добро і зло...

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем duncan, 20 лип 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

якщо він так і сказав, то ти не зрозумівв суті слів. якщо людина хворіє, то це зовсім не означає, що вона має в собі злого, але не виключає, що може мати.

• Подобається Подобається x 1
  2. Зануда

Зануда така зануда

Сон не вивчений наукою достеменно. Те що вам сниться ніякого відношення до вашого свідомого вибору чинити добро чи зло немає. Менше дивіться тілівізор перед сном. :) Якісь там собі імпульси в корі головного мозку іскрять - от вам і сни всілякі сняться.
    Все, що чините будучи у свідомості - за все несете відповідальність. Хіба сон можна назвати повною свідомістю, якщо навіть частковою свідомістю той стан не є.

Питання ваше стосується кримінальної відповідальності за вчинки скоєні у стані алкогольного сп"яніння?:)
    Людина має сумління, совість, внутрішній голос, як хочете це назвіть. У певних станах цей голос звучить доволі приглушено - у стані глибокої нетверезості напр. людина має затьмарену свідомість, а відтак і не завжди адекватно сприймає реальність, але будучи хворою чи втомленою розрізняти добро і зло не перестає.
    Мені цікаво, що вам хочеться знати? Бо питання доволі загальні.

3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Єгипетські немовлята були ЗЛОМ?

• Подобається Подобається x 3
  4. ovod

ovod Well-Known Member

в неусвідомленому сні згідний - немає свідомого вибору...

а от в усвідомленому сні свідомість є повною, я вже писав один раз, як мінімум, відчуття були такі як і в реальності і я себе усвідомлював повністю... ну і я знав що то сон.. тобто робити міг все що завгодно...

думаю, він вів до того що немає різниці великої між неусвідомленим сном і сильним ступенем сп'янілості... тобто якщо п'яний когось вб'є, то його мали б судити тільки за те, що він був п'яний..

до речі цікаве питання: замах на вбивство в реальності і в усвідомленому сні одинаково діє на саму людину чи ні?

5. Hyligan

Hyligan Іронічний

Все шо людині на користь-добро.
    Все що шкодить-зло.

6. Svjato

Svjato Well-Known Member

Та мені кримінальна відповідальність якось до одного місця, коли мова йдеться за сер'йозніші питання.

Мене цікавить - де межа, коли людина втрачає контроль над свідомістю і перестає розрізняти добро від зла? Коли людина отруєна токсинами (не важливо - водка, чи розпад бактерій, втома чи укус змії) вона починає вести себе неадекватно. Несвідомість, чи півсвідомість - це та ж людина... Людина буде винна перед Богом, якщо вчинить зло в такому стані? (ще раз нагадую - симптоми ідентичні, що в п'яного, що в отруєного...) І куди дівається совість? Куди дівається вміння розрізняти - добро від зла???

---------- Додано в 11:53 ---------- Попередній допис був написаний в 11:50 ----------

Угу. Антибіотик - добро чи зло?

• Подобається Подобається x 2
  7. Romko

Прєсловуті гопники напали на хлопа,скопали го' до півсмерті,відібрали гроші,речі і тішаться. Бо для них це добро. Радість і сміх. А для хлопа?

8. Hyligan

Hyligan Іронічний

Ви самі собі відповіли))

А хлоп нехай носить з собою куснєтко арматури, ключ на 45, Шланг масляний високого тиску з двома 100гр. контрагайками на кінцях обо ше який подібний дівайс))....і буде і йому добро...

Ну і ше ...якщо йти в ночі тверезому..твердою ходою..і з чимось тяжким але зароном не забороненим в кишені всі зустрічні гопніки стають простими перехожими ;)

9. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ой ні завжьди...:nea:

10. Romko

Приведу інший приклад. Приземленіший. Нині в малої було з 5 приступів...після кожного страшна агресія. В такому стані тільки я можу наблизитись до неї...сила в неї неймовірна...важить поза 60...ногами валить...в мене всередині живого місця нема. Зв'язав,дав азалептин,почекав,щоб взяло...трохи вивів. То постійні мої звичні дні і ночі. Цікаво,для Миха і Левка,то є вияв Божої ласки до нас. Я сприймаю то як Божу волю...але не ласку. Бо для мене то добром не є.

11. Hyligan

Hyligan Іронічний

Розкажіть анекдот?

Я до того шо вони собі легку жертву шукають..а якшо ти робишся не зручний для вживання то знайдуть іншу..

Якийсь хАмериканський шериф казав..Більшості злочинів можна було б запобігти простим пострілом в небо...

---------- Додано в 12:18 ---------- Попередній допис був написаний в 12:17 ----------

Як то не сумно але зараз поліцаї страшніші від гопників...

12. Svjato

Svjato Well-Known Member

То тут вже було:

13. Hyligan

Hyligan Іронічний

• Подобається Подобається x 4
  14. Romko

15. Hyligan

Hyligan Іронічний

А от це вже холодною зброєю може бути визнано...на відміну від предметів побутового вжитку які я назвав...

Та і за шо того нещасного малолітнього гопника сокирою ???

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

17. Romko

Та гопоті і ногами можна раду дати....
    А в лісі,де ми мешкаєм тре шось серйозніше...

18. navav

navav Well-Known Member

Добро і зло-тема вічна.Однозначна відповідь на неї неможлива.Добро чи зло коли добивають загнаного коня?Добро чи зло аборт-коли є загроза життю жінки?Однозначно відповісти неможливо.

• Подобається Подобається x 4
  19. Svjato

Svjato Well-Known Member

А найпростіше визначити - як воно мені би було, як би так мене стосувалося...

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хто такі єгипетські немовлята?

Якщо говорити про немовлят, то вони не є зло. Але в майбутньому вони б стали служителями єгипетських богів. Отже єгипестські немовлята ввійшли в інше життя не служителями єгипетських богів, а невинними немовлятами. То є зло?

Є такі слова у Біблії: не бійтеся тих, хто може тіло вбити, а бійтеся тих, хто тіло і душу погубить. Бог дав життя і Бог забрав життя. В чому полягає зло?

Останнє редагування: 25 гру 2010
а де твій аватар? :)