Яка там правда, п.Locke,?! Якраз те як ви говорите про Бога, про те що Він жорстокий, кровожерний, злий і є НЕправдою, це справжнісіньий обман диявольський! Сатана є спецом у перекручуванні Божого Слова і батьком неправди! А ви вірите, і ведетеся на цей обман... нажаль Божа добрість, по-справжньому, пізнається тільки через примирення і стосунки з Ним!
Якраз я нічого не стверджував і не перекручував, лише привів приклади з Біблії і не додав жодного свого слова. А те що люди прикриваючись Божим ім"ям знищували цілі народи в джихадах і хрестових походах чи на багаттях інквізиції за прості істини що Земля кругла і обертається навколо Сонця та за прогресивні думки і винаходи - це теж по Вашому неправда? Кожен трактував першоджерела своєї віри - Біблію чи Коран так, як йому було вигідно для задоволення своїх шкурних інтересів, що і продовжують робити і в наші дні.
Та я не кажу, що ви перекручуєте, я лише кажу, що ви вірите цьому перекрученню сатани. Пам"ятаєте як диявол також "лише привів приклади з Біблії і не додав жодного свого слова", коли спокушав Ісуса в пустині. Але чи ця його "правда", насправді була правдою...?
а чим вона не була правдою? хіба не все у Біблії правда? ---------- Додано в 18:20 ---------- Попередній допис був написаний в 18:16 ---------- говорять, что в раю ми жили як тварини, не знали ні страху ні нічого.... а після дерева таки пізнали що таке добро, а що таке зло. саме тому дерево так і звалось.
..це була теологічна дискусія на найвищому рівні.. і добре що було одразу зрозуміло (ще до кінця цитатного двобою) хто є Добро а хто Зло.. А як людям тепер сперечатися із церковнослужителями?.. із тими канонами, які з'явилися в апостольський час, вже після смерті і воскресіння Христа - а отже, з цитатами, які не використовували у тому диспуті Добро і Зло.. Адже приналежність людей до релігійної верхівки ще не є запорукою того що вони будуть використовувати лише правильну логіку у наведенні цитат з Бібліїї з іншими людьми.. і зовсім не факт що той хто "переможе" у тому цитатному "двобої" є Добром, це буде свідчити лише про його сильну логіку і добре знання цитат - за великим рахунком.
Є "віруючі", і є віруючі. Читав. Уважно. Мене навіть навчено звіряти з оригиналом. На івриті написано "ЛО ТИРЦА". Застосовано специфічне дієслово для криминального вбивства. Для покарання смертю за вироком, вбивство ворога на війні тощо іврит має інші дієслова. Я саме на це відповідав. Перечитайте. ---------- Додано в 12:42 ---------- Попередній допис був написаний в 12:40 ---------- Обережно. Де відрікаються від Бога, автоматично підпадають під владу лукавого. ---------- Додано в 12:48 ---------- Попередній допис був написаний в 12:42 ---------- Формальна приналежність до релігії мало чого варта, якщо людина не вірить насправді. Саме через недовірків псується враження. А навіщо це?
Ем мені здається, що ви самі дали відповідь на своє запитання. Це робив не Бог, то нащо його звинувачувати.
Колись давно старий індіанець відкрив своєму онукові одну життєву істину. - У кожній людині йде боротьба, дуже схожа на боротьбу двох вовків. Один вовк - це зло: заздрість, ревнощі, егоїзм, амбіції, брехня ... Інший вовк - це добро - мир, любов, надія, істина, доброта, вірність ... Маленький індіанець на хвилю замислився, а потім запитав: - А який вовк в кінці перемагає? Старий індіанець ледь помітно посміхнувся і відповів: - Завжди перемагає той вовк, якого ти годуєш!
Цікава думка! Сподобалось! Десь так і є насправді. Чим годуємо свій розум, що вкладаємо у свої вуха, очі, то те і перемагає! Якщо годуємо себе Словом Божим, то воно і перемагає в нашому розумі, а якщо якоюсь брехею і жахами з тупих фільмів, скажімо, то і перемагає потім у нашому розумі страх і невпевненість.
а як же тоді опис кар, пекла і страждань в Біблії?... а той фільм про екзорцизм, який виклав dorino я закрив майже зразу...
Перебільшуєте, п.ovod! В основному Бог через Біблію говорить як Він безумовно любить нас людей і як Він хоче, щоб ми спаслися... А опис страждань у пеклі складається буквально з 4-6 слів, та й то вони відносяться тільки до тих, хто відкидає Бога: "Буде плач там і скрегіт зубів."Лук.13:28 Це і є весь опис пекла в цілій Біблії. Тупі ж фільми тривають як мінімум півтори години тексту і зображення. А якщо таке дивитися кожен день, кожен тиждень, місяць... Відповідні і плоди потім вилазять- страх, розпач, зневіра, депресія, зло і т.п.
в моєму світі нема місця таким примарам як бог і лукавий. ні. Я обираю життя, а не процес визначення хто є хто. Мені не цікаво давать оцінку. Хто знає про добро, той буде жити в злі також. ---------- Додано в 18:50 ---------- Попередній допис був написаний в 18:47 ---------- коли я бачу людину за бортом, я пригаю у воду і рятую людину. Напевно треба було б стояти і хотіти, щоб утопаючий сам спасся. ---------- Додано в 18:50 ---------- Попередній допис був написаний в 18:50 ---------- а бог при цьому де?
я не тільки пекло маю на увазі, а взагалі всі кари і страждання які там описані плюс об'явлення Богослова.... п.с. до речі аналог до фільму 300 спартанців є в Біблії... ---------- Додано в 20:37 ---------- Попередній допис був написаний в 20:26 ---------- як ти можеш сказати що немає місця, якщо ти не визначив Бога? ти тільки можеш сказати, що я не знаю про бога і лукавого...може вони десь є, а може і нема.... наприклад, скажи мені чи існує апруктарт? ти можеш сказати, що може і існує, а може і ні... просто ти не знаєш що це таке... так само поки ти не визначиш для себе Бога, то про нього немає змісту говорити.. точніше ти собі його якось уявляєш раз говориш.. .... ти поза межами добра, зла інтелектуально і фізично?
Перепрошую, але я чітко висловився: (важливе підкреслив і виділив) ---------- Додано в 03:11 ---------- Попередній допис був написаний в 03:06 ---------- Правда в слові а не на папері... ---------- Додано в 03:12 ---------- Попередній допис був написаний в 03:11 ---------- Так само, як не Бог скликав синод...
..тобто або піти геть і навіть не розмовляти з тими хто формально і офіційно належить до релігійної ієрархії, або розмовляти: але це тоді буде теологічна "суперечка", як не по формі то по суті. Якщо людина формально належить до релігії і цитує Біблію - звідки можна знати що саме її логіка цитування правильна, якщо різні конфесії між собою не можуть закінчити теологічні суперечності і дійти спільної згоди та стати однією Церквою чи якщо є власна логіка після власного прочитання?.. Добре, я згодна, "в таких же умовах" - це важливе уточнення, але як визначити: гіпотетично людина хоче бути вбитою так саме чи ні?.. адже одна річ уявити і сказати "ок, я згоден бути вбитим так само", а інша річ почати пручатися і кричати коли це почнеться виконуватися?.. І ще. Уявлення про належну смерть виховується змалку. Наприклад, у ацтеків дівчина (чи людина)-жертва могла цілий рік ходити і отримувати знаки пошани від суспільства, бо її смерть-принесення в жертву була почесною і гарантувала 100% потойбічне благополуччя. Вона була згодна (ну, принаймні боялася визнати протилежне чи пручатися своїй долі) бути вбитою - бо так її виховало релігійне середовище і все оточення.. правда, вона при цьому нікого не вбивала сама, це не той варіант. Якщо самурай був готовий щоб його вбили так саме як він вбиває своїх ворогів.. він не чинив зла?.. Думаю, жорстокість до себе не може повністю виправдати жорстокості до інших.. бо тоді мірою зла стає ставлення людини до самої себе. І вийде що шахідка не чинить зла коли підриває інших: дітей, жінок, чоловіків - бо підриває при цьому і себе теж..
Вимальовується така картина і такий висновок: уявлення про добро і зло змінювалися і витоншувалися разом зі змінами у свідомості людей і їх уявленням про гуманність. Якщо до Різдва Христового побиття камінням було допустимим і Злом для виконавців не вважалося - навіть навпаки, то зараз забити перелюбницю гуртом на смерть - це великий гріх для того, хто коїть таке вбивство і безумовне Зло. Мало того - кримінально карається законом як групове убивство. Якщо відрубання руки злодію тоді не вважалося Злом, то зараз той хто тримає сокиру -чинить Зло проти свого ближнього (грішника, звичайно, але ближнього грішника) і так далі. Часи змінюються і уявлення про Зло теж змінюються.