Ми вже в такі дебрі залізли....шо мабуть самі себе заплутуємо....... Не на всі питання людина має знати відповіді,на те й вона людина....... а тільки на життєво необхідні,все інше потрібно покладати на нашого Отця.
Що там уточнювати? Купа їх купа! Стільки галактик відгрохати... (чи хтось вірить, що вони самі утворилися?) Ні. Я ще в темі. Моя уява ще не заповнена відповіддями...(Сказав Бог А - має колись і сказати Б, але якщо Він сказав, а це хтось скрив, то це вже зовсім інша історія... АЛЕ МЕНІ ВІД ЦЬОГО НЕ ЛЕГШЕ...)
Хм...в Дюма згадується,що це питання займало уми видатних теологів - сучасників Ришельє.... Та й уми наших сучасників теж...від нєфік робити,зайняті тим же... Неофіційний форум факультету кібернетики
Ромку, ти собі сам придумав такого бога. І віриш в нього... нажаль. А все через те, що не приймаєш того, що Він говорить- Його Слова...
Ви його чули? Читали? Книгою точно не помилилися? (До речі, ви часом не з Тянь-Шаню?) Сподіваюся ви зрозуміли до чого я веду з оснаннього запитання...
Наскільки мені відомо, останнім з людей, хто напряму спілкувався з Богом (розмовляв) був Мойсей. Якщо в наші дні хтось стверджує, що розмовляв з Богом і чув глас Божий, то напрошується 3 варіанти: або він новий Мойсей, або лжепророк, або ж потребує спеціальної медичної допомоги (щоб не сказати грубше і нікого не образити).
Я би сказав дещо по іншому - Бога ніхто не бачив (про це говорить сама Біблія). Якщо Бог власноруч писав на скрижалях заповіді - Мойсей міг бачити Його руку...(що не може бути правдою). Ніхто не може довести що він народився серед "правильного народу" з "правильною культурою" і що поняття добра і зла його навчили правильно. Людина бачить що таке добро і зло з власного досвіду. І тільки з власного. Якщо хтось заявляє, що його релігія сама правильна - він фанатик із прихованою формою фашизму... Я християнин, але ніколи нікому не дорікав, що в когось неправильна релігія...
Все набагато простіше, п.Locke, Його Слово- це Біблія. Відкриваємо, читаємо і приймаємо вірою все, що там написано...
Тоді зрозуміло. І навіть таке нормально сприймати: Числа 31 17 убийте всіх дітей чоловічої статі, і всіх жінок, пізнавших мужа на мужскому ложі, убийте; 18 А всіх дітей жіночої статі, котрі не пізнали мужского ложа, оставте в живих для себе; А також таке (не можу зараз точно вказати місцезнаходження в Біблії: Бог є любов. Подібних цитат, які суперечать (на мій погляд) одна одній є дуже багато. Привів перше, що спало на думку. Як на мене, то щось тут одне з другим не вяжеться. А може я чогось просто не розумію?
Вибачайте, але з цим погоджуюсь. Ви уже впевнені в тому, що Біблія суперечлива книга і сприймаєте її тільки з цієї позиції, шукаючи у ній підтвердження своєї думи. А насправді Бог дійсно є Любов і Біблія є Його листом любові до нас людей! Якщо почнете думати з цієї позиції, то отримаєте набагато і набагато більше підтверджень своєї думки. І навіть в тих ніби то негативних речах Ви знайдете позитив.
Та не ставлю я собі такого за мету, щоби шукати суперечності. Але чим більше читаю, тим більше знаходжу. Буття 6 7 И сказал Господь: истреблю с лица земли человеков, которых Я сотворил, от человека до скотов, и гадов и птиц небесных истреблю, ибо Я раскаялся, что создал их. Або у випадку знищення міста Содом - там разом з відвертими грішниками було знищено і немовлят, які ще є ангелятками безгрішними і нічим ще не встигли завинити. Де тут позитив?
Що в цьому негативного Ви побачили? Думаю, що для содомських немовлят бути знищеними Богом і безгрішними піти до Нього був кращий варіант, ніж бути вихованими у збоченому суспільстві і піти в пекло. Чи не так? А тут що негативного? Він же ж не за добрі діла хотів їх винищити.
А хто сказав що туди увійшли тільки надхнені Богом книги? БОГ? ---------- Додано в 17:53 ---------- Попередній допис був написаний в 17:51 ---------- То ви визнаєте, що не можна увірувати в іншу релігію?
---------- Додано в 17:54 ---------- Попередній допис був написаний в 17:53 ---------- [/COLOR] Добрі люди доклались ,ні?
Ні не так. Старий заповіт - книга для ізраїльтян. Новий заповіт - для світу. ---------- Додано в 17:55 ---------- Попередній допис був написаний в 17:55 ---------- Прекрасні війни ці люди вели. Ні?