким сваритись.

ЗІ. І до речі, про Кукурузо. Колись читав російський переклад. Дуже прісний. Втрачається той український колорит Вінничини.
    Цитата: (про рушницю, яка затонула в плавнях)
    Скільки не приїздив після того Папуша, завжди гірко зітхав, згадуючи свою «дорогу утопленицю» (він говорив про неї, як про живу істоту, з ніжністю і сумом). А коли «мазав» — кидав на землю свою теперішню «тулку» і трохи не топтав її ногами, вигукуючи:

— Клята лушня! Хіба це ружйо! Голобля нестругана! Лопатилно! Ех, якби жива була моя утоплениця! Хіба б я пропуделяв того крижня!

А коли дивився фільм "Тореадори з Васюківки", так мені взагалі плюватись хотілося. Ті "артисти" в житті, мабуть, живого сільського хлопця не бачили.
    Київські школярі, що вдавали із себе сільських "гангстерів".

Останнє редагування: 31 гру 2023
  19. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Найбагатше село України. 20 фото

https://ochmanity.com/20558/?fbclid=IwAR2wdZPHauGky3L9dO79hhYX550clYU-Qb7NO8tJRF9n2UP9y5PMXmjAvhk

Коли Вам говорять про якесь село, ви уявляєте маленькі дерев’яні будиночки, сараї з худобою і великі городи? Однак є одне село, яке повністю суперечить цим стереотипам!

Це невелике село Нижня Апша в Закарпатській області, недалеко від українсько-румунського кордону.

Одне з найбагатших сіл України

15-1.jpg

20. Silver bullet

Красиво, нічого казати. Хазяїн -це, мабуть, якийсь чин з прикордонної служби, еге ж?
    Була нещодавно в Буковелі, там теж небідне село) І Микуличин теж непогано виглядає)

а де твій аватар? :)