доброзичливі балачки...

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем mypucm, 27 лют 2019.

1. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

є ідея узяти у держави грант на власну справу... від 50 тисяч грн. ...
    і виростити на 1 гектарі 50 тонн томатів...

відмовте мене від цієї думки )

• Смішно Смішно x 1
  2. mypucm

а шо смішного?
    50 т томатів з га - це середня врожайність по нашому району...
    буває й 120...

3. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Не "можна", а "треба".
    У нас завжди була суперечка, хто буде спати на лежанці.
    Раніше лежанки були в кожній хаті. Потім пішла дурна мода - викидати лежанки, ставити водяне опалення, бо газ коштував копійки.
    Моя мама також спочатку хотіла піддатися цій моді, а потім побачила, як я ще школярем, приходячи із ковзанки, спочатку скидаю валянки (мах ногами), потім вилізаю босими ногами на лежанку, а потім уже знімаю там пальто, шапку, штани, обмерзлі знизу льодом на три пальці, і вирішила, що хай це добро в хаті все-таки буде. До цих пір маємо лежанку, хоча хаті уже добрих шістдесят років.
    У хаті - 24 градуси тепла. Можна й більше. Дрова безкоштовні (торік чи позаторік розповідав). А у кума з кумою (вони лежанку та піч колись викинули) у хаті 14 градусів. Сидять одягнені, бо газ дорогий, а субсидії немає. А я - в тенісці в своїй хаті. Сусід розчищав садок (люди йому розчищали) виніс гілки на пустир, хотів спалити, я сказав, що все заберу собі. Тепер наносив цілу купу абрикосово-сливово-вишнево-яблунево-грушево-горіхово-черешневих дров, ріжу циркуляркою і складаю під курником.

• Подобається Подобається x 1
  4. Good man

Good man Обычный человек

Если уверен, бери.

5. Good man

Good man Обычный человек

Знакомый под Харьковым целый бункер себе строил с 2015-го года. Постепенно, несколько лет строил, все над ним подшучивали. Всё продумывал, чтобы максимально автономно можно было существовать всей семьёй. Продукты питания, систему отопления и т.д. Очень обстоятельно подошёл к вопросу.

6. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

відмовляємо. Один в полі не воїн. Хоча б ще хтось...брат, жінка, ще хтось - мордуватися з ранку до вечора.. Саджати, полоти, бризкати, збирати, десь складати,торгувати...А кредіт - чого? Взяти можна. І помріяти теж можна.

7. Good man

Good man Обычный человек

Зачем отговариваешь. Сейчас государство очень много делает для людей. И кредиты фермерам под низкие проценты. Ипотека по сниженной ставке. Целевые программы кредитов для малого и среднего бизнеса. Зеленский очень старается, прикладывает много усилий и у него есть результат. Разве нет?

8. mypucm

грошей можна надрукувати всім... але їх не можна їсти...
    де те джерело, звідки держава черпає сили, щоб усім допомагати...?

хтось повинен займатися виробництвом товарів......

9. mypucm

Снимо55555к.JPG

попередженняя...
    публікував це вже давно...

глянув на дату скріну - 2016 рік...

10. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Вчора надвечір, ще не смеркло, вимкнулося світло. Зник Київстар. Лайф, до якого я колись підключився заради виключно інтернету, ще працював.
    Вайфай роутер на акумуляторі (як мобілка) інтернет ще роздавав деякий час. Я, поки дозволяв рівень зарядки ноутбука, дивився, що ж трапилося. Почитав про нову рашистську атаку.
    Потім виключився лайф.
    Смартфон уже годився лише як ліхтарик. При світлі цього "ліхтарика" трохи почитав паперову книгу турецькою (колись із Туреччини родичка привезла). Половину зрозумів, половину - ні. Заснув.
    Проснувся, погодував матір (матері вже 92-й рік пішов. Не ходить).
    Почав думати, як отримувати інформацію. Згадав, що є китайський приймач-універсал. Дуже корисна штука, якщо не використовувати як радіо. Є ліхтарик в трьох режимах, плейер зі всіх видів флешок, ФМ-діапазон працює в принципі непогано (якщо є станції в зоні досягненості. Тут, у селі, - лише одну можна чути, але і та не працювала).
    На середніх хвилях добре чути Придністров"я російською і ще щось там румунською. Сильна станція з Молдови чи Румунії своїми гармоніками забиває весь діапазон. Але якось все-таки намацав українське радіо. Чути було дуже погано, бо приймач дуже низькоякісний, і придністров"я душить усе.
    Але слухати, що робиться в Україні зараз, можна. Щоправда, приймач такий, що збивається настройка частоти навіть тоді, коли регулюєш гучність. Але що трапилося, почув.
    Почув також, що 97 відсотків українців - проти перемовин з Путіним. Так що жодними ракетними атаками Україну схилити до перемовин не вдасться. Так під шум середніх хвиль я і заснув. Проснувся глибокої ночі і побачив, що на електролічильнику уже блимає червона лампочка. Значить, світло дали. Ввімкнув смартфон - інтернет є. Ввімкнув ютьюб із Фейгіним і Арестовичем. Арестович сидить у цілковитій темноті.
    Послухав. Заснув. Проснувся і послухав трохи Бєлковського (громадянина Росії, який досконало вивчив українську) і Невзорова (громадянина України, який української не знає).
    Невзоров "съостріл", що путінський кухаПрігожін під Бахмутом уже наготував дуже багато м"яса із мобіків і зеків, але не зупиняється. Залужний оте все м"ясо складає в штабелі. Снігом присипле, лежатиме до весни.

Зранку почав шукати, що у мене є із радіоприймачів. Знайшов Океан-205. Ввімкнув від мережі. Працює, хоча приймачу вже під п"ятдесят.
    Але регулятору гучості кирдик. Не регулює лише харчить, коли крутиш.
    Будемо сподіватися, що це - останній такий масований наліт, і радіоприймачі не знадобляться. Але батерейки треба купити.
    У мее в Києві повно всяких приймачів. Дуже знадобився б Олімпік-2, що працює від крони. Має діапазон середніх та коротких хвиль.
    Але дуже далеко за ним зараз їхати.

11. Gyppsy

Gyppsy :hi:

В форс-мажорі радейко "Альпініст" наше фсьо :)

Але я здебільшого юзаю якогось китайця на батарейках

Останнє редагування: 24 лис 2022
  12. mypucm

шо таке ютуб? десь таке ще є? )

13. mypucm

пожежа на нашій вулиці... години три вже мабуть хата горить...
    шо можна наскладати на горищі, щоб дві пожежні машини вилили... і ще не вистачило...

14. mypucm

з досвіду... кілька місяців без світла...

1) приймачі були прості китайські... нічого поганого сказати не можу... на свою ціну дешево і сердито...
    українське радіо на ам і фм, якість не дуже, інші станції забивають, але головне зміст ! вони молодці !

2) десь місяць мучилися з батарейками... потім їх не стало в природі... ну може гривень по 150...

потім знайшлося кілька мотоциклетних аккумуляторів... давали заряжать в кого були генератори...

(!) там де батарейки вхід на 3 вольта - живиться від аккумулятора 12 вольт... і нічого (таким приймачам) не було...

пізніше, десь на п'ятому місяці окупації, з'явилися сонячні батареї 36 вольт...

в них можна втикати зарядки і приймачі - ті вилки, що в звичайну розетку 220

• Інформативно Інформативно x 1
  15. mypucm

6-7 сонячних панелей по 36 вольт, з'єднаних послідовно... це вже приблизно 220... телевізори, плитки, кип'ятильники...

(!!!) але це постійний ток, не перемінний, як в мережі!

якщо втикнути щось з двигуном або електронікою - згорить...
    я спалив духовку з терморегулятором... холодильники люди попалили...

а стара духовка без понтів, де тільки спіраль - працює...

16. mypucm

2) дуже виручив позичений у знайомого МУЛЬТИМЕТР...

страшенно корисна штука - треба, щоб був у кожній хаті...

він коштує сотню чи дві, але дуже зберігає нерви... можна точно заміряти, де яка напруга... і не забуваймо про силу току! ...

старі батарейки всі різні за напругою і силою току...

хоча, в кого є авто з великим аккумулятором, може таких проблем і не має...

17. mypucm

3) дуже корисно знати ази електрики... це десь 8-9 класи школи...

послідовне, паралельне з'єднання... закони Ома і ще там когось... я реально шкодував, що не дуже знаю... шкільний підручник перечитував...

18. mypucm

4) освітлення... найбільш економічне для автономного освітлення - світлодіодне, звісно...

взагалі, чим більше вдома є в наявності аккумуляторів, всяких повербанків і т.д. - тим краще...

не обігріють, але вони ж не для цього...

свій бензиновий генератор, канешно, вещ... дорога, правда така електрика...

А КРАЩЕ - ЛЯГАЙТЕ СПАТИ, НАШО ВАМ СВІТЛО ?

19. Good man

Good man Обычный человек

правила Кирхгофа. Да, с переменным и постоянным напряжением ты дал маху. Я последствия не знал, но точно бы сначала загуглил до подключения.
    Как жить планируешь в случае полного блэкаута? Я не про свет, а про отсутствие электричества. Как считаешь, правильно Зеленский не идёт на переговоры? Только без крайностей, мы не на дебатах по телевизору. Дай трезвую оценку.

20. mypucm

5) у різних мобілок - різної потужності сигнал.....

у нас мобільні вишки не працювали всю окупацію...

але люди якось методом тику знаходили зони покриття, куди долітав сигнал за кількадесят кілометрів...

старі нокії виручали... а в мене смартфон п'ятидюймовий нічого не ловив...

там у технічних характ. телефонів є якийсь параметр впевненості прийому, на який варто звернути увагу...

ще є цікава тема... не встиг розібратися... зовнішні антени та підсилювачі сигналу мобільного зв'язку...

а де твій аватар? :)