Це не добро і не зло - це правильно. Бо це любов. Думаю це не значить двері перед злочинцем відкривати, але це значить бачити в злочинцеві в першу чергу людину, з усіма витікаючими наслідками...
Хм. Хочете зрозуміти різницю між дорбом і злом? Одного дня не закрийте на замок двері до дому... ---------- Додано в 20:47 ---------- Попередній допис був написаний в 20:46 ---------- Мав на увазі - як для президента - в палаці...
Думаю що є. Якщо людині добре з тобою - значить чиниш добро, а якщо зле - тоді зло. ... поки писав, згадав про аферистів (вони цим користаються - роблять трішки добра, щоб потім вчинити велике зло). Але суті справи воно не міняє.
Недавно їден хлоп зробив добро... Дзісяй перед вечером... Ото йшов си...йшов...і послигнувся. І впав на дупу. А тьоща то виділа в вікні і сі сильно тішила. Та й всьо.
тобто, коли дитину годують шоколадками(скажем 5 штук в день) то добро, а коли заставляють вчитися то зло? ---------- Додано в 21:17 ---------- Попередній допис був написаний в 21:15 ---------- а якщо навпаки? роблять невелике зло щоб отримати добро? це добрий вчинок чи ні?
Якщо вас втішило, що теща ся тішит - значит хлоп зробив подвійне "добро"... Ставлення до хлопа в когось ся змінило? А в хлопа до когось? Такі то пироги. Слід розрізняти власну біль від болі ближнього і тоді по справжньому можна зрозуміти біль ближнього...(філософська загадка)
Вона тестьові покійному донині не може простити їдно зло. Як вона раз хтіла пацє копнути,послигнуласі на гімняках і впала. На дупу. А той сі з неї тішив.
Йой, мені би хтось дав таке зло, як чоколяда. (ліньки вставати) Ну давайте не рівняти стосунків чоколяди до людини. Чоколяду окремо і людину окремо: Чоколяда (файна) має кавові боби (масло плюс пасту) цукор, молоко, інші добавки. Людина має потребу в різних речовинах. Тепер ділимо - якщо корисних речовин не забагато (про шкідливі на пальмових оліях та з різними емульгаторами і стабілізаторами - промовчимо) - то така чоколяда йде на користь. Якщо утворюється залежність (про чоколяду перад обідом і вечерею теж мовчимо) - то це зле (слід переглянути час та кількість приймання). якщо людина любить шоколад і він їй йде на користь - то на здоров'я. Але якшо людина купляє собі лецитин і підсолоджувач - то така людина напевне чинить собі зле. Одним словом - магазини не винні. А навіщо заставляти? Це давало якісь результати окрім злості? Не видів користі. Як на мене дитина правильно вихована - живе в режимі гри онлайн - постійно бавиться. Якщо не бавитися з дитиною, то їй ваші забави (уроки) будуть - до фєні. До речі - про домашні завдання вже писав(Домашні завдання є лишні) Запрошую до обговорення ---------- Додано в 21:35 ---------- Попередній допис був написаний в 21:31 ---------- Як на мене - ви свідомо (або несвідомо) сплутали давати і брати... Робити зло - це робити зло. Отримати добро - це не заперечує - вчинити зло... Якщо чинити зло з метою отримати добро, то я лише скажу словами Ісуса Христа - погане дерево не дає хороших плодів... ---------- Додано в 21:37 ---------- Попередній допис був написаний в 21:35 ---------- Тут явний приклад - копати яму... Якщо посміявся і зразу підбіг допомогти - то ніц злого в тім не бачу. Якщо реготав, та ще й сміявся з неї - не повезло вам з родиною...
а що їх немає? правда вони односторонні.. але є.. деколи яд виліковує... винна реклама? може і так.. а нащо злочинців тримати в тюрмах? думаєте це їх змінює? в кожного гра різна і навряд чи можливо всіх зацікавити однаковим, а один вчитель з 20-30 не справиться за подібною методикою..хоча це мало би бути так.. ---------- Додано в 21:54 ---------- Попередній допис був написаний в 21:48 ---------- виламати двері, щоб врятувати від вогню.. вбити, щоб врятувати(ся) від смерті.. вдарити тонучого, щоб врятувати його.. вбити Гітлера(содомських дітей) щоб зменшити кількість зла....
не люблю політики і не люблю в неї влазити, але тема цікава.. тре прочитати спочатку... п.с. хоча все таки зведеться до політики...
Знову ж в темі про громадські роботи я писав... Даю гарантію (навчання не для буйних) методики є можу навести приклад...Деталі не сьогодні. Я думаю ви не проти, щоб ваші двері в такому випадку вибили.. Самозахист чи втеча? То ви поганого йому бажаєте чи доброго? Не думайте про то, що змінити не можете... ---------- Додано в 22:06 ---------- Попередній допис був написаний в 22:04 ---------- Там все, що виділено курсивом - жодної політики. (дуже дивно, але я там веду абсолютно не односторонню тему.) ---------- Додано в 22:07 ---------- Попередній допис був написаний в 22:06 ---------- Ні не зведеться...
я не читаю салун... для буйних дітей чи вчителів? але ви згідні, що деколи частина зла потрібна, щоб здійснилося трохи більше добро? а є різниця? може я хочу його на березі допитати і пристрілити.... замініть на боса - виробника наркотиків...
Так, але що не твориться зі злості - злом бути не може бути в апріорі... А ви не бачите? Я думаю є і дуже суттєва. тоді треба себе спитати навіщо воно вам - може пива краще випити? Якщо ви йому хочете зробити зле і можете - то певно зробите. Якщо це робота - то це ваш обов'язок і питання лишні. Якщо він не винний то можете і вибачитися. Якщо він нормальна людина то зрозуміє. Якщо москаль - то можете і втопити (не рятувати). ви клятву гіпократа не давали? - добре - нехай тоне... Якщо хтось захоче обговорити вищенаписане - (Я нііколи не казав, що я добрий) Ви хочете змінити світ, чи побороти злочинніість? -------------------------------------------------------- Я краще вам задам реальне питання. Маю дуже старого друга. Він зробив помилку і не дотримав слова (вдруге) (перша провина була посер'йозніше - я пробачив, але не забув) Я йому цього разу дорікнув. Сказав, що частково довіру до нього втратив. Йому не сподобалося.(природньо) Питання! Я зробив правильно?
вам рішати - я не суддя.. помилувати не можна повішати.. п.с. думаєте така грамота писалася зі злом якимось паном/боярином/князем - деколи це була рутина... я для прикладу навів - міг продовжити і інакше... запитання: на якому кроці моїх дій ви б сказали добре я зробив чи ні - вдарив, врятував його, допитав, вбив, врятував таким чином людину, людина вбила через це 10 людей, але ті люди були терористами(але ви про це не знали)... на якому кроці вже потрібно судити людину - добре вона робить чи вона те зло робить для майбутнього добра? ---------- Додано в 23:56 ---------- Попередній допис був написаний в 23:55 ---------- сам хочу це взнати..