Доброзичливі балачки -33

Тема у розділі 'Життя форуму', створена користувачем Latana Royal, 13 жов 2017.

1. iso

iso Well-Known Member

Змінити можна лише місце роботи?

2. Latana Royal

Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

А що? Зарплатню через пофігістичне виконання обов'язків?
    Якби всі відмовилися працювати за незадовільну зарплатню, то роботодавець змушений би був щось вирішувати. А доки аби хто згоден працювати за аби які гроші, доки зарплатня буде низькою

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. iso

iso Well-Known Member

Щоб всі відмовилися працювати- хтось мусить організувати. Мати кошти. А що, в Україні є профспілки?
    Далі. Роботодавцем є держава, а їй пофіг, що саме в школі закладається майбутнє держави. А як держава дбає про сьогодення і майбутнє, говорено-переговорено. Державні мужі ні дітей не вчать в загальноосвітніх школах (та й не в Україні, здебільшого), ні не лікуються в місцевих лікарнях…
    Учителі загальноосвітніх шкіл чи не найупослідженіша професія. Вони опущені нижче плінтуса. Не мають жодного авторитета ні в батьків, ні в учнів. Безправні істоти поза межею бідності. Звідси і пофігістичне відношення до праці...

• Подобається Подобається x 2
  4. Latana Royal

Це поширена думка. Та вона заснована на поверхневих знаннях цього питання.
    Я знаю вчителів, які йдуть вчителювати через 3-міс відпустку і кожного місяця на тиждень берут лікарняний.
    Знаю вчителів, які згодні на які завгодно умови, аби тільки їх не рухали, навіть переатестацію умудряються уникнути. Так і товчуться в одному болоті, але на долю свою тяжкую скаржитися не забувають.
    Знаю таких вчителів, які, як кажуть, від Бога. Вони на розхват. Ніколи не бувають без роботи і без оплати. Знаю таких, у кого учнями розписаний весь тиждень. За індивілуальні уроки отримують гідні гроші.
    Знаю одну, навіть, яку аж із Казахстану знайшли і на рік туди забрали на дуже вигідних умовах. Молода дівчина, але на своєму місці. До неї учень потрапляє і відразу розкривається. Вона з першого ж уроку вміє показати учню, на що він здатний. Хоча попередні вчителі тільки й могли, що ярлики негативні вішати.
    Так само і з лікарями. Є такі, кому я можу довірити лише довідку виписати про "епід оточення вільне, педікульозу немає" і не більше 50 грн дати, на чорнила.
    А є такі, за чию пораду готова заплатити скільки скажуть, прислухаюсь до дожного слова і дуже вдячна, що рятують від непрофесіоналізму "виписувачів довідок".

Тому, мої висновки такі, що коли людина на своєму місці і займається своєю справою, то в неї і оплата гідна буде.
    А решту не шкода, бо вони псують життя не тільки собі, але й іншим.

• Подобається Подобається x 1
  5. manur

manur Well-Known Member

Погоджуюся, але не зовсім. Так, майже на кожній посаді людина може якісь гроші заробляти "зверху" (такі, які ніде не фіксуються, не оподатковуються і т.д.), але не кожна людина таке вміє. До цього також треба мати талант.
    І є купа фахівців, які чудово і якісно виконують свої обов"язки, але мають виключно те, що їм платять офіційно(((
    Я не знаю, звідки Ви таку інфу взяли, але вчителі не мають такої відпустки. Якщо Ви маєте на увазі літні канікули, то вчителі й в канікули працюють. Я не знаю точно, що саме вони там роблять, але на роботу ходять точно. В мене і мама була вчителька і сестра нею є, то я знаю що кажу)))
    А відпустка в них звичайна. Ну, із збільшенням стажу, час відпустки збільшується, але, навіть не до 1,5 місяця у вчителів з великим стажем.

6. iso

iso Well-Known Member

56 календарних днів.

• Інформативно Інформативно x 1
  7. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

В мене є подруга, педагог від Бога. Ще декілька років тому була запалена "своєю справою" - їздила на семінари своїм коштом, сайт для класу зробила своїм коштом, до кожної дитини старалась відкрити двері.

Не на місці вона тому, що одна людина не в силі побороти систему, хабарництво, не кожен вміє просто бути хамом.

Руки опустились, і пливе по течії, чекає, коли на пенсію по стажу піде. Що буде далі робити - не знає.

8. Latana Royal

В мене мама, двоюрідна тітка, двоюрідна бабуся - шкільні вчителі.:crazy:
    Дві близькі подруги - викладачі у вишах.
    Тому, я Вам розкажу, що вчителі роблять влітку в школі: якщо не сидять в приймальній комісії, не приймають іспити, не ведуть літній табор із молодшою школою, то вони приїжджають, відмічаються у журналі, а прилизно години через дві їдуть додому. В ці години вчитель може покерувати старшокласниками, які відпрацьовують на прибиранні або фарбуванні. Поперебирати методичний матеріал у шухлядках. Така робота приває місяць. А потім на 2 місяці забувають про школу. Це, якщо відпустку беруть у липні і серпні. Якщо у червні, липні відпустка, то у серпні можна... раніше плани поурочні писали відруки, то можна було цим зайнятися. Зараз надруковані аркуші із року в рік підкладають під нову дату, згідно з розкладом.
    А в нашій школі вчителі, здається, взагалі не уявляють, що таке готуватися до уроку. :pardon:

9. iso

iso Well-Known Member

Є ентузіасти, є таланти, є, що віддаються роботі незважаючи ні на що. Але це все окремі випадки. Я не знаю, як змінився стан з оплатою праці вчителів з першого вересні. Але ще на початку цього року був жалюгідний. А те, що можна заробити додатково – якщо це регулярний доробіток, значить вчитель не може повноцінно працювати і розвиватися на основній роботі

10. Latana Royal

Нажаль, це найпоширеніший сценарій.
    А моя тітка час від часу змінювала діяльність на зовсім не педагогічну і школи, одну на іншу. Вона морально почувається краще.
    Та то й не дивно. Бо усе життя одним й тим самим займатися... :crazy: я б здуріла

11. Latana Royal

Не знаю, про що Ви. Може про те, як працюючи депутатом заробити на квартиру у Лондоні за 3 роки :)))

Якщо серьйозно, то усі професії повинні оплачуватися гідно. А деякі - особливо. Та все одно, не повинна людина погано виконувати роботу, якою незадоволена. Тим паче, зараз ніхто не змушує сидіти по 25 років на одному місті. І ніхто не заважає спробувати щось інше. Не завжди так буває, що людина після закінчення школи може правильно вибрати справу на все життя.

12. manur

manur Well-Known Member

Приблизно те ж саме думав.
    Мало того, якщо трішки "заохотити" директора, то можна й поїхати кудись в такий час, а на роботі хтось там буде відмічати, що вчитель працює "в потє ліца" )))))

13. iso

iso Well-Known Member

А як же з моральними устоями. Як після цього сіяти розумнеє, вічнеє?:dntknw::suicide:

14. iso

iso Well-Known Member

Викладач у ВИШі - це трохи інше. Але теж життя не мед, якщо не вмієш домовитися зі своєю совістю:sad:
    (Я також трохи в педагогічній темі. Учителі в родині ще від часів Австрії і по радянське світле минуле. Та й викладачів ВИШів є:))

15. manur

manur Well-Known Member

А так і сіють.............

16. Evg

Evg Санкт-Петербург

Вечора доброго всем !!! :):give_rose::drinks:

• ... ... x 2
  17. Latana Royal