не спиться... похорон сьогодні був... різні думки в голову лізуть... .... ..... ... цікаво, а хто розумніший - коза чи собака? не дає спати питання... поліз в інтернет з'ясовувати... це якось лікується? (інтернет--залежність)
звісно. Книжками папіровими. Я можу багато днів в інтернеті дивитись тільки погоду. В телефоні рідко дивлюся, що там друзяки скинули в вайбер, і вже не дуже кидають. Сама я не займалась ніколи перекиданням листів щастя чи молитов, чи котиків. Тік-ток ні разу не відкривала. А от читаю багато. Дома і на дачі книжок багато...зараз навіть шпіонські пристрасті, опустилась навіть до детективів, аби не думати про те, що нас чекає може і завтра. Не перестають орки лупцювати по Харкову. Але не поїду нікуди. Ні. Скільки бог дав - те і буде. На дачі добре. Зараз живемо на дачі. Пічка, дрова є. Світло є. Тут не стріляють.
паперові дорожче... це треба більше працювати, шоб купляти ще й книжки електронні скачую... купив зручний планшет
в окупації півроку не було світла... я чого тільки не читав... детективи усі шо знайшов... ремарк якийсь... ніч у ліссабоні... про війну... бібліотека поруч... але там якраз блок-пост був... вже думав піти книжок набрати... позичити...
mypucm, цього року прямо нашестя мишей. А у вас як? Вони не бояться людини, і світло їм пофіг. Чоловік мій на дачі вже дві прибив прямо на підвіконні пультом від телевізора. За горшиком з квітами сиділи.. Вони атакують і бійців в окопах...кажуть: матрац піднімеш, а вони там кишать. Комунарець, який рідко зараз заходить, нам давно прогнозував Армагедон. Може оце він? Одна стара казала, що нашестя мишей - к голоду. Звісно, ця прикмета має пояснення - на сході в перший рік війни не садилось нічого, та і мишей фермери не травили, мабуть. Я в с\х не розбираюсь, та мабуть їх на полях треба травити? Але зараз на дачі, які тільки приманки та отрави не кладу - все з'їдають. Винесу дохлих одну-дві, інші знову отруту з'їдають...Про полин та м'яту пишуть, що миші не виносять, всюди розклала - та прекрасно виносять... Одну дірку під дахом забили - іншу зроблять. Лазять по кирпичній кладці на 2 поверх. Це якісь термоядерні миші...
така штука - у продажу їх повно - у ветаптеці, або на базарі книжечка розкривається - там намазано клеєм... посередині покласти приманку (найкраще - горіх), і - туди де миші бігають... дуже ефективна штука... за три дні на один такий девайс зловив десяток мишей... більше не було...
Зараз всі отрути накопичувальної дії. Вони їдять - ти подкладай, потім перевіряй: чи нема десь під тахтою чи в дивані "подарунка". Як будто нема чим на дачі зайнятись!То мету, то мию поли, щоб мишами не смерділо (я нюх маю добрий))кожен приїзд, то отруту підкладаю по чердаку. Ну тепер куплю таку книжечок, прийдеться ще їх поразкладати.Справа в тому, що миша дає приплід 7-8 мишат 10 раз на рік. І уявіть собі, що за цей рік, що людей не було на дачах, розвелосяю Понаплодилось молодих таких, що людей не бачили, і не бояться. І сірі, і чорні, в основном невеликі.