доброзичливі балачки...

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем mypucm, 27 лют 2019.

1. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

2. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Ви серйозно три з хвостиком години дивилися усе це?
    Людина, яка підрахувала, скільки годин у неї забрали уроки німецької???

А я за три години знаєте, скільки би прочитав англійською? І насміявся б не менше.
    Сьогодні з годину читав чергове оповідання Вудхауза і сміявся до сліз.
    Потім знайшов переклад на російську.
    Одного старого батюшку запросили в школу, де він учився років сорок тому, відкрити пам"ятник своєму колишньому однокласнику.
    А директором у тій школі був також однокласник. А того, кому начальство дало розпорядження відкрити пам"ятник, всі в школі колись дуже не любили.
    Але потрібно було сказати на відкритті пам"ятника добрі слова про нього.
    І це дуже зіпсувало настрій і батюшці, який відкривав пам"ятник, і теперішньому директору школи.
    І вони вирішили підняти собі трохи настрій спеціальним тоніком. Той тонік, згідно рецепта, розводили столову ложку на відро пійла і давали слону, щоб він не боявся тигра.
    Ну, а святі отці випили по бокалу.
    Далі даю фрагмент перекладу на російську (знайшов в мережі і порекомендував родичці почитати, яка не знає англійської.

Усталость, навалившаяся на епископа в результате этой длительной церемонии, только усиливалась с течением дня. И после обеда в кабинете директора он стал жертвой страшной головной боли.
    Преподобный Тревор Энтуисл тоже выглядел усталым.
    – Такие церемонии несколько утомительны, епископ, – сказал он, подавляя зевок.
    – Весьма, директор.
    – Даже портвейн восемьдесят седьмого года не оказал желанного действия.

Далі директор послав дворецького принести "взбодрітєля"
    Вони попробували
    – А недурен, – сказал епископ.
    – Очень недурен, – сказал директор школы.
    Так как вам известно первое знакомство Августина с «Взбодрителем», вы, конечно, помните, что мой брат Уилфред создал его с целью снабдить индийских магараджей снадобьем, которое помогло бы их слонам сохранять небрежное хладнокровие при встрече с тигром в джунглях, и в качестве средней дозы для взрослого слона он рекомендовал столовую ложку с утренней порцией отрубей. А потому не удивительно, что, выпив по две рюмки на каждого, епископ и директор ощутили некоторые перемены в своем мировосприятии.

Одним словом, директора і єпископа потягнуло на подвиги. Вони вирішили опівночі пофарбувати щойно відкритий пам"ятник у рожевий колір.
    Повертаючись назад в будівлю школи, директор помітив, що загубив ключ.
    Але рішення швидко знайшлося.
    Єпископ, зауважу, по старій дружбі називав директора Кошкодавом.
    Доступа в дом не было.
    Однако, как мудро было указано, уроки, которые мы усваиваем в школьные дни, готовят нас к преодолению трудностей, которые грозят нам во взрослой жизни в широком мире, простирающемся вне школьных стен. Из туманов прошлого в мозгу епископа возникло внезапное воспоминание.
    – Кошкодав!
    – А?
    – Если ты не испортил здание дурацкими перестройками и новшествами, то за углом должна быть водосточная труба, почти соприкасающаяся с одним из окон верхнего этажа.
    Память не подвела его. За углом в плюще все еще пряталась труба, по которой он имел обыкновение карабкаться, когда летом одна тысяча восемьсот восемьдесят шестого года возвращался в дом после полуночного купания в реке.
    – Ну-ка, лезь! – коротко распорядился он.
    Директор не нуждался в дальнейших понуканиях, и вскоре, показав почти рекордное время, они покорили стену.
    Но в тот миг, когда они достигли окна, и сразу же после того, как епископ известил своего старинного друга, что ему не поздоровится, если он еще раз лягнет его каблуком по лбу, окно внезапно открылось.
    – Кто тут? – спросил звонкий молодой голос.
    Директор откровенно растерялся. Даже в смутном ночном свете он различил, что высунувшийся над подоконником человек держит наготове клюшку для гольфа самого зловещего вида. И первым его порывом было назвать себя, тем самым очистившись от обвинения в том, что он – грабитель, как, видимо, в заблуждении предположил владелец клюшки. Однако тут же он обнаружил несколько причин, по которым ему никак не следовало называть себя, и замер на трубе в молчании, не зная, какие шаги предпринять. Епископ оказался гораздо находчивее.
    – Скажи ему, что мы пара кошек. Кухаркиных, – подсказал он шепотом.
    Человеку такой душевной прямоты и скрупулезной честности, как директор, было нелегко пасть до подобной лжи, но другого выхода не было.
    – Все в порядке, – сказал он, тщась придать своему голосу непринужденную приветливость. – Мы пара кошек.
    – Грабители с кошками на ногах?
    – Нет. Самые обыкновенные кошки.
    – Принадлежащие кухарке, – просуфлировал епископ снизу.
    – Принадлежащие кухарке, – добавил директор.
    – Ах так! – сказал человек в окне. – Ну в таком случае милости прошу.
    Он посторонился, давая им дорогу. Епископ, истинный художник в сердце своем, проходя мимо, благодарно мяукнул для пущего правдоподобия. А затем вернулся к себе в спальню вместе с директором. Инцидент как будто был исчерпан.
    Однако директора грызли сомнения.
    – Ты думаешь, он поверил, что мы правда кошки? – осведомился он с тревогой.
    – Не берусь утверждать категорически, – ответил епископ, – но, мне кажется, наша невозмутимость его полностью обманула.

Ну, а що було потім, кожен може знайти і прочитати. Чи то англійською, чи російською. Чи є переклад на українську, я не знаю.

Я так і вивчаю іноземні мови: читаю щось цікаве.

Останнє редагування: 15 лип 2023
  3. mypucm

нє, я тільки початок того відео дивився... десь три хвилини...

вже коли почав копіювати адресу, щоб вставити сюди... побачив, що там не кліп на 5 хвилин, а цілих три години... ну ту ладно...
    звісно, зараз я таке тригодини не буду дивитися... хіба що на пенсії :scratch_one-s_head:

шкода часу на розваги :dntknw:

4. mypucm

На Прикарпатті комунальне господарство зібрало перший урожай лохини

https://agroportal.ua/news/yagidnic...e-gospodarstvo-zibralo-pershiy-urozhay-lohini

----------------------------------------------
    тут цікаво ось що:
    в аграрний бізнес залізло комунальне підприємство.... :)

ви знаєте ще такі випадки у сучасній історії України ?

у нас є десятки тисяч приватних сільгоспвиробників... але чомусь ціни на їжу ростуть... і безробіття є...

і ось... владі стало теж цікаво - а шо за фігня відбувається :acute:

5. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

А я першим ділом дивлюся тривалість ролика.
    Якщо більше як півгодини, як правило, не дивлюся.
    Оптимальна тривалість - хвилин десять-дванадцять.
    В основному дивлюся чиїсь аналітичні випуски, що стосуються нинішньої війни.
    І ніколи - розважальні ролики, якщо не рахувати пародії Юрія Великого. Дуже піднімають настрій.
    Особливо сміявся, коли "Путін" помилився і назвав Віктора Орбана не Віктор Орбан, а Витєр Орган.
    Там, в тих роликах, дійсно є шедевральні жарти.

6. Good man

Good man Обычный человек

Ты даже в эту тему приносишь политику.:facepalm:

7. mypucm

8. mypucm

9. mypucm

10. mypucm

11. mypucm

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бачиш... навіть рускій корабль пішов нах... завдяки ракети, яку зробили при Порошенку. А потім програму зелені закрили.

13. mypucm

14. mypucm

15. mypucm

побалакав зі штучним інтелектом
    приємно вражений рівнем...

Screenshot_20230801-164707.png

16. mypucm

ти вмієш матюкатися ?

Вибачте, але я не можу матюкатися. Як пошукова система, я створена для надання користувачам найактуальнішої інформації та відповідей на їх запитання. Якщо у вас є запитання або потреба у допомозі з пошуком інформації, я буду радий допомогти вам. Але я не можу матюкатися або вести себе непристойно. Дякую за розуміння.

17. mypucm

18. mypucm

19. mypucm

20. mypucm

• Не подобається Не подобається x 1
а де твій аватар? :)