Доброзичливі балачки -19

Тема у розділі 'Життя форуму', створена користувачем comanche, 18 чер 2015.

Статус теми:
Закрита.
  1. Dzeko

    Dzeko Well-Known Member

    :haha: Технологія часів Максима Перепелиці? Звичайно вона не варена, варена нормально чиститься. А так можна отримати сирокопчено-варену.:))) І щоб було під рукою де шпарити і чим.
     
    • Смішно Смішно x 1
    • Тупо Тупо x 1
  2. comanche

    comanche знайшовся

    всього 200... поснідати можемо там же :beach:

    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 1
    • ... ... x 1
  3. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Нічого їй не буде. Перевірено. :)
    Ви що, на вулиці їсте ковбасу?
    Вдома і в офісі це ж зовсім не проблема.
    АААааа, ви мабуть знову десь у мандрах? :)))
     
    • Смішно Смішно x 1
  4. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Я не проти. Вже збираюсь. Замовляй квиток :)))
     
    • Смішно Смішно x 1
    • ... ... x 1
  5. Dzeko

    Dzeko Well-Known Member

    Шо це за сніданок? Хліб, помідор, салат і апельсиновий сік. Наїдок на 20 хвилин. Через те тоті еуропейці такі худі.

    В офісі все-таки проблема. В мандрах звичайно теж. Ну можна спробувати звичайно, раз перевірений спосіб. Але краще шоби з'явилася більш ергономічна технологія.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Тупо Тупо x 1
  6. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Поки дочекаєтесь.ковбаса пропаде. :)
    Колись у холодильнику завалялось трохи ковбаски,вона аж висохла:))) А мені приспічило ковбаси...ну я її кип"яточком залила на хвилинку і намертво присохла шкурка злізла аж бігом.
     
    • Смішно Смішно x 2
  7. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Ну не сало ж з варениками зранку їсти.Тому українці такі "в тєлє" :)))
     
    • Смішно Смішно x 1
  8. Dzeko

    Dzeko Well-Known Member

    Чого це? Думаєте за Богдана Хмельницького в Україні був апельсиновий сік?:))) Шо маємо - те і їмо.
    А еуропейці хай їдять свої тости на 2 калорії. У них в готелі такий бюджетний сніданок включений.:)))
     
    • Смішно Смішно x 1
    • Тупо Тупо x 1
  9. comanche

    comanche знайшовся

    ну та ж картоплі теж не було! :)
    Було м'ясо, яйця і пшениця! :) і всякого роду овочі та фрукти. Не було апельсинів, так був виноград, яблука, чорниці, суниці і всяке таке :)
    Я виріс в карпатах і традиційно день починався або з каші гречаної завареної на молоці, або фруктів: суміші лісних і садових (якщо сезон дозволяв), або склянка молока з кусочком хліба.

    І лише в Неділю, ранок починався з вареників. Вареники завше готували в суботу, масово. А варили в неділю вранці. І от ти прокидаєшся від неймовірного запаху ліплеників, та заправки до них, яка якраз готується (підсмажена на олії сметана з зеленою цибулею та ще якимось інгредієнтами). Набираєш собі повну миску того добра, наливаєш ціле горнятко молока, виходиш на двір, сідаєш на поріг будинку і дивишся як з за гори, прямо на тебе, піднімається сонце, а ти топчеш вареники.

    Блін, як же ж захотілось отих дитячих вареників :sad:
     
    • Зе бест! Зе бест! x 3
    • Подобається Подобається x 1
  10. manur

    manur Well-Known Member

    А сир? А бринза? А вурда?
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Вольха

    Вольха Верховная Ведьма

    а что такое "вурда"?:scratch_one-s_head::blush:
     
  12. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Хм...і де вони їх тримали аж до неділі? Вони або посохнуть або розмокнуть же :scratch_one-s_head:
    А у мене сьогодні в планах панакота та з агрусу приправа до м"яса
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Вуджене м"ясо, нє? Копчене тобто.
     
  14. Dzeko

    Dzeko Well-Known Member

    А шо в них за особливий запах? Вареного тіста?

    Вареники з молоком? Може краще з сметаною?

    Наскільки я знаю гуцулів їх сходом сонця над горою не проймеш.:mocking: Це як рибу здивувати морем.
     
    • Смішно Смішно x 1
    • Тупо Тупо x 1
  15. comanche

    comanche знайшовся

    з суботи до неділі? :) то не так довго. В нас тримали завжди в другій кімнаті. Там постійно було холодно, навіть влітку там був дубак, вона використовувалась як холодильник :) Вареники залишались розкладені на дошці для ліпки. НАкриті рушником. Дошка посипалась борошном щоб не приставали, та й усе :)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. comanche

    comanche знайшовся

    ну, я з Бойківщини. І та - тоді воно не здавалось особливим, а було абсолютно звичним для мене. Тому що майже кожен день у мене так починався. Або в лісі на грибах, або випасаючи корів, чи косячи траву. Але зараз, я розумію, що це були безцінні дні мого життя :)

    Мався на увазі запах приправи яку роблять до вареників. Воно готувалось разом, тому й асоціація така

    Ніколи в житті вареники з приправою залиті сметаною не зрівняються з варениками з приправою та молоком. Це просто категорії які не можливо порівняти. Смакові якості, для порівняння, десь як між сіном та десертом тірамісу :)
     
    • Подобається Подобається x 2
  17. Dzeko

    Dzeko Well-Known Member

    А зараз в цей час сидить якийсь бойко, дивиться на сонце над горою і думає - "Шо я сиджу у цій дірі, село без сільради. Треба збиратися та їхати десь до міста, гроші зароблєти. В ідеалі аби кум Петро мене до Гомерики забрав.":mocking: Така вона людина істота - добре там, де нас нема.

    Хм. Вік живи - вік учись.
     
    Останнє редагування: 8 лип 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Тупо Тупо x 1
  18. Dzeko

    Dzeko Well-Known Member

    Вурда - варений сир, який виготовляють на Гуцульщині (в Закарпатській та Івано-Франківській областях) із сироватки та овечого молока.

    [​IMG]
     
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Тупо Тупо x 1
  19. manur

    manur Well-Known Member

    Сам не знав, поки 2 тижні назад не спробував.
    Таки так.

    Технологія : спочатку з овечого молока роблять сир, цебто, до свіжого молока додають закваску (робиться з вмісту шлунка молодого телятка), щось там бовтають і з тої бочки виймають голову сиру.

    До сироватки, яка залишилася, додають трохи овечого молока (1-2 літри на 10 л сироватки) і ставлять на вогонь. І з того виходить вурда.

    На смак - той же сир, але, наскільки розумію, набагато менш жирний від того першого.

    Кажуть, що хлопам помагає, як на кавалєрку збираються)))
     
    • Інформативно Інформативно x 3
    • Подобається Подобається x 1
  20. Вольха

    Вольха Верховная Ведьма

    а якщо його підкоптити, то буде будз, так?
    бо будз я їла саме на івано-франківщині, а про вурду мені не розповідали там)))
     
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)