дослідження... мені цікаво порівняти зарплату з іншими регіонами ось що я зробив сьогодні за робочий день (8 годин - 300 грн.) 1) втрьох завантажили у вантажівку 140 мішків селітри (7 тонн) в іншому місці - розвантажили 2) втрьох лопатами завантажили вантажівку зерна (7,5 тонн) ------------------------------------ відчуття... ну... кожен день таке навантаження мабуть занадто через день хіба що 15 днів на місяць х 300 грн. = 4,500 грн. ------------------------------------ на життя вистачає, а перспектива вимагати підвищення зарплати не вийде - просто знайдеться інший робочий за ті ж гроші ------------------------------------ думаю... шось не дуже правильно влаштований світ ще будуть вибори
Міста для людей Йен Ґел Уже більше як п'ятдесят років Йен Ґел допомагає змінювати урбаністичні середовища в усьому світі. Для цього він вивчає, як люди користуються чи могли б користуватися простором, у якому живуть і працюють. У цій революційній книжці Ґел пропонує свої останні висновки проте, як створювати чи відновлювати міський простір з урахуванням людського виміру. Він дає методологію й інструментарій, якими користується сам, перетворюючи неефективні й непридатні для людей простори на те, чим вони, як він сам вірить, мусять бути — на міста для людей. У книжці близько 700 картинок і фото, які ілюструють принципи й результати роботи Йена Ґела в різних країнах світу. СКАЧАТИ МОЖНА ТУТ https://ru.b-ok2.org/book/5301451/7f1fe5
Вчора : реально вдвох працювали з 9год. до 12 год. - демонтували зі стелі 12 динаміків аварійного оповіщення і кабелі, які йшли від них і до них. Позбивали зі стелі бляшки, на яких вони трималися (бляшки пристріляні до бетону цвяхами з такого собі газового пістолету). Решта робочого часу тупо бембалися. Біля 16 год. роз"їхалися по домах. Записано, що плідно працювали з 7 год. до 17 год. (10 годин * 15 злотих = 150 злотих) Який там нині курс злотого до гривні? Писи : то в мене 15 за годину. В іншого більше.
Сьогодні було щось подібне, лиш довше розписувати. Реально щось робили з 10-ї до 14:30 (записано з 07 год. до 16 год.). В теплі і чистоті. Навіть не переодягався сьогодні.
Але польське житло та їжа, та податки...просто знаю випадки як повернулися наші айтішники з Польщі щось швидко. Кажуть одне й те ж саме: все гарно, пречудово - вони на свої податки мають все, що треба - але дома залишається грошей набагато більше.
А я вчора висіяв тютюн на розсаду. Два сорти. Насіння дрібніше від маку, як порох. Ніяк не міг подумати, що таке буває. І зробив ще одну люльку. Трохи прикольна получилася, але функціонує (тяга є) ))) Треба пошліфувати і заморити.
а я назбирав чимало цікавого насіння власного виробництва - меліса, кілька видів м'яти... але як згадаю, яке воно дрібне у грунт сіяти шкода, бо багато пропаде, насіння цінне а сіяти на розсаду... як згадаю весь процес - в мене починається депресія руки для тонкої роботи не пристосовані... мені краще мішки чи каміння тягати
Я підглянув в павутині, як люди висіюють дрібне насіння. Треба висушити шкаралупу від яєць і змолоти її на кавомолці. Насіння ретельно перемішати з меленою шккаралупою і тоді через підходяще ситечко посіяти на підготовлений грунт. Зверху знову ж через рідше сито засипати грунтом. Получається дуже швидко і просто.
Я знаю по мілкому насінню квітів: його на вологу рихлу земельку розсівають, але не присипають, а придавлюють, а зверху пльоночкою - тоді насіння пропадає мінімум..
Це все китайці подають дурний приклад їсти гидоту, а потім мають віруси. І Данія, це ж треба. Печиво з хробаками: заплати та отримай задоволення.
з точки зору біології то нормальна їжа, у багатьох випадках смачніша і поживніша за звичну нам думаю, що дощові черв'яки або равлики мають високоякісний білок і т.д. сам я мабуть не став би спеціально вирощувати для себе, або на продаж якусь дуже екзотичну їжу, але то питання звичок, психології... а не смаку чи поживності...
Я, мабуть, в іншому житті була японкою)). Жартую, звісно, але мене заворожує і японська музика, і японська поезія, а також подобається їхня їжа. Там все ясно: оце рис, оце кусок риби, а оце водорості для вітамінів та йоду.Все, нічого зайвого. Я взагалі не люблю кєсю-мєсю, а тим більше коли є підозра, що ця їжа викопана з гною і ще вчора повзала. І ще розказує ведучий, що жуки теж хворіють. Звучит чертовски ободряюще)).
Транзитна пані в сільському магазині: - А у вас є сир рокфор? Продавщиця: - А то шо таке? - Це такий сир з пліснявою, дуже смачний. - Сиру нема, але є риба рокфор, є ковбаса рокфор і ще пів-ящика помідорів рокфор є в підсобці...
1) хіба в наших селах свині не в гною живуть? 2) нічо, щоб ті хробаки не хворіли, їх антибіотиками нашпигують, як окорочка чи вирізку з магазину
йой, я і так гидлива, та ще оце мені до ночі)) рулька з антибіотиком все одне краще гедзя чи сороконожки - жареної, в соусі, без соусу, пареної, сушеної)
1) більшість мікробів при термообробці здихають 2) чи ви не думали - чим тварина більша, тим вона розумніша... свині чи корови, наприклад, не поступаються собакам у кмітливості... а хробаків не так шкода їсти
Розумніші, то товаришуйте з ними, що я можу порадити. Ще обширні поховання їм можна робити, як своєю смертю здихатимуть. Великі такі поховання...Я сентиментальна дамочка, але не до такої міри. Мені людину жальче.