як структурувати хаос в голові... -------------------------------------------- корисні запитання: - як допомогти собі ? - як допомогти близьким? - як допомогти країні ?
Добрий день, шановні львів'яни. Прошу допомоги тут, бо вже всюди писав та дзвонив, а проблема все ще залишається нерозв'язаною. Мова йде про тимчасових переселенців, а саме про мою дружину, її маму та сина 3 роки. Вони зараз у Львові, приїхали з Харкова. Їм надали тимчасовий прихисток через волонтерів. Дякую всім, хто долучався якимось чином в ці процесси - це дуже допомогло. Але річ у тім, що довго так не можна прожити, а тим паче працювати і допомогати якось ще... І вже з'являються наміри повертатись назад, а тут ще доволі небезпечно. Якби хтось міг допомогти з вирішенням питання щодо поселення в окремій кімнаті, квартирі, у гуртожитку або ще десь, де є зручнсті, опалення та умови для приготування їжі - було б дуже добре. Гроші є, з порядністю все добре, жодних неприємностей не буде - гарантуємо. Готові взяти в оренду житло на місяць у Львові, або десь поряд за містом або навіть в області - знаємо про те, що жодних місць немає, але може хтось якось щось підкаже або запропонує... Будь ласка, пишіть тут або в приватні повідомлення - буду передивлятися постійно. Розімую, що номер телефону зручніший, але така ситуація, що їх телефони майже весь час розрядженні, і в мене теж не має можливості весь час бути на зв'язку. Дякую. І вибачте за те, що прошу допомоги таким чином.
Мені вчора подарили такі чудові букети, і я знову плакала - вже від радості. Глаза на мокрому місті шо капець. У мене дуже гарні діти. Син передав квіти (замовив доставку) зі Львова. Малій там робили операцію. Хирурги попросили її заспівати пісеньку, щоб відволікти її трохи, так вона своїм кришталевим голосочком заспівала Щедрик, вони аж растаяли. Хто там з Харкова - мало хто знає мову...Дорослі хоч можуть перейти, коли треба. Наш менший (3 роки пупсик) навпаки, не знає російської)Хоче додому і прямо так і каже:"цей дом фу, хочу свій дом") Звісно - там стільки іграшок.
До нашої дачі повзривані всі мости через Донець...Вчора цивільні на авто там недалеко підірвалися на мині. Відходячи орки все мінірують. Що за суки, скажіть мені? Що ми їм зробили, що відняли? За які хворі уявлення гинуть діти?
Зараз чую деякі приватні швейцарські банки допамагають російським багатіям обійти санкції, приймають їхні доляри. Чи довго Європа буде одностайністі додержуватись?
Олександр Аронець 1 год · А це вже дуже серйозно, оскільки це останнє китайське попередження усім компаніям, які продовжують працювати з росією! І це остаточно зруйнує ланцюг постакок комплектуючих до російської зброї! США почали вводити вторинні санкції проти компаній, з яких не всі зареєстровані в росії, але можуть допомагати їй ухилятись від санкцій. До переліку потрапила 21 компанія - з Сінгапура, Мальти, Британії, Іспанії та інших країн. Більшість з них здійснюють діяльність у сфері наукових розробок та технологій. Очевидно, далі буде!
Добре, що хоч США неухильно проводять лінію придушення Раші, бо все б розпалося через місяць-два. Європа вона така...це диво, що вона ще якось згуртувалась взагалі, мабуть, перед бомбардировками лячно стало.. Все ж таки Раша гопник - без башні, правил, і всяких договорів... солдат не жалко, генералів теж не жалко, а населення та йой - хай траву жеруть і лопухом підтираються. Але ж, здається, настав тупік...місяць пройшов, і ще пройде...і все буде дуже повільно, поки сама Росія не позбавиться свого параноіка. Тоді події завертяться швидко.
Мабуть ніхто мене не змусить покинути, навіть тимчасово, свою рідну домівку, свою землю. Ми потрібні своїй країні, хто як може, так і допомагає.
Ми поки живі, донька з малим теж тут (вона волонтер), і теж не можемо знайти сили покинути дім. Деякі наші знайомі поїхали у захолустя, де теж інколи стріляють та ще й жити не дома, невідомо скільки - це зовсім мрак...якось треба психику залишити здоровою. Дома все ж таки не така нагрузка на психику. А взяти Харків оркам не вдасьтся, хоч північно-східні райони страждають дуже. Є щось і позитивне - у нас кішка через 5-6 днів народить кошенят) Ми її возили до породистого кота ще 14 лютого, хто знав ....так що життя іде)