Доброчинна акція компанії - якою вона повинна бути?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Forest, 24 кві 2008.

?

Які емоції викликає у Вас акція збору крові?

1. Позитивні. Це добра справа і всі це розуміють.

13 голосів
    56,5%
  2. Мені байдже. Нехай роблять, що хочуть.

2 голосів
    8,7%
  3. Коли почув про акцію, стало лякливо, неприємно чи бридко

9 голосів
    39,1%
  4. Мені шкода працівників компанії за те, що у них такі нерозумні акції.

6 голосів
    26,1%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Відповідь: Доброчинна акція компанії - якою вона повинна бути?

Я в шоцi!
    Форумляни, я i не знала що таке може бути негативне ставлення до здачi кровi!!!!!
    До чого тут ПР????? Це доброчинна акцiя. Як можна когось примусити здати кров? А реклама i розголошення обов'язкове. Звiдки люди будуть знати про цей захiд якщо не буде массової iнформацiї???? Знов таки - в моїй чудовiй Гамерицi здача кровi робиться i за грошi i за безплатно дуже часто. Особливо наша компанiя має заходи по здачi кровi 4 рази на рiк. Тiльки людям дозволяють здавати кров два рази на рiк, не частiше. У нас багато людей здає кров регулярно, i не за платню а просто так! I нiяких вихiдних нам не дають, i похвал не дають, нiчого! Печенько i клюквенний сiк i все - назад до роботи. Я особисто не здаю по простiй причинi що просто млiю пiсля втрати кровi, не при виглядi кровi а саме пiсля значної втрати. (слабачка якась ...)
    Я думаю що бути донором кровi це почесно! Якщо ти здоровий i мiцний то чому б не здати кров? Хоч раз в життi, а може комусь це спасе життя?
    Плюс хочу сказати що я свому чоловiковi сказала що якщо я не дай Боже буду в ситуацiї що я помру i його просять вiддати мої органи - то нехай дає все що можуть взяти! Менi пiсля смертi не шкода моїх патрохiв, нехай це спасе життя комусь кого можна спасти!
    А якщо комусь з сiм'ї треба органа за мого життя - то вiддам що можу не задумуючись!

• Подобається Подобається x 7
  2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

1. я проти переливань крові!
    2. не вчіть мене жити, ліпше допоможіть матеріально....
    якщо людині потрібна допомога, я вважаю, що потрібно допомогти, але не просто матеріально, а допомогти знайти вихід, навчити тощо...

а пЕаритися -- великого розуму не тре, але це звичайний пЕар і ніц більше....

3. Koza-Dereza

Пояснiть який зв'язок має PR i здача донорської ковi?

От ви кажете, не вчiть мене жити, i далi ж кажете...
    Тобто навчити людей жити?
    А людям наука не потрiбна, їм потрiбна кров.

4. duncan

тому що є лікарня, де можна здати кров....
    і ті люди, які ходять в цю лікарню -- анонімні, а тут пропонується зробити пЕар...
    людям кров не потрібна, від цієї крові їм буде тільки гірше...
    їм потрібна підтримка і нормальне лікування....

5. Koza-Dereza

Можливо що я вкотре плютаю життя тут i там... Як на мене то зберiгати анонiмнiсть у здачi кровi не потрiбно, це ж не здача сперми, щоб 100 дiтисок потiм шукали свого таточка.

• Подобається Подобається x 4
  6. duncan

.... або я почав погано викладати свої думки:
    анонімність в тому, що якщо я, чи хтось інший, захоче зробити щось хороше, то не буде горлати про це на кожному кроці.....

ця ідея мені ще більше не подобається... [​IMG]
    не уявляю собі: мої генетичні діти десь бігають, а я про них навіть не знаю...
    чи моя томка виросла і одружилася з моїм же генетичним якимось петриком чи івасиком..... [​IMG]

7. Forest

Forest Moderator

Мета PR - збудувати імідж та репутацію, тобто зробити компанію цікавою та потрібною для людей. А примусово проплатити інформацію з похвалою тієї чи іншої компанії - це пседоПР. На жаль, таким займається більшість "ПР-компаній" в Україні. Власне тут я питався про те, чи стане така акція цікавою та портібною.
    Прошу пана, якщо компанія приховує інформацію про себе - вона стає закритою і тоді її репутація котиться псу під фіст. В даній темі я не питаю, чи варто кричати про це на весь світ, ніхто цього не планує, питаю про сприйняття людей - бо про це дізнається багато люду, тільки працівників, яким це буде запропоновано є понад тисячу. Додайте до того їхні сім'ї, друзів, колег, партнерів, людей, які просто цікавляться донорством чи роботою компанії... А це вже тираж серйозної газети...
    Щиро дякую за висловлення позиції
    Я не питав що потрібно людям, і навіть якби це цікавило, уточнив би яким саме людям.
    Якраз для цього потрібен розум. Повір мені, як людині, яка давно в цій галузі - щоб знайти доброго піарника, деякі компанії в Україні тратять по півроку і більше.

• Подобається Подобається x 2
  8. duncan

погоджуюся щодо "гарного пЕарника"....

бо переважно: або листівки на вулиці роздавати, або примітивна реклама по телебаченню (газетах, бігмордах), або кров здавати... [​IMG]

ну, соцопитування проводиш "задарма"....
    як пЕарник зі стажем ти знаєш, що тре шукати "фокус-групи", тре платити людям за те, що вони збирають таку інфу, витрачають час, ти потім систематизуєш і так далі....

а тут що?...
    "зарядив" опитування і тішишся....
    чи я неправий?.. [​IMG]

9. Forest

Forest Moderator

Ну десь так :) Натякаєш на пиво?

10. duncan

[​IMG] якщо для цілого форуму, чоловіче, то дешевше найняти групу опитувальників......

11. bora

bora Well-Known Member

По-моєму не просто зарядив. А започаткував хорошу, хочте корисну, тему, як по лінії донорства (навіть уявити раніше не могла, що є противники цього процесу і такі проблеми), так і по лінії піару (пояснення думаю зробили цього звіра для декого зрозумілішим). А якщо хтось після прочитання її таки стане донором?...
    Загалом думаю ця гілка заслуговує право на існуваня куди більше ніж деякі инші, хіба ні?

12. duncan

я не бачив противників цієї гілки, як майже і всіх решта гілок....
    а ви бачили?.. [​IMG]

кров -- річ непроста, я свою позицію щодо цього висловив.

13. bora

bora Well-Known Member

:)
    І противники донорства:)

14. Forpost

Forpost Стоїк

видно щеф компанії- колишній комсомольський функціонер ,як раніше його як худобу заганяли на станцію переливання крові, так він вирішив своїх підлеглих загнати,цікаво чи можна на нього в суд за це подати....

15. Forest

Forest Moderator

1. шеф тут нідочого, це, як я вже писав, пропозиція від колеги.
    2. Ніхто не стверджував про примусовість акції
    3. Це просто опитування думок, не переймайтеся, дотепер кров не пролилася :)))
    4. Звідки стільки агресії?

16. demetris

demetris Well-Known Member

Колись хотів - тепер знов найшло - але не можна, з медичних показань (моя кров може когось забити - хворів гепатитом В).

• Подобається Подобається x 1
  17. duncan

я виділив.....
    ще раз наголошую: кров -- річ дуже непроста!

що ж стосується доброчинної акції....
    найпростіше, що дає результат: доброчинність щодо дітей....
    зібрати коробку грошей, купити іграшки та фрукти, заїхати до сиротинцю і попЕаритися за допомогою журналістів....
    подивимося на це тверезо: від дітей "балдіє" 99 % жінок і величезна кількість чоловіків, до цього списку тре додати пенсіонерів-чоловіків....
    вуаля: найліпший пЕар...

пенсіонери!...
    на виборах -- найліпший електорат, тому якщо фірма пЕариться під вибори -- тре думати, в першу чергу, саме за пенсіонерів....
    списані шоколадки, макові та з родзинками сухарі (довго зберігаються), чай, масло + лістівки зі зображенням під певний регіон (схід: "побєда у другій світовій", захід: церкви, образки, молодий батюшка з дитинкою)...

ринок!...
    ну, тут ще простіше...... [​IMG]
    головний акцент тре робити на підлітках: від 15 до 21 року (в середньому), якщо їх переконати, що "оце, з яскравою обгорткою" хороше, то вони переконають ще когось в сім’ї: маму, тата, бабу, діда, тітку (і тд)....

щось написав незрозуміло?[​IMG]

18. bora

bora Well-Known Member

Може то офф..не стосується піару..
    Пупере, Ви були колись у сиротинцю? Я була....В сиротинці багато діток-калічок, а в нас суспільство якесь зле до дітей з вадами.. (інакше стільки їх би не було там покинутими) і далеко не балдіє від них.

19. Forest

Forest Moderator

1. Чому журналісти повинні писати про нові апельсини в одному з кількох тисяч дитбудинків?
    2. Я працюю у Києві і я бачив, що тут деякі дитячі будинки дуже забезпечені. Мабуть їм ці апельсини принесуть не більше радості ніж пуперу :) Я не кажу, що їм пощастило, але зараз, здається можна знайти людей, які потребують більше. Тому і питаю про альтернативні акції.

20. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

не можу погодитися, весь мій чималий досвід говорить про те що робити мовчки - непрацює або працює 50 на 50 .

Але піар треба робити грамотно, піарити самих себе у благодійництві це трохи не те, а от якщо піарити будуть ті для кого робиться акція.
    Я за вдячні листи від людей які отримать кров, чи ліки, чи майданчик, чи ще щось , аджебудь яка акція завжди ає кінцевого отримувача
    І ось це діє.

Я готова піарити будь кого, хто допоможе вижити нашим дітям, але ....реально і без відкатів !!!!!.
    Якщо ми оголошуєм що спонсор дав 10000 тис то це 10000 тис , а не 5000 нам а решту вам , з такими пропозиціями я посилаю, одразу і назавжди.

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)