добро і зло...

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем duncan, 20 лип 2007.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Яка ж то паранойя?
    Ви активно вписались в тему про Степана Бандеру.
    Вважаючи злом його справи.
    Паранойя?
    Питання набагато ширше,ніж політика.
    Я переконаний,що не існує абсолютного добра,як і абсолютного зла.
    Апріорі.

---------- Додано в 00:26 ---------- Попередній допис був написаний в 00:22 ----------

Ми можем лише припускати,що насправді відбувається ТАМ.
    І намагатися з своєї позиції трактувати те,що відбувається тут,в грішному світі...

2. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

все в цему Всесвіті є відносним. Якщо є добро то має бути і абсолютне добро, зло відподно так само. Найзліша істота і буде абсолютним Злом.

3. Trooper

Trooper Well-Known Member

но но!

Вы, уважаемый, если хотите дискутировать, то давайте пожалуйста без передергиваний и допущений. Где это я Вам дал понять что считаю злом дела Бандеры?
    Я насебя не беру такой груз отвественности, мне бы дай бог успевать за себя отвечать, а Вы на меня уже и дела Бандеры повесили.

4. Romko

Та і нехай.
    Ви маєте що заперечити на це?
    Без передьоргувань і політизації.

5. Trooper

все будем повторять по новой?

6. Romko

:dntknw::drinks::morning1:

7. Svjato

Svjato Well-Known Member

Як горіхів у снікерсі - 0,0005 %

---------- Додано в 01:08 ---------- Попередній допис був написаний в 01:07 ----------

6-м елементом :)))

• Подобається Подобається x 3
  8. Trooper

Как бы там ни было, но в каждом человеке заложена желание созидать и желание разрушать.

• Подобається Подобається x 1
  9. Svjato

Svjato Well-Known Member

Тут можу сказати приказкою:
    Ти роби добре, а погано воно само собою вийде.
    Або, ЯК Завжди! :preved:

10. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ромку, Ромку... Ще недавно Ви запевняли мене (та інших), що совок - це абсолютне зло... Що спонукало змінити думку?

11. Romko

А що спонукало подумати,що я змінив думку?
    Полковник,хоч і за совок,але.в глибині душі він людина... ..о...

12. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

принаймі оце:

13. Romko

Так.
    Тому що
    Дехто вважає,що

14. poetka

poetka Дуже важлива персона

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

Все вірно!

Їм було по барабану добро-зло. Їх цікавила сліпа нажива.

16. ovod

ovod Well-Known Member

добро яке насправді є злом?
    Получається добро може робити тільки добрий, злий тільки зло?

17. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Профессор в университете задал своим студентам такой вопрос:- Всё, что существует, создано Богом?
    Один студент смело ответил:- Да, создано Богом.
    - Бог создал всё? - спросил профессор.
    - Да, сэр! - ответил студент.
    Профессор спросил:- Если Бог создал всё, значит Бог создал зло, раз оно сущест-вует. И согласно тому принципу, что наши дела определяют нас самих, значит Бог есть зло.
    Студент притих, услышав такой ответ. Профессор был очень доволен собой.
    Он похвалился студентам, что он ещё раз доказал, что вера в Бога - это миф.
    Ещё один студент поднял руку и сказал:- Могу я задать вам вопрос, профессор?
    - Конечно, - ответил профессор.
    Студент поднялся и спросил:- Профессор, холод существует?
    - Что за вопрос? Конечно, существует. Тебе никогда не было холодно?
    Студенты засмеялись над вопросом молодого человека. Молодой человек ответил:
    - На самом деле, сэр, холода не существует. В соответствии с законами физики, то, что мы считаем холодом, в действительнос-ти является отсутствием тепла. Человека или предмет можно изучить на предмет того, имеет ли он энергию или передаёт ее. Абсолютный ноль (- 460 градусов по Фаренгейту) есть полное отсутствие тепла. Вся материя становится инертной и неспособной реагировать при этой температуре. Холода не существует. Мы создали это слово для описания того, что мы чувствуем при отсутствии тепла.
    Студент продолжил:- Профессор, темнота существует?
    - Конечно, существует.
    - Вы опять неправы, сэр. Темноты также не существует. Темнота в действительности есть отсутствие света. Мы можем изучить свет, но не темноту. Мы можем использовать призму Ньютона, чтобы разложить белый свет на множество цветов и изучить различные длины волн каждого цвета. Вы не можете измерить темноту. Простой луч света может ворваться в мир темноты и осветить его. Как вы можете узнать, насколько тёмным является какое-либо пространство? Вы измеряете, какое количество света представлено. Не так ли? Темнота - это понятие, которое человек использует, чтобы описать то, что происходит при отсутствии света.
    В конце концов, молодой человек спросил профессора:- Сэр, зло существует?
    На этот раз профессор ответил неуверенно:- Конечно, как я уже сказал. Мы видим его каждый день. Жестокость между людьми, множество преступлений и насилия по всему миру. Эти примеры являются ничем иным как проявлением зла.
    На это студент ответил:- Зла не существует, сэр, или, по крайней мере, его не существует для него самого. Зло - это просто отсутствие Бога. Оно похоже на темноту и холод. Это слово, созданное человеком, чтобы описать отсутствие Бога. Бог не создавал зла. Зло - это отсутствие веры или любви, которые существуют как свет и тепло. Зло - это результат отсутствия в сердце человека Божественной любви. Это вроде холода, который наступает, когда нет тепла, или вроде темноты, которая наступает, когда нет света.
    Имя студента было Альберт Эйнштэйн...

• Подобається Подобається x 7
  18. poetka

poetka Дуже важлива персона

Дуже хороший допис;)Головне вловлює чітко ідею,нічого навіть добавити.Енштейн мав рацію,куди з ним тягатись;)

• Подобається Подобається x 4
  19. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Згадується Булгаков.. "Аннушка уже разлила масло"..
    Власне кажучи, якщо на те пішло, то Аннушка вбила людину, яка на її розлитій олії послизнулася і втрапила під колеса трамваю. Ну але тут просто: це ненавмисне "зло" (хоча і зло!).
    Але як нам знати, який із наших вчинків до чого призведе, якщо це для нас (з тих чи інших причин) не очевидно?.. це стосується і незамкнених спільних дверей (а сусідів через це обікрали), неправильно вибраної (так і хочеться сказати "секти", але скажу толерантно) конфесії і релігійної організації, і неправильно вихованої дитини, і неправильно наданої допомоги чи непоправної байдужості чи зневаги до людини (для якої це виявилося останньою краплею на шляху до самогубства) і т.д.

Я не можу знати.. але я припускаю що абсолютним злом є нематеріальні злі помисли того хто робить вчинок, бо сам реальний вчинок може бути як добром так і злом (вбити маньяка при необхідності вирвати з його рук жертву, вбити ворога, захищаючи свою дитину і т.д.)
    Хоча з іншого боку, як вже було сказано вище, "так можна виправдати все".
    Думаю, Вищій Мудрості під силу провести лінію розділу добра і зла у серці кожної людини.. але якщо цю лінію проводити по сумлінню кожного - то що ж вийде? Що самоїдство заведе нас у пекло. Бо якщо мені сьогодні, припустимо, соромно за те що не віддала гроші які мені потрібні на літнє оздоровлення дитини (і себе) на лікування тієї чужої мені дитини яка десь у лікарні помирає, то це я "зло" вчинила.. (я реально часто відчуваю провину за те що маю що їсти тоді як хтось зараз недоїдає і не десь, а в моєму місті ,чи комусь немає де жити, хтось більш хворий за мене -і не тому що "сам винен", а тому що менше пощастило зі "стартовими даними при народженні").
    А якщо хтось не відчуває докорів сумління за те, що, скажімо, відмовив у допомозі по яку зверталися знайомі.. цілком переконаний у власній правоті - що то ледарі і прохачі, бо могли б заробити.. і ця відмова тільки їм на благо, бо примусить більше працювати і не стимулюватиме неробства.. то це буде "добро"? (бо ж - з добрих намірів) чи "зло"? (бо він так думав, а насправді помилявся, і ті люди таки направду потребували допомоги, а через її відсутність, приміром, хтось передчасно пішов з життя чи були інші наслідки того вчинку, тієї відмови)
    От і спробуй розсуди..

20. comanche

comanche знайшовся

Ви їдите в машині, слухаєте церковну пісню, прославляєте Бога в серці і тут раптом на дорогу вискакує людина і ви її збиваєте насмерть. Ви вбивця та будете засуджені державними законами.

Інша людина у свою чергу нікого не вбила, але бажаючи відімстити за образу, проносила в кишені все своє життя лівольвер шукаючи нагоди вбити того хто її образив.
    (с)

Як ви думаєте хто буде розцінений Богом як вбивця? :)

а де твій аватар? :)