Доброзичливі балачки-8

Тема у розділі 'Життя форуму', створена користувачем KARABIN, 3 вер 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Знаєш, Ромко, не те щоб не цікаво, а просто елементарно не знаєш, що сказати....
    ЛФ-цям Зоряна зовсім не байдужа, бо за стільки років вже давно стала нашою.
    Думаєш ніхто не думає про неї, не переживає як вона там?
    Тільки...ніяково себе відчуваєш знаючи, що нічого втішного від тебе не почуєш, бо не лікується її хвороба...на жаль...

• Подобається Подобається x 8
  2. terRen

terRen Дуже важлива персона

Романе, я розумію вашу біль і тривогу. Боже, як вам боляче, то навіть уявити собі важко. Це коли щось так хворіє дитина, то батьки панікують, ночі не сплять, переживають за своїх крихіток, а тут стільки вам випало на долю перетерпіти і цих поневірянь всяких, і нічого не допомогло.
    Які ви все таки мужні і хороші батьки в Зоряни. Та все таки не втрачайте надії, дива бувають.
    А скільки зараз Зорянці років, десь 13?

Останнє редагування: 20 гру 2013
    • Подобається Подобається x 2
  3. terRen

terRen Дуже важлива персона

Ой, я коли вдруге перечитувала, то тільки побачила дату. :sorry:

• Подобається Подобається x 1
  4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Їй минуло 16.

5. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Слва Йсу!

6. Romko

Romko Дуже важлива персона

Якби була,хоча б примарна надія,що Зоряну врятують в США,в Канаді,в Австралії,ми б вже були там.
    Я порвав всі жили,щоб виїхати туди.
    Але пізно.
    Надія лиш на Бога.

7. morze

morze Well-Known Member

Кажуть, що на Майдані дають каву три в одному на п'ятть філіжанок?

8. Alias

Доброго ранку!
    Всім файного гарного тижня

• Подобається Подобається x 4
  9. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Слава Йсу!

10. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Доброго ранку! А в мене зараз двері (два вільних уроки підряд)-буду зошити перевіряти:) Ще трішки-і канікули!

• Подобається Подобається x 3
  11. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

О, Вам також?
    Облиште.

Ніяково, бо допомогти нема як - це так.
    А в мене нарешті нет. Але часу на нього нема...

12. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Привіт сплюхи! :)

13. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Іспанко,
    кожний вчитель-словесник, навіть студент-практикант має колекцію учнівських перлів, особливо із творів.
    Звичайно, самі ми нє местниє, іспанською не балакаємо, але сподіваємося посміятися з перекладених цитат. Просимо, просимо!

14. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

О, перекладацькі перли - то мої улюблені:))) Я давно кажу, що пора словник вести, бо справді видають такі речі, що впасти можна. От сьогодні, наприклад, учень видав "тисячі вуликів тікають геть" (замість "тисячі бджіл").
    Процитую себе із ФБ: "До канікул залишилося 4 робочі дні Сьогодні зрозуміла, що, мабуть, пора почати укладати якийсь "Словник учнівських перекладацьких перлів". Від фраз типу " стежка була викладена осликами" (я ще той троль, із серйозним виглядом поцікавилася, якими саме - живими чи мертвими ), "цього літа мене покусали вулики" і "з"їсти флейту" в мене починається тиха істерика :) "

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

А мене один чиновник дістав... Кожного разу мене по кругу пускає... хоче хабаря, очевидно. Я вже й юриста підключив і листи мудрі йому ми відсилали... по барабану. А нині я знайшов ключі до його... чи то серця, чи то до його порожньої голови...

Взяв я з банку бланк "платіжне доручення" і написав, що відсилаю 500 грн на потреби майдану, а в графі "від кого" вписав його прізвище(я собі слави не шукаю). Показав йому і кажу: дядьку, якщо ти не зробиш те, що маєш мені зробити. Іду в банк і відсилаю, а копію відправлю смотрящему... буду з насолодою дивитисі, як ти будеш боротися за місце і доводити, що ти не слон... а враз повірять?

І що ви думаєте? Шовковий став... Так що народ... якщо у вас є чиновники, які думають, що вони пуп землі - дарю ноу-хау. І майдану допоможете і добру справу зробите.

16. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Ого, крутий рівень викладання іноземної мови у школі.
    Нам тільки в інституті давали тексти такого рівня. Проте у підручнику (досі пам"ятаю авторів - Ямпольський, Ятель, Реголянт) зустрічалися перли типу "Машина не повинна бути ані завеликою, ані замалою у порівнянні з тією роботою, яку вона виконує". :)
    Перед заліком мав заборгованість - "тисячі знаків" суспільно-політичного тексту. Попросив у студента ІнЯза щось "не нудне і не складне", той дав прикольну агітпропівську брошуру про тяжке життя колишніх совєтських євреїв в Ізраїлі.
    Приходжу на залік і жахаюся: наша мадам Нікітіна захворіла, замість неї - сама мадам Реголянт. Попадалово! Перекладати без словника жувачку з чиєїсь "Moscow news" я не наважився і дістав "неполіткоректну" брошуру.
    Мадам мене запам"ятала і через рік на екзамені (вона була головою комісії) дала мені такий технічний текст, який я зі словником ледве подолав. "Виміри вібрації крил лабораторією компанії Локхід".
    Буває... :)

17. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Слава Йсу!

18. iso

iso Well-Known Member

Слава навіки!
    І гарного ранку. З філіжанкою подвійної кави:)
    Це я згадав, колись в Ужгороді мені пояснили, що таке подвійна кава, і що таке міцна кава. З дегустацією, природньо.
    І я будучи в Києві попросив подвійну каву - мені принесли велике горня баюри на кшталт "пісі сирітки Хасі". Більше не випендрювався:sad:
    Незабутні совкові часи

• Подобається Подобається x 4
  19. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Сплют....

20. Alias

Не сплют:nea:

Доброго ранку!

Знову туманний ранок...

Мрію прокинутись вранці, а за вікном біло-біло, а не сіро-сіро...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)