добро і зло...

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем duncan, 20 лип 2007.

1. vov66

vov66 Well-Known Member

Ми - це хто? Юдеї?

2. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ви ніколи не осуджували невинного?

3. vov66

vov66 Well-Known Member

Я Вас не розумію...

4. Svjato

Svjato Well-Known Member

В мене є друг. Я ще з дитинства почув від нього одну фразу - перед тим, як когось звинуватити - постав себе на його місце.
    Я від тоді так і роблю. Але іноді немає часу на обдумування і виходить іноді не зовсім добре.

Ісуса засудили і стратили! Ви знаєте за що? Хто його звинуватив? Хто судив? Хто стратив? Відповідь проста - люди. Чому вони це зробили? Бо не хотіли ставити себе на його місце - їм було пох.. Вони згрішили - вони зрадники. Ми це робимо практично кожен день. Люди осуджують невинних до сих пір. До сих пір обзивають Юду - зрадником. Я і питаю:

ЗА ЩО?

• Подобається Подобається x 2
  5. vov66

vov66 Well-Known Member

Ісуса засудили первосвященники. І це їхній гріх. Особисто я не хочу брати їхній гріх на себе. І Вам не раджу.

6. Svjato

Svjato Well-Known Member

Та ну?

Може забудемо за цей прикрий випадок? Подумаєш - ще одну людину стратили... (ні за що...)

---------- Додано в 16:41 ---------- Попередній допис був написаний в 16:41 ----------

Мені їхні гріхи - попри мешти...:)

7. vov66

vov66 Well-Known Member

11 Ісус же став перед правителем. І запитав Його правитель: Ти Цар Юдейський? Ісус сказав йому: ти говориш.
    12 І коли звинувачували Його первосвященики і старійшини, Він нічого не відповідав.
    13 Тоді говорить Йому Пілат: не чуєш, скільки свідчать проти Тебе?
    14 І не відповідав йому ні на одне слово, так що правитель вельми дивувався...

...24 Пілат, бачачи, що ніщо не допомагає, а неспокій збільшується, взяв води і вмив руки перед народом, і сказав: невинен я в крові Праведника Сього; дивіться самі.
    25 І, відповідаючи, весь народ сказав: кров Його на нас і на дітях наших.
    26 Тоді відпустив їм Вараву, а Ісуса, б'ючи, віддав на розп'яття
    Євангеліє від Матвія
    Народ - (юдеї) свідомо взяли гріх на себе...

8. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Ось за що: "Людський Син справді йде, як про Нього написано; та горе тому чоловікові, що видасть він Людського Сина! Було б краще тому чоловікові, коли б він не родився!" (Мк 14:21)

9. Levko

Levko Well-Known Member

Через те і говорите всякі байки про Нього, що не бачили, ...вибачайте на слові...

А Він стоїть і стукає.
    Хто відкриє Йому двері свого серця, запросить Його до себе, той по-справжньому побачить Його і Його безмежну любов до себе. Повірте!

10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Цілком вірно. Я не засуджую себе ні в якому гріху, до якого я не маю відношення. Займатися самобичуванням - це справа фанатиків, яким промили мізки, шо вони народилися ??? рабами !!! Та ще й по гріб винними. Але це їх проблеми. Люблять самобичування - Мазох "в помощь".

Я веду до того, що кожна людина повинна за собою дивитися. І при нагоді підтримувати собі подібних. Ми винні лише тоді, коли робимо зло. А казати, що діти вже народилися грішними і тому повинні страждати - абсурд! Це маразм!

Добро є добро. Зло є зло. Бог дозволив існування одного і другого в одному місці. Чому він це зробив, дозволив, допустив? Я не знаю. Мені вже не цікаво. Це проблема Бога. Може Бог колись це пояснить страждаючим - за що вони страждали і чому...

До речі.
    До чого я це привів? Мій головний біль мав відношення до якогось гріха?

---------- Додано в 17:16 ---------- Попередній допис був написаний в 17:14 ----------

Супер! А тепер найважливіше питання!!!
    Ви готові пройти через те, що пройшов Юда?
    Ви готові терпіти зневажливі погляди усіх, хто вас знає?

Прохання не спішити з відповіддю...

---------- Додано в 17:17 ---------- Попередній допис був написаний в 17:16 ----------

Гріх ДЕ????

---------- Додано в 17:18 ---------- Попередній допис був написаний в 17:17 ----------

Я думав до людини??? Ну хоча б до БОГА....:dntknw:

• Подобається Подобається x 1
  11. vov66

vov66 Well-Known Member

Який саме?

12. Svjato

Svjato Well-Known Member

13. аксакал

Відповідь вже є - на гілці про миколаєвського пенсіонера Ільченко. Суттєва різниця: Юда вирішив зрубити бабки. А Ільченко, та й Ісус Христос до речі, - свідомо заради доброї мети йдуть через непорозуміння більшості з оточуючих.

• Подобається Подобається x 1
  14. Svjato

Svjato Well-Known Member

:haha:

Пробачте, не втримався! :haha:

Клас! :good: А нафіга йому бабки???????????????????????????????

Ви знаєте, хто з учнів був достойний носити спільні гроші? Як ви ставитеся до людей, яким довіряють саме цінніше у цьому світі - гроші...?

---------- Додано в 17:42 ---------- Попередній допис був написаний в 17:40 ----------

Тут згоден цілком...!

---------- Додано в 17:43 ---------- Попередній допис був написаний в 17:42 ----------

---------- Додано в 17:45 ---------- Попередній допис був написаний в 17:43 ----------

Юда мусив випити свою чашу... П'є до сих пір. Думаєте треба бути дуже мудрим, щоб усвідомити те, що тебе звинуватять, коли ти приведеш вояків до свого друга???

15. аксакал

Багато хто вважає, тай я на 60%, що міг би отримати прощення, якщо б покаявся, а не наклав на себе руки.

Багато богословів погодились, що вже для нього Христос був не друг, а "відпрацьований матеріал", що не виправдав його розрахунків. Щось на кшталт посади міністра після перемоги над римлянами.

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

Нема питань. Тільки навіщо судити Юду за самогубство? Та ще й згадувати (шити) йому якусь зраду?
    Віру окремо, злочин окремо...

Для мене такі богослови є відпрацьованим матеріалом, який ніколи і не працював...
    no comment...
    Не втримався

17. аксакал

Мабуть, потрібно додати. Ісус сказав, що кожний гріх може бути прощений, крім хули на Духа Святого. "Поправді кажу вам, що простяться людським синам усі прогріхи та богозневаги, хоч би як вони богозневажали. Але, хто богозневажить Духа Святого, повіки йому не відпуститься, але гріху вічному він підпадає." (Мк 3:28-29)

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

А де ви чули, чи зустрічали хулу на Духа Святого від Юди? (Вперше чую...)

19. аксакал

Отож - заборони нема. :)

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Може зради нема?

а де твій аватар? :)