Відповідь: добро і зло... Добро і зло, вони як світло та темрява, як день та ніч ..... ці два поняття крокують разом по житті, і якби не було одного з них - люди б не розуміли сутності іншого... ....Нет худа без добра...
Відповідь: добро і зло... Не згоден. Добро не може жити без зла? ”Бог есть свет и нет в нем никакой тьмы”. День і ніч, світло і темрява – це творіння Боже, добро первинне і самодостатнє, зло не є необхідним, воно є просто перепоною для прояву добра
Відповідь: добро і зло... Я, на відміну від .... вірю, що добро існує і може існувати без зла. Скажімо час до того, як Сатана виступив проти Бога.
Відповідь: добро і зло... Людська сутність є слабка ... і часто люди не цінують хороше, що в них є в житті... поки не побачать погану сторону цього. Додано через 5 хвилин я, думаю багато людей приєднається до Вас.
Відповідь: добро і зло... Згодна. Впевнена у цьому. А от тут не дуже. Зло потрібне на Землі, поки є душі, яким потрібно розвиватися, бо На цьому принципі й побудована вся школа життя. Взагалі те, що ми називаємо злом, насправді допущене Богом і контролюється Ним. По-моєму, істеричні заяви про напружену світову боротьбу добра зі злом - вигадки людей, які не мають внутрішнього зв"язку з небом і не відчувають Гармонії, яка присутня у всьому. Злу може здаватися, що воно бореться з Богом, хоча кожна демонічна душа сама для себе знає, що вона теж підпорядковується Божому порядку і залежна від нього, а тому виконує важливу функцію. А Бог ні з ким не бореться, Він любить всі свої творіння. Тому і ті, хто по-справжньому з Богом, далекі від будь-якої войовничості. Додано через 2 хвилини І ще. Для добра насправді перепон не існує. Крім умовних.
Відповідь: добро і зло... Я все розумію, але не потрібно напиватися до стану „ах где был я вчера, не найду днем с огнем, помню, Клавка была и подруга при ей и что целовался я с ними с обоими», щоб оцінити радість тверезого життя, чи пережити жінці постабортний синдром для того, щоб відчути радість материнства, чи, скажімо, слухати ACDC, щоб оцінити музику Баха. Але... людина є людина... Чи потрібне зло на землі – не знаю, але знаю, що зло ввійшло з первородним гріхом, людина прийняла його добровільно.Хоча... можливо, явний гріх ( а гріх – це зло) допускається і для того, щоб наш брат чи сестра деякий час в своїх очах здалися непотрібними(навіть незважаючи на наявність в них багатьох таємних чеснот), усмирилися перед Богом. Тай не все в цьому світі остаточне, багато тих, що грішать явно, жорстоко і відкрито, покаються і стануть святими, а багато тих, що стоять на високому щаблі духовного життя, впадуть в глибоку прірву, бо недарма святі попереджали, що останньою спокусою сатани людині, що досягла певної досконалості – це коли він йде за людиною і прославляє її як праведника, щоб викликати зарозумілість , самовдоволення і гординю.І все-таки добро має достатню силу переконливості для совісті людини, щоб не потребувати допомоги зла, добро – не для вічної боротьби, а для творення, сходження.
Відповідь: добро і зло... Тому, коли її не прославляють як праведника, то це Божа ласка, ознака, що Бог її захищає від спокуси?
Відповідь: добро і зло... Звичайно,бо „ горе вам, як усі люди говоритимуть про вас добре, бо так само чинили фальшивим пророкам батьки їхні!”. Насправді ми жалюгідні і схильні до зла...
Відповідь: добро і зло... Майже не щодня, йдучи по вулиці, мій слух гвалтують матюками. Це можуть бути і школярі і старики. Імхо, матюки-це зло, вони не несуть у собі змістової нагрузки, лише виявляють ницість і озлобленість матюкальника. Пропоную християнам оголосити війну матюкам!!!
Відповідь: добро і зло... ще не встигла прочитати цю гілку, але хочу поділитися власним спостереженням: люди добрі коли їм добре і злі коли їм зле від того і чинять/бажають для інших добра чи зла звісно винятки теж є, але зачасту вони підтверджують це правило
Відповідь: добро і зло... Не може з одного джерела текти солодка і гірка вода одночасно. Не можна одними і тими ж вустами славити Бога і говорити брудні речі. Не може людина бути одночасно і злою і доброю... або-або.
Відповідь: добро і зло... Питання: 1. У вас є вибір: - врятувати сотню людей, але загинуть рідні; - врятувати рідних, але загинуть сотні людей. Що обрати ?
Відповідь: добро і зло... а хто казав що одночасно? це по-перше, а по-друге може бути всяке хоча я говорю про інші випадки - люди, які задоволені своїм життям толерантніші до інших, спокійніші, доброзичливіші а люди в яких щось не склалося в особистому чи професійному житті, а може і склалося, але вічно їм здається, що хтось живе краще, так от, ці люди, як правило, заздрісні і через це доброго іншим щиро не бажають і неприємності інших для них як бальзам на душу щасливі люди добрі винятки бувають, але по житті я бачила їх мало виняток це коли в людини життя тяжке, але вона зла іншим навіть в думках не бажає Додано через 15 хвилин знаю багато людей, які до своїх близьких добрі і душу би віддали, а до чужих ставляться виключно з точки зору їх корисності для себе ця людина добра чи зла? ви хіба ніколи не зустрічалися з тим що одну і ту ж людину хтось вважає доброю а хтось злою? думаю ми буваємо різними для різних людей...