доброзичливі балачки...

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем mypucm, 27 лют 2019.

1. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

цікава розповідь... як дрібним сг виробникам заробляти на нішевих культурах...

View: https://youtu.be/VJmvOmA-UQ8?feature=shared

2. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

• Смішно Смішно x 1
  3. mypucm

чую - шахед пролетів, і тривоги не було, звикли вже :morning1:

4. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Вчора їздила в госпіталь.... І так важке враження, ну розумієте...:sad:
    Та ще і дорога туди-назад. Поїхала трамваєм, потім метро, бо слизько машиною.... І знаєте, в транспорті люди психічно хворі стали помітні - раніше цього не було.
    І не те, щоб якісь забулдигі старі, ні. Середнього віку.
    Війна робить свою чорну справу - люди починають зходити з розуму.
    Та і інші хвороби доганяють раніше строку...А фронт як той дракон пожирає і пожирає сотні і тисячі.... Золоті часи для цвинтарних ділків.:sad:

• Інформативно Інформативно x 1
  5. mypucm

6. medwedo berlogsoni

Корисна штука - інтернет. Читаю Стівена Кінга турецькою і англійською. Інколи наштовхуюся на зовсім незрозумілі речі.
    От, наприклад, героїня роману (у прямому значенні - роману, бо головний герой закрутив у минулому, куди він потрапив роман з бібліотекаршею, що працювала в тій же школі, що і він учителем) розповідає про свій досвід заміжжя, і чому вона розвелася зі своїм чоловіком:
    “He never wanted me. Not the way I expected. And his way is the only way I know. The touching, then the broom."
    "Він ніколи мене не бажав. Не так, як я того чекала. І його метод - єдиний метод, мені відомий. Доторкування, потім мітла".

Виникає природне запитання: А при чому тут мітла чи віник?
    Але завдяки інтернету я знаходжу відповідь
    The History and Meaning of Jumping the Broom (brides.com)

В Америці існує традиція молодятам перестрибувати через віник.
    Воно то і нічого б. Але колишній чоловік бібліотекарші чотири роки поспіль тільки й бажав від неї, щоб вони бралися за руки і перестрибували через віник.
    У всякому разі, я так зрозумів. Іншого досвіду перебування протягом чотирьох років у шлюбі у неї не було.

• Смішно Смішно x 1
  7. Good man

Good man Обычный человек

А вы попробуйте в тягостные минуты включать постмайданный квартал 95 с участием Владимира Зеленского. Я раньше почти не смотрел выступления квартала, а сейчас очень легко смотрится. Рекомендую.

8. mypucm

9. mypucm

• Подобається Подобається x 1
  10. medwedo berlogsoni

@Silver bullet, Ви знаєте, я помаленьку пробираюся через ті чагарники історії із тим незвичайним шлюбом.
    Бібліотекарша, після того, як вони націлувалися в машині з учителем, вистрибнула з машини і побігла додому, а коли він "дещо розчарований", прийшов додому, зателефонувала йому, і запросила наступного вечора прийти до неї "на смажену курку".
    Він сказав, що прийде, і купить торт. Але вона попрохала, щоб він купив щось аптечне, але не своєму містечку, а десь подалі.
    Він поїхав кілометрів за п'ятдесят і купив "дещо"
    Але також, йдучи до неї, купив також і торта, хоча знав, що це - банально.
    Коли зайшов до неї в дім, вона так хвилювалася в очікуванні того, що мало статися з нею вперше в житті (а їй уже було двадцять вісім, чотири роки замужем), що в неї від хвилювання підкосилися коліна. Він кинув торт на підлогу і підхопив її, щоб не впала, вступив ногою в торт, потім ще й вона вступила. Далі в спальні відбулося "оте саме", а потім вони вийшли в "садок вишневий біля хати" їсти курку із салатом, і вона почала розповідати, як же це вона до такого дожилася. Чому в її житті не було отого з квіточками та бджілками.
    Розповідала, як її мама колись вчила, як "берегтися", як постаратися два роки дітей не заводити.
    Почала розповідати, чому її вибір впав на того Джонні. Вона була дуже високого росту, соромилася виходити на люди з парубками, нижчими ростом, а Джонні був трохи за неї вищий.
    В англійському тексті зустрічаються цікаві вирази, яких не зустрінеш в підручниках.
    Наприклад,
    I thought he was nice, and at the end of the night
    he never seemed to grow an extra pair of hands.

Зрозуміло, що незрозуміло, що таке "виростити ще одну пару рук".

Але в турецькому перекладі був зроблений переклад по-простому: ніколи ввечері не намагався її мацати.

Ну, а вона думала, що саме в цьому і проявляється справжня його любов до неї.

Одним словом, автор твору Стівен Кінг - це дісно майстер жахів. Однозначно.

• Смішно Смішно x 1
  11. Silver bullet

Я щось у нього читала, зараз хоч убий - не пам'ятаю. Але раз прізвище знаю, то, мабуть, креативне :))) Зараз закінчила "Лейсі з Ліверпуля" - легке, жіноче, діти-родичі..Так, щоб відволіктися.
    От у мене про родичів зовсім інше уявлення, ніж в тому романі. Крім самих рідних (батьки,сестра, діти, онуки, чоловік) оті свекри, свояки, швагри, зяті, шурини та невістки мені якось "фіолетові".
    Я від них нічого не чекаю і хотіла б з ними бачитись тільки за столом по веселих чи сумних приводах (чи привідах?).
    Двоюрідні в мене в Мінську та Пітері. Ще один в Харкові (мабуть), але вата ватяна - так що казати - потрібні вони мені?

Я не скажу поганого про померлу свекруху, а свекр взагалі золотою людиною був, як кажуть - якби і хотіла б, та нічого. Трудяга, все життя працювала важко, для дочки все зробила мислиме-немислиме. Ми з нею не скублися, ні. Характер, правда, був у неї не з легких.
    Розмовляли бува так: "Ганю, та хрещена?" - "Так, хрещена." Вона: "А я думала ні". Я відповідаю: "Та я взагалі гівно". На тому вся розмова і закінчена, посміялися))
    Але вона мене поважала, це правда.
    Я за нею не скучала, і як приїду - хотіла б ввечері і поїхати) А їхати 60км.
    Тільки це і ставало незгодою між мною і чоловіком, а іншого не було.
    Царство небесне їй і свекру.

Останнє редагування: 5 гру 2023
    • Подобається Подобається x 1
  12. medwedo berlogsoni

@Silver bullet, щось поки що мені із пояснень Седі (бібіліотекарка) не зовсім зрозуміло, втім, як і її партнеру-вчителю Джорджу.
    Наводжу пасаж із англомовного оригіналу. Де вона розповідає про гірку долю тієї спіральки, яку їй мама (червона як рак) дала за тиждень до весілля і розповіла, ховаючи очі, як нею користуватися.

Останній абзац пасажу - Джордж нічого не зрозумів. Ну, а я тим більше.
    Можливо, далі за сюжетом щось проясниться.

“So I had a diaphragm, yes I did. In its own little plastic
    lady-box with a rose on the cover. Only I never used it. Never
    had to. Finally threw it in the trash after one of those
    getting-it-outs. That’s what he called it, getting it out. ‘I
    have to get it out,’ he used to say. Then the broom. You
    see?”
    I didn’t see at all.

І знову ж - злощасна мітла.

Маю мало часу на читання, тому просуваюся повільно. Тим більше - читаю одночасно на двох мовах: турецькій і англійській.

13. medwedo berlogsoni

14. Silver bullet

Ну що вам сказать щодо " спиральки") мама, червона як рак, запропонувала донечці спочатку не заводити дітей. Спиральки вставляють лікарі. Це майже 100 процентний запобіжний засіб від небажаної вагітності.Але декому не підходить. Читайте далі. Я знайду українською, може буде час. Грудень у мене важкий місяць. І навантаження на роботі, і поїздка..їду зараз в потязі до Львова.Невістка шиє військовим, малі закинуті, скільки зможемо- допоможемо.

15. mypucm

16. Silver bullet

Нарешті. А то досі великими гектарами українських черноземів володіли бескоштовно - та ті ж депутати. Тому так і Юля виступала проти "дерибана" землі, а насправді виявилася такої великою земевласницею, при чому вона її не купувала, що всі тільки ахнули. Після того сидить тихо як миша під віником). А нащо закон про землю, а нащо купувати - у них вже все є. І тут прийшли якісь квартальці і здивувались " а хіба так можно? Хочете бути власниками - купуйте у держави.
    Одна ціна для всіх. Отож ненависті зелена влада визвала багатенько.
    Тихо користуватись довічно такою золотою землею - це було придумано круто.
    Якийсь там дослідницький Інститут черноземів, не памятаю точну назву, володів тисячами гектарів родючою землі - на папері, а насаправді - вищі чиновники та депутатство.

17. mypucm

нічого не зрозуміло, але розумію, шо ви переживаєте...

це складна тема...
    1) для чого володіти зайвим... це ж податки...
    2) володіти, експлуатувати... годувати африку зерном... а в нас безкрайні поля перетворюються на пустелю...
    3) в оренду беруть не безкоштовно...
    зараз, здається, договори оренди мають бути зареєстровані... і там є якась мінімальна орендна плата...

у нас десь поблизу є тисячі гектарів, що належать аграрній академії наук...
    задумано ж було колись - для дослідницьких цілей, виведення нових сортів...
    у них сил немає, фінансування науки немає... здають в оренду

18. medwedo berlogsoni

Я про "не заводити дітей" читав. Мама рекомендувала не заводити дітей вісімнадцять місяців, якщо можна - то й два роки, протягом цього часу жити за рахунок заробітної плати чоловіка, а свою зарплату відкладати.
    Стосовно "читати"... Я десь знаходив український переклад і навіть викачав собі на комп. Для учбових цілей, коли щось незрозуміло турецькою. Але не весь текст, тому що у безкоштовному доступі була лише четверта чи п'ята частина.
    А от послухати Ви зможете, якщо вивантажите на комп відео з Ютьюба, а потім витягнете один лише звук за допомогою програми Any Video Converter. Після цього можна закинути мп-3 на смартфон і слухати потроху, наприклад, у потязі до Львова.
    Я так роблю з аудіокнигами іноземними мовами. Витягую звук, тоді слухаю в дорозі чи на городі.
    У книзі отой епізод "пролюпофф" - лише кілька сторінок. А основний сюжет: Джейк Еппінг, учитель англійської мови, через "кролячу нору" попадає із 2011 року в 1958, викидає у ставок свою Nokia, бо люди Гувера Джон Едгар Гувер — Вікіпедія (wikipedia.org), коли побачать "не так зрозуміють", і чекає до 22 листопада 1963 року (на днях, між іншим, виповнилося рівно 60 років з цієї дати), щоб запобігти вбивству Джона Кеннеді.
    Так що книга - досить цікава. В ютьюбі - багато роликів - фрагментів із серіалу, знятого за цією книгою.
    Один ролик, який мене особливо вразив (я натрапив на нього випадково), це коли головний герой Джейк Еппінг, в 2011 році зустрічається із тим своїм коханням з 1961 року. Їй уже за вісімдесят, а йому - тридцять, як і тоді, в 1961 році. Фантастика!

Шукайте
    Текст предоставлен правообладателем http://www.litres.ru/pages/biblio_book/?art=65957258&lfrom=362673004
    «11/22/63»: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля»; Харків; 2012
    ISBN 9789661441582

Сьогодення. Дізнавшись, що в барі його приятеля розташований портал до 1958 року, звичайний вчитель Джейк Еппінг не може опиратися спокусі почати нове життя у рок‑н‑рольні часи Елвіса Преслі. Хіба гостю з майбутнього важко познайомитись із відлюдником Лі Гарві Освальдом і завадити йому вбити президента? Та чи варто гратися з минулим? Яким буде світ, де Кеннеді виживе?

• Інформативно Інформативно x 1
  19. mypucm

20. medwedo berlogsoni

а де твій аватар? :)