В мене є друг. Я ще з дитинства почув від нього одну фразу - перед тим, як когось звинуватити - постав себе на його місце. Я від тоді так і роблю. Але іноді немає часу на обдумування і виходить іноді не зовсім добре. Ісуса засудили і стратили! Ви знаєте за що? Хто його звинуватив? Хто судив? Хто стратив? Відповідь проста - люди. Чому вони це зробили? Бо не хотіли ставити себе на його місце - їм було пох.. Вони згрішили - вони зрадники. Ми це робимо практично кожен день. Люди осуджують невинних до сих пір. До сих пір обзивають Юду - зрадником. Я і питаю: ЗА ЩО?
Ісуса засудили первосвященники. І це їхній гріх. Особисто я не хочу брати їхній гріх на себе. І Вам не раджу.
Та ну? Може забудемо за цей прикрий випадок? Подумаєш - ще одну людину стратили... (ні за що...) Ісуса чи Вараву? ---------- Додано в 16:41 ---------- Попередній допис був написаний в 16:41 ---------- Мені їхні гріхи - попри мешти...
11 Ісус же став перед правителем. І запитав Його правитель: Ти Цар Юдейський? Ісус сказав йому: ти говориш. 12 І коли звинувачували Його первосвященики і старійшини, Він нічого не відповідав. 13 Тоді говорить Йому Пілат: не чуєш, скільки свідчать проти Тебе? 14 І не відповідав йому ні на одне слово, так що правитель вельми дивувався... ...24 Пілат, бачачи, що ніщо не допомагає, а неспокій збільшується, взяв води і вмив руки перед народом, і сказав: невинен я в крові Праведника Сього; дивіться самі. 25 І, відповідаючи, весь народ сказав: кров Його на нас і на дітях наших. 26 Тоді відпустив їм Вараву, а Ісуса, б'ючи, віддав на розп'яття Євангеліє від Матвія Народ - (юдеї) свідомо взяли гріх на себе...
Ось за що: "Людський Син справді йде, як про Нього написано; та горе тому чоловікові, що видасть він Людського Сина! Було б краще тому чоловікові, коли б він не родився!" (Мк 14:21)
Через те і говорите всякі байки про Нього, що не бачили, ...вибачайте на слові... А Він стоїть і стукає. Хто відкриє Йому двері свого серця, запросить Його до себе, той по-справжньому побачить Його і Його безмежну любов до себе. Повірте!
Цілком вірно. Я не засуджую себе ні в якому гріху, до якого я не маю відношення. Займатися самобичуванням - це справа фанатиків, яким промили мізки, шо вони народилися ??? рабами !!! Та ще й по гріб винними. Але це їх проблеми. Люблять самобичування - Мазох "в помощь". Я веду до того, що кожна людина повинна за собою дивитися. І при нагоді підтримувати собі подібних. Ми винні лише тоді, коли робимо зло. А казати, що діти вже народилися грішними і тому повинні страждати - абсурд! Це маразм! Добро є добро. Зло є зло. Бог дозволив існування одного і другого в одному місці. Чому він це зробив, дозволив, допустив? Я не знаю. Мені вже не цікаво. Це проблема Бога. Може Бог колись це пояснить страждаючим - за що вони страждали і чому... До речі. В мене колись були головні болі, які могли тривати тижнями. Я знаюся чи не на всіх видах головного болю і наслідки невдалого руху чи просто спроби подумати про щось - дикий біль... (Що саме цікавіше 2 рази я робив повне дослідження в своєму житті - результат - я здоровий, як мала дитина!!!) А чому болить голова - мені прописали неоторпілу 8 пігулок по 200 мг, з рази в день. І так 2 тижні. Я звичайно рецепт тут же викинув... і за 2 тижні я знайшов вихід... Від тоді в мене голова " в затяжку" навіть не боліла... Вже більше 3 років я не маю проблем з головним болем. Втома була, була і слабість але тотального болю - не було!!! До чого я це привів? Мій головний біль мав відношення до якогось гріха? ---------- Додано в 17:16 ---------- Попередній допис був написаний в 17:14 ---------- Супер! А тепер найважливіше питання!!! Ви готові пройти через те, що пройшов Юда? Ви готові терпіти зневажливі погляди усіх, хто вас знає? Прохання не спішити з відповіддю... ---------- Додано в 17:17 ---------- Попередній допис був написаний в 17:16 ---------- Гріх ДЕ???? ---------- Додано в 17:18 ---------- Попередній допис був написаний в 17:17 ---------- Я думав до людини??? Ну хоча б до БОГА....
Тема медицина - я писав про головний біль. Основним штопором була інтоксикація. Рішення проблеми - побільше води - розчиняє (зменшує концентрацію).
Відповідь вже є - на гілці про миколаєвського пенсіонера Ільченко. Суттєва різниця: Юда вирішив зрубити бабки. А Ільченко, та й Ісус Христос до речі, - свідомо заради доброї мети йдуть через непорозуміння більшості з оточуючих. Пінг-понг: а Ви - готові? Недобре переходити на особистості.
Пробачте, не втримався! Клас! А нафіга йому бабки??????????????????????????????? Ви знаєте, хто з учнів був достойний носити спільні гроші? Як ви ставитеся до людей, яким довіряють саме цінніше у цьому світі - гроші...? ---------- Додано в 17:42 ---------- Попередній допис був написаний в 17:40 ---------- Тут згоден цілком...! ---------- Додано в 17:43 ---------- Попередній допис був написаний в 17:42 ---------- Так був жи ж в його шкурі...Боляче, але я повторю ще раз але з іншим розмахом, якщо буде ущемлення моїх прав . ---------- Додано в 17:45 ---------- Попередній допис був написаний в 17:43 ---------- Юда мусив випити свою чашу... П'є до сих пір. Думаєте треба бути дуже мудрим, щоб усвідомити те, що тебе звинуватять, коли ти приведеш вояків до свого друга???
Багато хто вважає, тай я на 60%, що міг би отримати прощення, якщо б покаявся, а не наклав на себе руки. Багато богословів погодились, що вже для нього Христос був не друг, а "відпрацьований матеріал", що не виправдав його розрахунків. Щось на кшталт посади міністра після перемоги над римлянами.
Нема питань. Тільки навіщо судити Юду за самогубство? Та ще й згадувати (шити) йому якусь зраду? Віру окремо, злочин окремо... Для мене такі богослови є відпрацьованим матеріалом, який ніколи і не працював... no comment... Не втримався Полюби ворога свого - їм ніхто не казав??????
Мабуть, потрібно додати. Ісус сказав, що кожний гріх може бути прощений, крім хули на Духа Святого. "Поправді кажу вам, що простяться людським синам усі прогріхи та богозневаги, хоч би як вони богозневажали. Але, хто богозневажить Духа Святого, повіки йому не відпуститься, але гріху вічному він підпадає." (Мк 3:28-29)