добро і зло...

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем duncan, 20 лип 2007.

1. Svjato

Svjato Well-Known Member

А що я?

Думаю писаря треба звільнити

-------------------------------------------
    По прикладу - ви зробили тільки до цього моменту:
    А далі:

Раджу спочатку взнати - чого ви не хочете...

• Подобається Подобається x 1
  2. ovod

ovod Well-Known Member

так, кожен судить сам себе, а когось по собі, що не зовсім правильно..

це суттєво, бо будь-який крок може привести і приводить і до добра і до зла, в тій чи іншій мірі...

тре подумати...

3. Svjato

Svjato Well-Known Member

Не ви створили цей світ, тому не вам відповідати, що може статися :)
    Згадайте дитинство - ви ніколи не були невпевненими? Завжди знали що робити? Досвід був з народження? Самі себе судили, чи батьки?

Чому не правильно судити по собі?

4. ovod

ovod Well-Known Member

я і зараз не знаю..

тому що знаю, що практично будь-який вчинок людини можна виправдати..
    тобто, якщо я стріляю в якомусь напрямку то я не відповідаю за результат впливу?

5. Svjato

Svjato Well-Known Member

Головне, щоб це виправдання прийняли обвинувачуючі...

Залежить ци це постріл по п'яні, чи з умислом...

• Подобається Подобається x 2
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

зло... воно не лише антонім з вектором на 180 градусів. Зло може бути подібне, як цифра 6 до цифри 7, якщо говорити, що сім - то є добро. Зіпсуте, неповне, нещире добро - є зло. То як ложка дьогтю в бочці з медом....

Зло - спотворене добро. Зло - це щастя, блаженство викликане, наприклад, наркотиками.

• Подобається Подобається x 3
  7. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ага, ще скажіть, що насолода від відпочинку після важкої праці - це зло...
    про дерева вже згадував... Не може погане дерево дати трішки хороших плодів...

---------- Додано в 03:31 ---------- Попередній допис був написаний в 03:30 ----------

Як казав один мій колега - ти роби добре, а погано воно само вийде... :)))

8. Oxid

Oxid Well-Known Member

Добро є все те, що служить свободі людини, зло - все що шкодить їй. Хоч це писав атеїст Сартр, але щось в тому є...:)
    Якщо б зло було буттям, проблема зла була б нерозв'язною, тому що Бог був би не люблячим, якщо б Він створив його, або Бог був би не всемогутнім, якщо б воно було створене не Богом. Тому зло є недостатком чи псуванням добра, і без добра існувати не може. Але це коли вірити Біблії, а коли самому собі, то виходить, як у того чоловіка, якому було дано один талант "Я знав тебе, пане, що тверда ти людина, ти жнеш, де не сіяв, і збираєш, де не розсипав. І я побоявся, пішов і таланта твого сховав у землю. Ото маєш своє"...

9. vov66

vov66 Well-Known Member

9. Ибо ко мне жители островов стекутся и корабли из Таршина впереди – чтобы привести СЫНОВ ТВОИХ из далека, СЕРЕБРО ИХ и ЗОЛОТО ИХ с ними: во имя Бога, Всесильного Бога твоего и святого Бога Израиля, ибо великолепием украшает он тебя.
    10. И будут строить сыны чужих народов стены твои, а цари их будут прислуживать тебе, ибо, разгневавшись, нанёс я тебе удар, но охотно сжалился над тобой.
    11. И открыты будут ворота твои всегда, ни днём ни ночью не будут они затворяться, чтобы НЕСЛИ ТЕБЕ БОГАТСТВО НАРОДОВ, а ЦАРИ ИХ приведены будут, как РАБЫ.
    12. Ибо ТОТ НАРОД и ТО ЦАРСТВО, что НЕ БУДУТ СЛУЖИТЬ ТЕБЕ, ПОГИБНУТ, и НАРОДЫ ЭТИ ИСТРЕБЛЕНЫ БУДУТ.
    . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
    16. И будешь ты пить молоко, БРАТЬ ВСЁ ЛУЧШЕЕ У НАРОДОВ, из грудей царских пить молоко, и узнаешь, что я – Бог, Спаситель и Избавитель твой, Владыка Яакова.
    . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
    («Пятикнижие и гафтарот». Книга «Дварим», Йешаягу LX, 2-5, 9-12, 16, 1286-1288 с, Издательство «Мосты культуры», 2004, ISBN 5-93273-047-1.)

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

не скажу...............

11. Locke

Locke невиправний реаліст

• Подобається Подобається x 4
  12. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Каждое общество подчиняется законам. Человек считается хорошим, если он соблюдает законы, и плохим, если не соблюдает их. В Америке, к примеру, как и в других странах, есть конституция. Так на любом уровне общества есть свои правила и законы, включая неписаные законы семьи. Но, например, цель создания законов в странах с коммунистическим режимом отлична от цели создания законов в демократических государствах. Коммунистические режимы не пренебрегают никакими средствами для поддержания своей идеологии. Напротив, в демократическом мире невозможно использовать жестокие законы для управления. Поскольку эти два мира преследуют цели прямо противоположные, не стоит ожидать, что одна из идеологий, в конечном счете, сольется с другой. И приходится признать, что ни одна из них не в состоянии определить окончательную цель, к которой стремится все человечество.

13. Romko

Romko Дуже важлива персона

Чогось асоціація виникла....:scratch_one-s_head:

• Подобається Подобається x 3
  14. Oxid

Oxid Well-Known Member

Велика кількість законів - це зло, бо часом, не знаючи тих законів, а їх і не можливо всіх вивчити, і людина ненавмисне їх порушує, а часом і знаючи, порушує, бо інакше не можна, кожен з нас є порушником, і теоретично кожного можна притягнути до кримінальної чи адміністративної відповідальності, а тут ще і юристи заганяють в кут - незнання законів не звільняє від відповідальності... Дехто вважає, що саме існування держави - це зло.:mocking:

15. Locke

Locke невиправний реаліст

А саме для того стільки законів і пишеться, щоби будь-кого неугодного системі можна було би притягнути до відповідальності у будь-який момент. Що би ми не робили, чи взагалі нічого не робили - завжди порушимо принаймі один з безлічі законів.

16. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Какой Вы видите выход? Анархию?

17. Svjato

Svjato Well-Known Member

Це в нас така добра держава.:sorry:
    їм для нас нічого не шкода, а ми їх за це щедро обираємо знову...

---------- Додано в 15:01 ---------- Попередній допис був написаний в 15:00 ----------

Я би краще максимально спростив життя в країні, а потім би гадав про ідеали...

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я навіть знаю чому хлопець поганий.

Навіть попасти толком не може.... Робін Гуд хрінів....

19. ovod

ovod Well-Known Member

головне для кого?
    невпевнений, що цей поділ такий простий...

але принаймі може зацвісти..

20. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Так я вже писав раніше: є така думка, що більша провина Юди Іскріота у тому, що не покаявся. Більша за зраду Вчителя.

а де твій аватар? :)