Доброзичливі балачки -33

Тема у розділі 'Життя форуму', створена користувачем Latana Royal, 13 жов 2017.

1. manur

manur Well-Known Member

А Ви сильно хорий чи дуже велика зволоч?

Не гнівайтеся, але то в народі так кажуть : жи, як хтось не пиє, то він альбо то альбо то)))

ПиСи : Я у свій час 9,5 років був абсолютно баййдужий до алкоголію)

• Смішно Смішно x 1
  2. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

та ну, це варварство, спирт можна отримати із зерна, та з чого завгодно :sad:
    в даному випадку вино - це переброжений сік з солодкого південного добре стиглого винограду :)
    там спирту 10-12%, але ж справа не в спирті... чи я помиляюся :scratch_one-s_head:

3. mypucm

скоріше друге, мені не подобається, що вживає більшість людей - особливо алкоголь, тютюн та всіляке харчове сміття...
    я б не робив вино, але в жовтні виноград був по 3-5 грн.\кг, по ціні картоплі :facepalm::)
    свіжого запас, сушити було вже пізно, давити сік вимагає більше часу, спробував зробити вино - наче шось вийшло,
    але, зосередившись на виробництві, про збут не подумав :scratch_one-s_head:ну пару літрів може за зиму вип"ю :scratch_one-s_head:
    хоча... може тримати вино як валюту, як люди гроші в банку тримають :pardon:

4. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

@mypucm, якщо вино вдалося - роздайте людям, може вас похвалять ;)

5. iso

iso Well-Known Member

Вараварство?о_О А Ви спробуйте. Витримайте 42- 45 град. виноградний спиртв дубовій бочівці 2-3 роки, і тоді скажете. Тобто, не Ви скажете, а хтось, хто в тому розуміється:)

6. mypucm

вже хвалив один алкоголік - каже дуже сподобалося, такий класний "букет", такий аромат :good:
    а "знавці" радять додати дріжжі і цукор... я їх посилаю :mda:
    власне, я міг би в сезон у жовтні купити тону винограду до 5 грн.\кг і зробити вино... чи краще сік...
    але... що б я з ним робив :scratch_one-s_head:не побачив вигоди :dntknw:
    (мене раніше дуже дивувало, коли розказували, що на Західній Україні люди свиней годують картоплею чи яблуками, коли почав сам стикатися з низькими цінами, задумався...)
    ну роздам, або продам дуже дешево,
    яка в мене буде мотивація в майбутньому цим займатися? :scratch_one-s_head:

тобто для себе я по-любому буду вирощувати виноград, сушити, або робити сік, а для продажу - хтозна :scratch_one-s_head:

7. mypucm

можливо, технічно це цікаво, просто в мене така ієрархія цінностей:
    1) свіжий виноград
    2) свіжий сік
    3) сушений виноград (изюм)
    4-5) консервований сік чи вино - що корисніше, ще не зрозумів...
    ...
    100)спирт
    ----------------------
    для мене спирт - це екстрім, ну от як вдарити себе по голові :dash1:
    для інших робити спирт теж не хочу... щоб спокійніше спати :lazy:

8. ІгорМ

@mypucm, я вже років десять від вас офігіваю :)))
    У всьому шукаєте якийсь меркантильний інтерес ;)
    Я зовсім не проповідую альтруїзм, але ж тре щось робити і для душі, шо нє?

Мене недавно запросили на вечерю. Взяв з собою трошки цьогорічного вина, для проби. Дегустатори були дуже авторитетні для мене. Все ОК, тепер буду роздавати по родині/друзях/сусідах.

/Минулорічне тоже роздавав
    Дасть Бог, і в майбутньому буду цим займатися /

9. mypucm

у вас - психологія дачника... тобто є якась основна робота у місті, і є десь кілька соток... дбайливо доглянутих... ви зробите трохи якісного вина і будете в компанії друзів обговорювати - куди дивиться влада, що не піклується про більші території, і про здоров"я громадян...

я думаю трохи інакше:
    1)намагаюся заробляти вдома, щоб нікуди не їздити на заробітки
    (ідеальний варіант для себе бачу як ОСГ, не плутати з дачею чи фермерством),
    2)намагаюся вибирати роботу, яка подобається... тобто сюди входить і "для душі"
    3) спілкуючись з людьми, у матеріальному плані більш забезпеченими, чим я... чому я повинен їм щось дарувати? зайві саджанці чи продукти і так роздаю... ну не викидати ж :pardon:
    4) я не дуже вірю у сам продукт "вино", це був експеримент
    а якщо я сам не вірю у продукт, мені складно його пропонувати іншим, логічно? ;)

10. ІгорМ

Просто так ;)

Тоді тут вам добре радили - переженіть вино на винний спирт.
    Плюси - менше місця займає, не скисне, продукт ліквідний і довготривалого зберігання. І колись все одно пригодиться ;)
    Мінуси - немає.

11. mypucm

1)перегнати - це морока,
    2) зимою вино навряд скисне,
    3) якщо скисне - буде уксус?... хтозна, може він ще більше пригодиться :scratch_one-s_head:

12. ІгорМ

- перегнати 90 літрів - це три гона по 2.5 год гін
    - для чого вам стільки оцту?

13. mypucm

14. mypucm

для самозаспокоєння, оцет - це вже не алкоголь, а приправа для смачних страв :pardon:
    розфасувати у гарні пляшечки, наклеїти яскраву етикетку - і продавати хазяйкам по 50 грн. :pardon:

15. ІгорМ

Варте уваги :good:

:)))

16. Latana Royal

Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

Так! І знову згадала, що якось прочитала рекомендовану @manur ом поезію Руслани Дудич. Мені дуже сподобалось! Показала донці.
    А нещодавно донька на кастингу із віршем Руслани Дудич "Якщо ти нарікаєш на життя" справила сильне враження на комісію. І на уроці української літератури, коли була тема "Сучасна українська література" заробила 12 балів.
    А не була б я на ЛФ - усе б склалось інакше, не так яскраво, простіше...

• Подобається Подобається x 2
    • ... ... x 1
  17. Latana Royal

А ще, готуємося до прослуховування. Твір хоч і не з ЛФ, але українського композитора Степового. Такий виразний твір - аж мурашки по тілу.
    Це я сьогодні крадькома на диктофон записала, коли моя дитина грала :) То ж за якість звуку вибачайте, коли що.

• Подобається Подобається x 3
  18. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Ой, добре! Правда, мурашки...Вона вже закінчила музичну школу чи ще ні?

• Подобається Подобається x 1
  19. Latana Royal

Та ні, де там, тільки у сьомому, трохи більше половини шляху пройдено :crazy:

• Подобається Подобається x 1
  20. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Ну а вже видно музиканта. Піде по цьому шляху, мабуть. Гарно грає, дуже. Я по її фото ж бачила, що ще дитина.

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)