Александр Кушнер Времена не выбирают, В них живут и умирают. Большей пошлости на свете Нет, чем клянчить и пенять. Будто можно те на эти, Как на рынке, поменять. Что ни век, то век железный. Но дымится сад чудесный, Блещет тучка; я в пять лет Должен был от скарлатины Умереть, живи в невинный Век, в котором горя нет. Ты себя в счастливцы прочишь, А при Грозном жить не хочешь? Не мечтаешь о чуме Флорентийской и проказе? Хочешь ехать в первом классе, А не в трюме, в полутьме? Что ни век, то век железный. Но дымится сад чудесный, Блещет тучка; обниму Век мой, рок мой на прощанье. Время - это испытанье. Не завидуй никому. Крепко тесное объятье. Время - кожа, а не платье. Глубока его печать. Словно с пальцев отпечатки, С нас - его черты и складки, Приглядевшись, можно взять. 1978
Один человек, побывавший на "нуле" в АТО, как-то сказал... А чего вы, *****, нервничаете... Недовольные какие-то... Что вам не так? Вы, *****, не под огнем противника, не в гавне болота окопа, по вам не стреляют. Сидите, *****, на жопе ровно, не нервничайте, дышите ровно. Выдыхайте, короче! И он таки прав...
вів малорухливий спосіб життя... тижнями сидів зранку до ночі в інтернеті, без сонця відчуваю наслідки... шось голова болить наче застуда насувається --------------------------- Ну, як усі нормальні люди, пішов в аптеку, купив новий ртутний термометр... Тримаю під рукою вже півгодини... 35,1... Шо це ще, блін... млинець.. за хрєнь може це по фаренгейту
добре збив градусник... виміряв заново... таки 35,1 стабільно... піду завтра в аптеку, хай може продавщиця собі поміряє якщо доживу
Тре в аптеці взяти кілька градусників і на місці виміряти собі температуру. І вибрати один поміж них.
п'ята ранку... 35,2... стан організму робочий... поліз в інтернет - зацікавило питання нормальної температури... Завжди думав, що нормальна температура людини має бути 36,6... крапка. Виявляється, є варіанти... 1. Взагалі теплокровні тварини, щоб себе обігріти, споживають у 5-10 разів (!!!!) більше їжі на одиницю маси... у порівнянні з холоднокровними - різними там крокодилами, ящірками та зміями... Який же смисл тримати таку високу температуру (у порівнянні з навколишнім середовищем) ? Дуже просто - висока температура вбиває більшість грибків та ін. паразитів... Тобто існуюча температура тіла людини є компромісом... 2. Щодо точних цифр, вікі пише, що нормальна температура - від 35,5 до 37,2... ось ще цікавий текст: Является ли температура 36,6 нормальной?
Я не міряю температуру, але так себе мляво почуваю - ледве ноги таскаю) Що це таке? І щось як таке простудне насувається, але я чайком ромашковим з лимоном відбиваюся. Добре хоч не треба на роботу збиратись та йти. Поганий час. Багато хто хворіє, малі всі перехворіли...До квітня такою як зварена жабка і буду.))
сонце і рух реально допомагають, я це відчуваю... Просто від зими неможливо прокинутися за один день... потрібен якийсь період активності
думаю... цікава задачка підвищена температура вбиває різні хвороби, але потребує більших витрат енергії... чому організм тримає 35,2 ...коли може спалювати жир і підігріватися... хоча б до 36,6 ? виходить, що організм економить калорії... боїться голоду більше, чим вірусів?
Сьогодні купувала редиску та огірки по 60 грн за кг. До речі, у нас є сорт смородини називається "Ювілейна Копаня". Крупна, солодка. Рання.