Доброчинна акція компанії - якою вона повинна бути?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Forest, 24 кві 2008.

?

Які емоції викликає у Вас акція збору крові?

1. Позитивні. Це добра справа і всі це розуміють.

13 голосів
    56,5%
  2. Мені байдже. Нехай роблять, що хочуть.

2 голосів
    8,7%
  3. Коли почув про акцію, стало лякливо, неприємно чи бридко

9 голосів
    39,1%
  4. Мені шкода працівників компанії за те, що у них такі нерозумні акції.

6 голосів
    26,1%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. Forest

Forest Moderator

Відповідь: Доброчинна акція компанії - якою вона повинна бути?

Таких тлумків не тільки посилати треба, їхні імена треба оприлюднювати в ЗМІ та в Інтернеті. Нехай почитають їхні боси, як тратяться ними зароблені гроші (у себе ж ныхто не крастиме), а також потім підростуть діти і теж дізнаються, завдяки кому вони не змогли мати всього, що їм давалося.

• Подобається Подобається x 1
  2. Forpost

Forpost Стоїк

откат- это святое

3. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

звичайно був....
    але ж ми говоримо про пЕар...
    а що таке пЕар?...
    це намагання донести людям інформацію про те, що "наша компанія", "наш кандидат", "наші пропозиції та продукція" -- є накращою, найщирішою, найдобрішою і так далі...

тільки не треба мені розказувати про те, що:
    1. ви цього не знаєте...
    2. ви цього не усвідомлюєте..
    3. що це не так "взагалі"..
    4. не можна робити пЕар на дітях (пенсіонерах, природніх інстинктах тощо)...

після ваших наступних двох постів (#38, #39) додаю вас у список лицемірів, які намагаються видаватися ліпшими ніж ви є насправді...
    панство: вам моє фе!

пс. форест, може ти і в політиці участі не брав?
    і по телебаченню, як спікер партії не виступав?

4. bora

bora Well-Known Member

І Вам доброго ранку:)
    Пупере, Ви сам як мала дитина))... Знаєте, а мені все одно що про мене думають))). Суддя мені моя совість і ще Бог, а як Ви без гріха, то звісно обзивайте).
    Щодо піару..Мова не просто розповісти які ми хороші... далеко не так.. по-справжньому це буде робота коли з цієї теми, ті хто її почують винесуть інформацію про те, що ЩЕ комусь погано, ще якісь верстви потребують нашої підтримки та допомоги. І ще краще коли подумають, що ВОНИ теж зможуть зробити в цій ситуації. Гуртом завжди легше лікувати проблеми. Що дитбудинок знаходиться на Таджицькій усі знають, - приходьте, допомагайте! і завдяки якійсь трохи політиці підтримки міста-держави вони не покинуті на призволяще, а є люди, що покинуті. То чи маємо право ми йти найлегшим шляхом? А компанія допомагає дитбудинку без Вашого нагадування.))

5. duncan

ой, тільки не тре ставити все з ніг на голову...
    про що тема?
    про доброчинність чи про рекламу фірми?
    зрозуміло, що про рекламу фірми.

6. demetris

demetris Well-Known Member

це не такі вже й різні речі...
    тепер вигадали поняття як "соціальна відповідальність" компаній.

Справа не в тому, що хтось хоче попіаритись. а в тому що хтось дає гроші потребуючим. По факту. Кожен з нас цим займається, хтось, щоб "дітей навчити бути добрими", інші "щоб совіть не мучила", ще хтось щоб "заслужити відплату на небі, бо кожна склянка води буде порахована..."
    Але ВСІ благодійники роблять це не без власної користі (навіть анонімні - мені ж приємно. у мене ж складається враження, що я чогось вартий у житті. що я "йду вірним шляхом...")
    Тому добре, що таке є. Гірше якщо компанія просто рекламує себе, не допомагаючи нікому (навіть, якщо це не основна її мета).

Щодо паіру - то я б шукав якихось справді потребуючих. Тих же донорів. Але можна витрачати кошти на , для прикладу, популяризацію чи пропаганду. Чи просто наклеяти агітплакат при вході в компанію з телефоном натагідри. Отак-от. І мона вписати в буклєтіки щось типу "підтримує рух донорста" чи "допомагає онкохворим дітям" щось такого.
    Можу проконсультувати всерйоз ;) пишіть в приват - домовимось.

• Подобається Подобається x 3
  7. bora

bora Well-Known Member

Ні-ні. це Ваша прерогатива)

Фірми ніхто не зобов"язує допомагати хворим. Зрозумійте, їх керівники фактично витягують на такі цілі гроші зі своєї кишені. І я таких поважаю без різниці кому САМЕ віддали. А Вам чомусь розходиться саме в дитбудинку))) Вперьод.

Навіть в якості реклами простіше просто написати - в нас самі суперські товари, чи найнижчі тарифи в газеті - це дешевше ніж платити журналістам-фотографам плюс спонсорувати потребуючих.

8. duncan

неправда....
    переважно -- так, але далеко не завжди...

9. bora

bora Well-Known Member

10. demetris

аргументи?

11. bora

bora Well-Known Member

Компанія в основному шукає нестандартні ходи, щоб це було ЦІКАВО журналістам і тим самим витрати йшли саме на благочинність, а не на газети.. Ображайтесь-не ображайтесь, дорогі ЗМІ, але піарщики добре знають, що в дитбудинки видавництва не хочуть направляти журналістів - їм треба за то заплатити. А бюджет - не гумовий. Якщо буде запропонована тема якої ніхто не чіпався - тоді є шанс, що бодай одне видання зацікавиться і ті ж діти не отримають менше, ніж газети.
    Компанія де я працюю тому і звітується по темах які не цікавлять газети (підтримка дитбудинків, спільнот сліпих. неповносправних дітей, малозабезпечених та кризовихз сімей) лише на сайті, хоч загал туди не ходить.

12. duncan

характер людини, яка не намагається видаватися ліпшою, ніж є насправді...

13. Forest

Forest Moderator

Пупер, ти мій ровесник, а говориш про мою професію як мала дитина. Якщо тобі треба знати, що таке PR насправді - якось за пивом розповім. Наразі спробуй погуглити. Звичайно, негатив можна знайти, світ не без брехні, але запевню, що PR - це не те, що ти думаєш :)

Ти вважаєш, що я прийшов сюди, аби використати форумлян як фокус-групу. Мушу знову ж таки розчарувати - я сподівався, що ти знаєш, що фокус-групу відбирають за критеріями віку, достатку, гендерності, проживанням, і ще десятками факторів, які я тут не буду перераховувати. Повір, я працюю в компанії, активи якої сягають кількох трильйонів євро (уяви на мить) і вже повір, якщо треба буде замовити дослідження, воно буде виглядати не так :) Я прийшов сюди, аби розраховувати на дружні щирі думки, яких не почую від агенцій-дослідників. Тому мені дещо неприємні твої мінуси під моїми дописами.

В мене були десятки клієнтів, але брехати я собі ніколи не дозволяв.
    Журналістам платити не треба. Хабарі беруть злодії а не журналісти. І дасть Бог, я доберуся до Львова і опублікую в кількох медіа та інтернеті прізвища тих, хто бере хабарі а також тих, хто працює за корупціними схемами і називають себе спеціалістами. bora, повірте мені як піарнику з одним з найбільших досвідом в країні - професійний PR та корупційні схеми з купівлею медіа це різні поняття.

14. demetris

все воно так:
    але якщо дивитись глибше, екзистенційно - то, для прикладу, якщо я АНОНІМНО віддаю 10% прибутків для хворих дтей чи чогось такого - то я й стаю таким (добрим, і все таке). і, за визначенням, саме для того щоб таким бути і даю це, бо якщо не дам - то перестану таким бути, як є. Во!
    Десь так. Хоча звісно це все дуже хаплутано. а компанії рахують грошики і це добре.

15. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

Нам дуже потрібна допомога грамотного піарщика , бо щось я таки випускаю з виду тай це трохи не моя сфера. Попрограмити будь ласка , а піар це досить складно .

До речі вгадайте чого дуже бракує будь якому волонтеру чи фонду котрі дійсно щось роблять, коштів на плакати і листівки бо вартість наприклад одного хорошого буклету 1-1.50 а для акції треба скажімо тісяч 2 , ось і порахуйте скільки то вартує, а у нас таких буклетів треба 5-6 видів+ штук по 500 адресних по кожній дитинці а дітей самих потребуючих уже 15 .

З "приємного" міськрада відмовила нам в гранті - ми просили кошти власне на поліграфію, на буклети , листівки, плакати, скриньки .

Додано через 3 хвилини
    є цікавий механізм, можна переказати від 3 до 5 % з доходу(чи прибутку) на рахунок фонду і віднести цю суму на витрати , наскільки я розумію це те саме по сумі що віддати ці гроші як податок державі

16. bora

bora Well-Known Member

Співчуваю.А як сума? Напишіть в ПП пліз.
    Вони бояться "слизьких" витрат, бо на послугах найбільше відкатів заробляють...

17. demetris

Щось трохи не те. Де друкуєте? є друкарні, що виходить двосторонній, офсетний, повноколірний друк на папері А-4 80г від 1000 шт то менше 30 коп.

Ну взагалі-то я не піарщик, а тренер. але на доброчинних засадах можемо співпрацювати. пишіть в пп в чому є потреба. якщо є.

18. Натагідра

загалом багато :sad: порядка 40 тис на рік конкретно 39440 грн на друк планувалось ось що. місська рада пропонувала гранти до 50 тис ось ми і розгулялися , ех

1. Буклети «творчі заняття з дітьми» 1000 шт*1.2 грн=1200.00 грн
    2. Буклети «донорство крові» 2000 шт*1.2 грн =2400.00 грн
    3. Буклети «волонтерство » 2000 шт*1.2 грн=2400.00 грн
    4. Листівки «охорона навколишнього середовища» 5000 шт*0.40 грн=2000.00 грн
    5. Листівки «стань донором» 5000 шт*0.40 грн=2000.00 грн
    6. Листівки «Я маю надію» 5000 шт*0.40 грн=2000.00 грн
    7. Листівки «Мрії збуваються 5000 шт*0.40 грн=2000.00 грн
    8. Листівки «День Дитини» 5000 шт*0.40 грн=2000.00 грн
    9. Листівки «Миколай дітям у лікарнях» 5000 шт*0.40 грн=2000.00 грн
    10. Послуги макетування 21*40.00 грн. =640.00 грн.
    11. Друк Інформаційних плакатів «Волонтерський вісник» 360шт*25.00=9000.00 грн.
    12. Друк плакатів для акцій 360шт* 5.00грн= 1800.00 грн.
    13. Друк плакатів « Миколай дітям у лікарнях» 100шт* 5.00грн= 500.00 грн.
    14. Друк брошури Творчі заняття з дітьми» 500 шт* 10.00грн=500.00грн.
    15. Друк брошури «донорство крові» 1000 шт*3.00 грн =3000.00 грн.
    16. Друк брошури «охорона навколишнього середовища» 1000 шт*3.00 грн =3000.00 грн.
    17. Друк брошури «Робота з хворими дітьми » 1000 шт*3.00 грн =3000.00 грн.

Додано через 8 хвилин
    Друкуєм в Ді Пі Ай на газовій 26 . Підкажіть контакти вашої друкарні , дуже згодиться
    А листівки нам надрукували ще взимку в дружній типографії безкоштовно :) 13 тис., то зараз ще ними користаємося але запаси 1.06 обнуляться на акцію 15 лютого пішло 7 тисяч листівок.
    По піару після 1.06 напишу детально акція буде стосуватися донорства крові і відбудеться 14.07 в День донора , хочеться зробити грамотно щоб була користь.

19. Forest

Forest Moderator

Пишіть в приват. Буду радий допомогти.

Щодо теми, вона, можна сказати, вичерпана. Топ-менеджмент вирішив допомогти двом дитячим будинкам - ми поставили великий "манеж", куди всі працівники можуть класти іграшки, одяг, техніку. Через тиждень все поїде діткам. Хочу подякувати всім не так за підтримку чи непідтримку, як за щире висловлення думок. Пуперу теж. Сподіваюся, написане в гілці допоможе іншим.

• Подобається Подобається x 3
  20. Натагідра

А ви з дітбудинками узгодили що їмпотрібно, бо вас можуть чекати різні сюрпризи :)
    і допомогу раджу передавати актом прийому передачі, щоб все теприняли на баланс, ще так з досвіду

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)