Добре, якщо град невеликий і недовго. А взагалі-то град - то капєц Во, старе кіно з ютьюба View: https://youtu.be/jbVrO7kzK3k зі Колись було модним робити всякі дашки і теплиці з полікарбонату. Я також був на це повівся. Тішився дашком до першого граду)
ну... такі площі мабуть треба страхувати... пересіють, от і все... а шо з дашкАми не так? град пробиває?
В мене навиліт не пробивав. Але після єдиного сильного граду в декотрих місцях був пробитий верхній шар. Вроді і не багато було тих дірок. Але з часом почали появлятися діри в тих місцях, де град просто вдарив і відскочив, не пробивши. Короче, за пару років весь верхній шар полікарбонату був як решето, прийшлося міняти. І така фігня у всіх, з ким говорив, незалежно від виробника і товщини листа. Не знаю, як там тепер у Львові на вокзалі дашок виглядає. Він колись також був покритий вроді полікарбонатом, якимось супер-пупер міцним.
а я мріяв про полікарбонат може в нас тепліше, град не такий великий зазвичай 1-2 см, більшого я ніколи не бачив буває може раз на рік, розтає за кілька хвилин
Як на мій погляд, то плівка просто оптимальніше. Мій сват стіни теплиці зашив склом, а покрівлю накриває плівкою. Плівку обновляє кожного сезону. От я і кажу, що при нагоді загляну на ЖД вокзал у Львові. Не думаю, що там накривали якимось ширпотребом. А я брав в Епіцентрі. І з того, що там пропонували вибрав найкращу /по відгуках аматорів і професіоналів/ фірму.
а якщо брати не в Епіцентрі, а на фірмі, що торгує полікаронатом, чи навіть у виробника... і спитати про письмову гарантію...
пригоди всякі... заїхали вантажівкою на дачі... як розпочалася злива... розвантажилися, і швидше тікати, щоб не забуксквати... промок наскрізь, сиджу вже вдома, чай п'ю на вуличному термометру +18, наче не повинен захворіти дощ продовжується... пишуть в інтернеті, дощі кілька днів
наслідки варварського землекористування мінімум органіки - утрамбований грунт не забирає воду... View: https://www.youtube.com/watch?v=qr9GkwxhMmY
Пишут в южных областях клубники много, но лежит в воде( У нас не так много воді, как просто холодно, ветер ледяной, ночью +10, днем +14, солнца нет. Дождик идет, но такой мелкий. Завтра и послезавтра ожидаются ночные-утренние такие же млявые дожди... А в пятницу уже тепло. Клубника не в воде, мы не внизу, а на горби, ягодки собираем понемногу. Сегодня 15-20 штук одного раннего сорта, но сладости в ней мало.
Дивлюсь ціни в Копані: огірки 8-9 грн, кабачок 10, зелений горох 45, полуниця 40 грн, навіть 30. В Харкові 60-70грн за кг полуниця.