якщо він так і сказав, то ти не зрозумівв суті слів. якщо людина хворіє, то це зовсім не означає, що вона має в собі злого, але не виключає, що може мати.
Сон не вивчений наукою достеменно. Те що вам сниться ніякого відношення до вашого свідомого вибору чинити добро чи зло немає. Менше дивіться тілівізор перед сном. Якісь там собі імпульси в корі головного мозку іскрять - от вам і сни всілякі сняться. Все, що чините будучи у свідомості - за все несете відповідальність. Хіба сон можна назвати повною свідомістю, якщо навіть частковою свідомістю той стан не є. Питання ваше стосується кримінальної відповідальності за вчинки скоєні у стані алкогольного сп"яніння? Людина має сумління, совість, внутрішній голос, як хочете це назвіть. У певних станах цей голос звучить доволі приглушено - у стані глибокої нетверезості напр. людина має затьмарену свідомість, а відтак і не завжди адекватно сприймає реальність, але будучи хворою чи втомленою розрізняти добро і зло не перестає. Мені цікаво, що вам хочеться знати? Бо питання доволі загальні.
в неусвідомленому сні згідний - немає свідомого вибору... а от в усвідомленому сні свідомість є повною, я вже писав один раз, як мінімум, відчуття були такі як і в реальності і я себе усвідомлював повністю... ну і я знав що то сон.. тобто робити міг все що завгодно... думаю, він вів до того що немає різниці великої між неусвідомленим сном і сильним ступенем сп'янілості... тобто якщо п'яний когось вб'є, то його мали б судити тільки за те, що він був п'яний.. до речі цікаве питання: замах на вбивство в реальності і в усвідомленому сні одинаково діє на саму людину чи ні?
Та мені кримінальна відповідальність якось до одного місця, коли мова йдеться за сер'йозніші питання. Мене цікавить - де межа, коли людина втрачає контроль над свідомістю і перестає розрізняти добро від зла? Коли людина отруєна токсинами (не важливо - водка, чи розпад бактерій, втома чи укус змії) вона починає вести себе неадекватно. Несвідомість, чи півсвідомість - це та ж людина... Людина буде винна перед Богом, якщо вчинить зло в такому стані? (ще раз нагадую - симптоми ідентичні, що в п'яного, що в отруєного...) І куди дівається совість? Куди дівається вміння розрізняти - добро від зла??? Варіант - "напьёшся - будешь" не влаштовує... ---------- Додано в 11:53 ---------- Попередній допис був написаний в 11:50 ---------- Угу. Антибіотик - добро чи зло? Еге ж! Час приймання теж залежить
Прєсловуті гопники напали на хлопа,скопали го' до півсмерті,відібрали гроші,речі і тішаться. Бо для них це добро. Радість і сміх. А для хлопа?
Ви самі собі відповіли)) А хлоп нехай носить з собою куснєтко арматури, ключ на 45, Шланг масляний високого тиску з двома 100гр. контрагайками на кінцях обо ше який подібний дівайс))....і буде і йому добро... Ну і ше ...якщо йти в ночі тверезому..твердою ходою..і з чимось тяжким але зароном не забороненим в кишені всі зустрічні гопніки стають простими перехожими
Приведу інший приклад. Приземленіший. Нині в малої було з 5 приступів...після кожного страшна агресія. В такому стані тільки я можу наблизитись до неї...сила в неї неймовірна...важить поза 60...ногами валить...в мене всередині живого місця нема. Зв'язав,дав азалептин,почекав,щоб взяло...трохи вивів. То постійні мої звичні дні і ночі. Цікаво,для Миха і Левка,то є вияв Божої ласки до нас. Я сприймаю то як Божу волю...але не ласку. Бо для мене то добром не є.
Розкажіть анекдот? Я до того шо вони собі легку жертву шукають..а якшо ти робишся не зручний для вживання то знайдуть іншу.. Якийсь хАмериканський шериф казав..Більшості злочинів можна було б запобігти простим пострілом в небо... ---------- Додано в 12:18 ---------- Попередній допис був написаний в 12:17 ---------- Як то не сумно але зараз поліцаї страшніші від гопників...
А всі решта - пострілом в голову. Нє? То тут вже було: http://www.youtube.com/watch?v=deqDKXGG9LQ&feature=player_embedded
А от це вже холодною зброєю може бути визнано...на відміну від предметів побутового вжитку які я назвав... Та і за шо того нещасного малолітнього гопника сокирою ???
Добро і зло-тема вічна.Однозначна відповідь на неї неможлива.Добро чи зло коли добивають загнаного коня?Добро чи зло аборт-коли є загроза життю жінки?Однозначно відповісти неможливо.
Хто такі єгипетські немовлята? Якщо говорити про немовлят, то вони не є зло. Але в майбутньому вони б стали служителями єгипетських богів. Отже єгипестські немовлята ввійшли в інше життя не служителями єгипетських богів, а невинними немовлятами. То є зло? Є такі слова у Біблії: не бійтеся тих, хто може тіло вбити, а бійтеся тих, хто тіло і душу погубить. Бог дав життя і Бог забрав життя. В чому полягає зло?