Міста для людей Йен Ґел Уже більше як п'ятдесят років Йен Ґел допомагає змінювати урбаністичні середовища в усьому світі. Для цього він вивчає, як люди користуються чи могли б користуватися простором, у якому живуть і працюють. У цій революційній книжці Ґел пропонує свої останні висновки проте, як створювати чи відновлювати міський простір з урахуванням людського виміру. Він дає методологію й інструментарій, якими користується сам, перетворюючи неефективні й непридатні для людей простори на те, чим вони, як він сам вірить, мусять бути — на міста для людей. У книжці близько 700 картинок і фото, які ілюструють принципи й результати роботи Йена Ґела в різних країнах світу. СКАЧАТИ МОЖНА ТУТ https://ru.b-ok2.org/book/5301451/7f1fe5
Вчора : реально вдвох працювали з 9год. до 12 год. - демонтували зі стелі 12 динаміків аварійного оповіщення і кабелі, які йшли від них і до них. Позбивали зі стелі бляшки, на яких вони трималися (бляшки пристріляні до бетону цвяхами з такого собі газового пістолету). Решта робочого часу тупо бембалися. Біля 16 год. роз"їхалися по домах. Записано, що плідно працювали з 7 год. до 17 год. (10 годин * 15 злотих = 150 злотих) Який там нині курс злотого до гривні? Писи : то в мене 15 за годину. В іншого більше.
Сьогодні було щось подібне, лиш довше розписувати. Реально щось робили з 10-ї до 14:30 (записано з 07 год. до 16 год.). В теплі і чистоті. Навіть не переодягався сьогодні.
Але польське житло та їжа, та податки...просто знаю випадки як повернулися наші айтішники з Польщі щось швидко. Кажуть одне й те ж саме: все гарно, пречудово - вони на свої податки мають все, що треба - але дома залишається грошей набагато більше.
А я вчора висіяв тютюн на розсаду. Два сорти. Насіння дрібніше від маку, як порох. Ніяк не міг подумати, що таке буває. І зробив ще одну люльку. Трохи прикольна получилася, але функціонує (тяга є) ))) Треба пошліфувати і заморити.
а я назбирав чимало цікавого насіння власного виробництва - меліса, кілька видів м'яти... але як згадаю, яке воно дрібне у грунт сіяти шкода, бо багато пропаде, насіння цінне а сіяти на розсаду... як згадаю весь процес - в мене починається депресія руки для тонкої роботи не пристосовані... мені краще мішки чи каміння тягати
Я підглянув в павутині, як люди висіюють дрібне насіння. Треба висушити шкаралупу від яєць і змолоти її на кавомолці. Насіння ретельно перемішати з меленою шккаралупою і тоді через підходяще ситечко посіяти на підготовлений грунт. Зверху знову ж через рідше сито засипати грунтом. Получається дуже швидко і просто.
Я знаю по мілкому насінню квітів: його на вологу рихлу земельку розсівають, але не присипають, а придавлюють, а зверху пльоночкою - тоді насіння пропадає мінімум..
Це все китайці подають дурний приклад їсти гидоту, а потім мають віруси. І Данія, це ж треба. Печиво з хробаками: заплати та отримай задоволення.
з точки зору біології то нормальна їжа, у багатьох випадках смачніша і поживніша за звичну нам думаю, що дощові черв'яки або равлики мають високоякісний білок і т.д. сам я мабуть не став би спеціально вирощувати для себе, або на продаж якусь дуже екзотичну їжу, але то питання звичок, психології... а не смаку чи поживності...
Я, мабуть, в іншому житті була японкою)). Жартую, звісно, але мене заворожує і японська музика, і японська поезія, а також подобається їхня їжа. Там все ясно: оце рис, оце кусок риби, а оце водорості для вітамінів та йоду.Все, нічого зайвого. Я взагалі не люблю кєсю-мєсю, а тим більше коли є підозра, що ця їжа викопана з гною і ще вчора повзала. І ще розказує ведучий, що жуки теж хворіють. Звучит чертовски ободряюще)).
Транзитна пані в сільському магазині: - А у вас є сир рокфор? Продавщиця: - А то шо таке? - Це такий сир з пліснявою, дуже смачний. - Сиру нема, але є риба рокфор, є ковбаса рокфор і ще пів-ящика помідорів рокфор є в підсобці...
1) хіба в наших селах свині не в гною живуть? 2) нічо, щоб ті хробаки не хворіли, їх антибіотиками нашпигують, як окорочка чи вирізку з магазину
йой, я і так гидлива, та ще оце мені до ночі)) рулька з антибіотиком все одне краще гедзя чи сороконожки - жареної, в соусі, без соусу, пареної, сушеної)
1) більшість мікробів при термообробці здихають 2) чи ви не думали - чим тварина більша, тим вона розумніша... свині чи корови, наприклад, не поступаються собакам у кмітливості... а хробаків не так шкода їсти
Розумніші, то товаришуйте з ними, що я можу порадити. Ще обширні поховання їм можна робити, як своєю смертю здихатимуть. Великі такі поховання...Я сентиментальна дамочка, але не до такої міри. Мені людину жальче.
почув... відео було про щеплення... але ж яка фраза "за вас прийняли рішення ті, хто впевненіший за вас"