Відповідь: добро і зло... я думаю, зло і добро стоять так поряд, що на цій гілці людина довго буде сидіти, поки наважиться дописати щось. і витре потім, зрозумівши, як ніколи "слово сказане - обман". Коли я часом думаю про свою приятельку, котра загинула три роки тому, приходить різне в голову тепер, коли шок пройшов і розум прийняв те, що сталося. (враховуючи обставини її життя)
Відповідь: добро і зло... так, люди найдужче страшаться смерті. усі релігії світу - ніщо інше, як спосіб пристосувати мислення до думки , що це станеться. й спосіб вмовити себе не боятися. Й, власне, для свавільних, некерованих, "диких" людей релігія, що умиротворяє їх - добро, а для фанатиків - зло.
Відповідь: добро і зло... так Ви відкиньте всі релігії, а вмирати все одно треба і все одно цей факт страшитиме людину, значить справа не в релігії. А релігія, яка не "дає" цього .... який зміст у цій релігії ?
Відповідь: добро і зло... В разумном (не по "человечески"), духовном мире добро и зло раздельно не существуют. Они -сама природа. Это человек, "слишком занятый делами земными", воспринимает их как самостоятельные, "суверенные" субстанции. Как нет и смерти. Но она - тайна и страшит человека невозможностью ее узнать, изведать. Есть люди, завидующие мертвым: в надежде считают, что души последних эту тайну уже изведали. Их надежда еще и в том, что спасенная душа отходит ото "сна" к другому "сну".:naci: Додано через 21 хвилину Без веры (атеизм тоже вера, Бог допускает) нельзя. Люди превратятся в животных. Хотя, зачем унижать "братьев меньших". Что мы о них знаем? Пупер прав: все сойду с ума и сразу.
Відповідь: добро і зло... Навпаки, саме людина їх і плутає, і ставиться суб"єктивно. Якби не було ідеального чистого Добра, то нічого б не було взагалі.
Відповідь: добро і зло... Да. Это человек "придумал" таким свой мир, в котором и живет, полагая, что он - ("такой мир") от "Бога"; и - на том только основании, что в Библии слова (Бытие: 1-26): "И сказал Бог: "сотворим человека по образу Нашему, по подобию Нашему; и да владычествуют они ... и над всею землею,...". Но при этом упускает из вида (Бытие: 3-24): "И изгнал Адама, и поставил на востоке у сада Едемского херувима и пламенный меч обращающийся, чтобы охранять путь к дереву жизни." Кто-то сказал: мир такой, какой человек.:naci:
Відповідь: добро і зло... Зворушливі і сумні слова... Ось прочитала дуже гарні роздуми одного з героїв В.Билінського і просто не можу втриматися, щоб їх не написати. ...щось рухає нами – що? І коли вже немає віри, коли розтоптано надії і зневажено любов, хіба не віра, надія, любов знов осявають сни? І якщо смерть близької людини здається безглуздою і нестерпно жорстокою втратою, хіба від цього життя її перестає бути безцінним літописем, наповненим особливим, ще не прочитаним сенсом? Та не треба вгадувати стосовно сенсу; бачити світло і йти на світло – от і все, що можна сказати про життя; а сенс – він, як музика: звучить над землею і розсуває небеса. Він є, і він – випрадання наше.
Відповідь: добро і зло... Дуже цікаві роздуми на цю тему пропонує Ю.В. НОВІКОВ на своєму сайті http://dobro-i-zlo.narod.ru/knigi/vybor/vybor.htm
Відповідь: добро і зло... Та ні, я розумію, що людина недосконала істота. Але якби не було ідеально чистої могутньої сили Добра, не було б ніякого порядку в світі і все розвалилося б за секунду...
Відповідь: добро і зло... "В чем главный парадокс человека как вида и человечества в целом, как популяции? - Исступленная, самоуверенная вера в собственное бессмертие! Есть ли еще на земле вид животных, который истреблял бы себе подобных миллионами и при этом выдумал идею, согласно которой каждый волен жить вечно?! И назвал следование этой глупой надуманной идее - верой, и выдумал Единого Сущего, и ничтоже сумняшеся присовокопил себя, червя, к этому Сущему… И это притом, что каждый ежедневно наблюдает, с каким сладострастным остервенением сжирают людишки себе подобных! "П.Катериничев.
Відповідь: добро і зло... Вера- это чувство, как любовь и надежда, и ....., "...а сенс- он, как музыка: звучит над землею и раздвигает небеса. Он есть, и он- оправдание наше." Это ценное раздумье "героя" не дает прямого ответа на вопрос: действительно ли он считал, что "музыка звучит над землею и раздвигает небеса", что "небесная музыка" есть? Додано через 3 години 22 хвилини "... я розумию, що людина недосконала iстота..." А кто так не считает? Добро. Получается, что Зло отсутсвует.
Відповідь: добро і зло... Герой цього твору на ім’я Богун знаходився в постійному пошуку самого себе, оскільки не пам’ятав про своє минуле. І ця постійна внутрішня робота приносила свої плоди часто під час сну або в інших ситуаціях, коли йому відкривалося духовне розуміння сутності якихось життєвих перепетій, в даному випадку сенсу життя. І те, що він пов’язав сенс із звучанням музики свідчить про його тонку душевну натуру, адже дійсно музика може бути одухотвореною...
Відповідь: добро і зло... Возможно, автор использовал свой пассаж- "откровение" как художественный прием. И озвученная истина им оказалась не осознана. Почему... ?. "... видеть свет и идти на свет- вот и все, что можно сказать о жизни; а смысл- он как музыка: звучит над землею и раздвигает небеса". "Свет и музыка" в человеческом сознании давно стоят рядом. И "небесная музыка" для его души не тайна. Она противостоит злу как божественное проявление.
Відповідь: добро і зло... Зло - це відсутність добра (як тінь є відсутністю світла), і в цьому сенсі - дійсно НІЩО!