доброзичливі балачки...

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем mypucm, 27 лют 2019.

1. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

дослідження... мені цікаво порівняти зарплату з іншими регіонами ;)

ось що я зробив сьогодні за робочий день (8 годин - 300 грн.)

1) втрьох завантажили у вантажівку 140 мішків селітри (7 тонн)
    в іншому місці - розвантажили :)
    2) втрьох лопатами завантажили вантажівку зерна (7,5 тонн) :)
    ------------------------------------
    відчуття...
    ну... кожен день таке навантаження мабуть занадто :hang1:
    через день хіба що :scratch_one-s_head:
    15 днів на місяць х 300 грн. = 4,500 грн. :scratch_one-s_head:
    на життя вистачає, а перспектива :scratch_one-s_head:
    вимагати підвищення зарплати не вийде - просто знайдеться інший робочий :russian_ru: за ті ж гроші
    думаю... шось не дуже правильно влаштований світ :negative: ще будуть вибори :popcorm1:

2. mypucm

Міста для людей
    Йен Ґел
    Уже більше як п'ятдесят років Йен Ґел допомагає змінювати урбаністичні середовища в усьому світі. Для цього він вивчає, як люди користуються чи могли б користуватися простором, у якому живуть і працюють. У цій революційній книжці Ґел пропонує свої останні висновки проте, як створювати чи відновлювати міський простір з урахуванням людського виміру. Він дає методологію й інструментарій, якими користується сам, перетворюючи неефективні й непридатні для людей простори на те, чим вони, як він сам вірить, мусять бути — на міста для людей.

У книжці близько 700 картинок і фото, які ілюструють принципи й результати роботи Йена Ґела в різних країнах світу.
    СКАЧАТИ МОЖНА ТУТ
    https://ru.b-ok2.org/book/5301451/7f1fe5

3. manur

manur Well-Known Member

Вчора :
    реально вдвох працювали з 9год. до 12 год. - демонтували зі стелі 12 динаміків аварійного оповіщення і кабелі, які йшли від них і до них. Позбивали зі стелі бляшки, на яких вони трималися (бляшки пристріляні до бетону цвяхами з такого собі газового пістолету). Решта робочого часу тупо бембалися. Біля 16 год. роз"їхалися по домах. Записано, що плідно працювали з 7 год. до 17 год. (10 годин * 15 злотих = 150 злотих)
    Який там нині курс злотого до гривні?

Писи : то в мене 15 за годину. В іншого більше.

• Інформативно Інформативно x 1
  4. mypucm

1) ну так ви ж не дома, а десь на заробітках,
    2) бембатися довго не вийде, звільнять

5. manur

manur Well-Known Member

Сьогодні було щось подібне, лиш довше розписувати. Реально щось робили з 10-ї до 14:30 (записано з 07 год. до 16 год.).

В теплі і чистоті. Навіть не переодягався сьогодні.

6. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Але польське житло та їжа, та податки...просто знаю випадки як повернулися наші айтішники з Польщі щось швидко.
    Кажуть одне й те ж саме: все гарно, пречудово - вони на свої податки мають все, що треба - але дома залишається грошей набагато більше.

7. Gyppsy

Gyppsy :hi:

А я вчора висіяв тютюн на розсаду. Два сорти. Насіння дрібніше від маку, як порох. Ніяк не міг подумати, що таке буває.

І зробив ще одну люльку. Трохи прикольна получилася, але функціонує (тяга є) )))
    Треба пошліфувати і заморити.

8. mypucm

а я назбирав чимало цікавого насіння власного виробництва - меліса, кілька видів м'яти...
    але як згадаю, яке воно дрібне :facepalm:
    у грунт сіяти шкода, бо багато пропаде, насіння цінне
    а сіяти на розсаду... як згадаю весь процес - в мене починається депресія :sad:
    руки для тонкої роботи не пристосовані... мені краще мішки чи каміння тягати :scratch_one-s_head:

9. Gyppsy

Я підглянув в павутині, як люди висіюють дрібне насіння.

Треба висушити шкаралупу від яєць і змолоти її на кавомолці.
    Насіння ретельно перемішати з меленою шккаралупою і тоді через підходяще ситечко посіяти на підготовлений грунт.
    Зверху знову ж через рідше сито засипати грунтом.
    Получається дуже швидко і просто.

• Подобається Подобається x 1
  10. Silver bullet

Я знаю по мілкому насінню квітів: його на вологу рихлу земельку розсівають, але не присипають, а придавлюють, а зверху пльоночкою - тоді насіння пропадає мінімум..

• Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. PavloL

PavloL Member

Якщо плівкою накривати, то треба стежити за температурою. У відсутності повітря може пропасти.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. mypucm

13. Silver bullet

Це все китайці подають дурний приклад їсти гидоту, а потім мають віруси. І Данія, це ж треба. Печиво з хробаками: заплати та отримай задоволення. :scratch_one-s_head:

• Смішно Смішно x 1
  14. mypucm

з точки зору біології то нормальна їжа, у багатьох випадках смачніша і поживніша за звичну нам :) думаю, що дощові черв'яки або равлики мають високоякісний білок і т.д.

сам я мабуть не став би спеціально вирощувати для себе, або на продаж якусь дуже екзотичну їжу, але то питання звичок, психології... а не смаку чи поживності...

• Смішно Смішно x 1
  15. Silver bullet

Я, мабуть, в іншому житті була японкою)). Жартую, звісно, але мене заворожує і японська музика, і японська поезія, а також подобається їхня їжа. Там все ясно: оце рис, оце кусок риби, а оце водорості для вітамінів та йоду.Все, нічого зайвого.
    Я взагалі не люблю кєсю-мєсю, а тим більше коли є підозра, що ця їжа викопана з гною і ще вчора повзала. І ще розказує ведучий, що жуки теж хворіють.:facepalm: Звучит чертовски ободряюще)).

• Смішно Смішно x 1
  16. Gyppsy

Транзитна пані в сільському магазині:
    - А у вас є сир рокфор?

Продавщиця:
    - А то шо таке?

- Це такий сир з пліснявою, дуже смачний.

- Сиру нема, але є риба рокфор, є ковбаса рокфор і ще пів-ящика помідорів рокфор є в підсобці...

• Смішно Смішно x 1
  17. mypucm

1) хіба в наших селах свині не в гною живуть? :pardon:
    2) нічо, щоб ті хробаки не хворіли, їх антибіотиками нашпигують, як окорочка чи вирізку з магазину ;)

18. Silver bullet

йой, я і так гидлива, та ще оце мені до ночі))
    рулька з антибіотиком все одне краще гедзя чи сороконожки - жареної, в соусі, без соусу, пареної, сушеної)

19. mypucm

1) більшість мікробів при термообробці здихають :pardon:

2) чи ви не думали - чим тварина більша, тим вона розумніша... свині чи корови, наприклад, не поступаються собакам у кмітливості... а хробаків не так шкода їсти :pardon:

20. Silver bullet

Розумніші, то товаришуйте з ними, що я можу порадити. Ще обширні поховання їм можна робити, як своєю смертю здихатимуть. Великі такі поховання...Я сентиментальна дамочка, але не до такої міри. Мені людину жальче.

• Смішно Смішно x 1
а де твій аватар? :)