доброзичливі балачки...

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем mypucm, 27 лют 2019.

1. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

почув учора в одному ролику:
    "якщо будете дуже розумними - доведеться жити з хрустальною совою..." )))

2. mypucm

3. mypucm

4. mypucm

Останнє редагування: 20 бер 2021
  5. mypucm

6. mypucm

фаворитка Євробачення-21, букмекери ставлять на перше місце серед 40+ країн...
    19 років о_О

View: https://www.youtube.com/watch?v=PQKiHr5qEfA

така пісня... куди котится світ :mda:

7. mypucm

• Інформативно Інформативно x 1
  8. mypucm

як знайти людину зі здоровим глуздом? :scratch_one-s_head:

9. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Що є здоровий глузд?

10. mypucm

Здоровий глузд (грец. ϰοινὴ αἴσθησις koiné aísthesis, лат. sensus communis, англ. common sense, нім. Gemeinsinn, фр. bon sens) — сукупність уявлень, поглядів, навичок мислення, які розгортаються не під дією науки, філософії чи якихось загальних принципів, а вироблених і зафіксованих людиною на основі її повсякденного життя.

Здоровий глузд проявляється в судженнях про правильне та неправильне, придатне і непридатне. «Той, хто має здоровий глузд не просто здатний визначати особливе з точки зору загального, але знає, до чого воно насправді стосується, тобто бачить речі з правильної, справедливої точки зору. Авантюрист правильно розраховує людської слабкості та завжди вірно вибирає об'єкт для своїх обманів, проте не є носієм здорового судження в повному сенсі слова» (Г. Г. Гадамер). Ми спираємося на здоровий глузд насамперед у громадських, практичних справах. З його допомогою судять, спираючись не на загальні приписи розуму, а, швидше за все, на переконливі приклади. Тому вирішальне значення для нього мають історія та досвід життя. Здоровий глузд не можна вивчити, в ньому можна тільки вправлятися. Він має двоїстий, описово-оцінний характер: з одного боку, він спирається на минулі події, а з іншого боку є начерком, проектом майбутнього.

Таким чином можна сказати, що здоровий глузд — критерій оцінки події на підставі бази знань, накопичених людством за час свого існування. Якщо подія не укладається в рамки даної бази, вважається що вона суперечить здоровому глузду, і така оцінка буде доти, доки база знань не поповниться додатковою інформацією, що підтверджувала б істинність даної події. Таким чином здоровий глузд, як критерій оцінки, не дає однозначної відповіді про істинність-помилковість, реальність-нереальність, але визначає ймовірнісне значення даної події в цей час. Ступінь здорового глузду індивідуума в конкретній ситуації визначатиметься обсягом необхідних для даної ситуації знань, якими володіє індивідуум, умінням їх аналізувати та робити правильні висновки.

11. Gyppsy

Получається, що у кожної людини є СВІЙ здоровий глузд. Не тре навіть намагатися шукати людину, котра має здоровий глузд у вашому розумінні.

Останнє редагування: 29 бер 2021
  12. Gyppsy

Я ю виправився, читайте вище;

13. mypucm

якщо спілкування не важливе, для чого тоді мова?

14. Gyppsy

Я не про те. Спілкуватися треба.

Ви хочете знайти людину зі здоровим глуздом. Здоровий глузд є у кожного.

• Оптимістично Оптимістично x 1
  15. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

оце вжарив @mypucm. :)
    Весна прийшла?)

• Смішно Смішно x 1
  16. mypucm

шукаю мотивацію, щоб більше заробляти :pardon:

17. Silver bullet

А я розпочала весняний сезон. Походила по сонечку на дачі, посіяла моркву та горошок, ще трохи салату та безрозсадних томатів, що не бояться холоду...
    Чоловік вкинув десятка зо два картоплі, що має велики ключки.
    Мої рози виглядають вкрай погано. Були великі морози днів зо три, що поробиш. Зайці теж одну черешню погризли.
    Але все інше - більш-менш нічого. Повигрібала листя з-під дерев, заморилась...після зими як варена жабка. Ну нічого. завезли продукти і скоро почнемо їздити.
    Радісно на душі.

18. Silver bullet

А я про геть інше):)

• Смішно Смішно x 1
  19. mypucm

і чого я так не вмію :dntknw:

20. Silver bullet

Тільки не ображайтесь, я смішлива, але для когось може бути занадто, то ви кажіть) Врешті, ми ж туточки всі повнолітні, еге ж?

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)