Дуалізм? Значить Ісус лукавив,коли казав,що Бог - Альфа і Омега,початок і кінець Всього? що жоден волосок не ворухнеться без Божої Волі? Чомусь я переконаний,що це правда.
Перші люди знали лише добро, але їхній непослух вирвав їх із цього блаженного стану. А в людині є така штука, як сумління. Божий голос всередині кожного з нас(то я про віруючих, для атеїстів то просто совість). Є певні моральні норми, властиві кожній культурі, суспільству і людина, базуючись на тих закладених в неї моральних нормах робить свій вибір. Християни мають свої орієнтири, буддисти свої, але якою б не було та чи інша культура, всеодно є багато спільних рис, що об"єнують їх при виборі добра і класифікації зла - чи ж це не глас Божий?
Я думаю, що не лукавив, але і не казав, що Бог сам нашле на когось зло і страждання. Бог може допустити і допускає, але то, скажімо так, не Його рук справа. Йов, зрештою, це чудово ілюструє.
Ви зне сплутали слово зазнали із словом знали? З цього я розумію - вони зазнали добра. А тут детальніше - сумління було на момент "пожирання" плоду з дерева знання? Коли мені снився сон - я все усвідомлював, але я вбив 4 чоловіки ні за що - бо в мене в руках була зброя. (до цього моменту я не тримав такої зброї, як увісні) Але питання в іншому - де була моя совість під час сну? Варіанти відповіді: В сні совісті не існує. В сні мене не існує. Сон - це кіно. Але тоді - - Чому коли я ще повністю не прокинувся - я не розрізняю добра і зла - я не знаю, чи я правильно себе веду чи ні - правильно відповідаю на питання, чи ні. Чому душа починає боліти, коли я усвідомлюю стан речей, стан яких до повного прокидання мені був повністю не цікавий? Отже питання - коли я спав я був поганий? Я не мав совісті? Я не міг розрізнити добро від зла? (Адже мені було все по барабану, навіть на момент прокидання - а це вже не сон) ---------- Додано в 01:52 ---------- Попередній допис був написаний в 01:51 ---------- Вірніше сказати - чи це не воля Божа....? ---------- Додано в 01:53 ---------- Попередній допис був написаний в 01:52 ---------- Янукович теж не знає, що твориться в Україні в селі Затемне, але його від цього більше не люблять. Бо теж знають - це не його рук справа...
Svjato ) Ну ви і намутили-накалапуцькали... Я вам завтра "подробненько" все напишу. Бо втомлена сильно, але щодо "знали" чи "зазнали" - я добре написала. Нічого не сплутала.
не забудьте написати про п'яних - бо вони такі ж мають риси, що і втомлений чоловік, сонний чи хворий (фізично). Не забудьте будь-ласка. Добраніч вам.
В вкратце, хотя это невозможно, попытаюсь поделится своим виденьем бытия. Так как мы смертны и гости на планете земля. Итог; смерть. То наша жизнь испытание, силы духа, воли и веры. И только на суде, зачтётся как вы прошли это испытание. Где все равны, что богатые, пьяницы, воры или убийцы, как и те кто пронёс выпавшее на него испытание достойно. +,- (энергия) чего больше.
Який триллер,перед цим дивилися? Насправді -сон,не що інще як спотворена уява підсвідомості(мозок відпочиває)тому й немає конкретного відчуття добра і зла,бо ми відпочиваємо...... Уявімо,якби під час сну ми всі були свідомі......була б справжня Матриця ---------- Додано в 11:25 ---------- Попередній допис був написаний в 10:40 ---------- Так!!!Воля Божа!!!!Бог терпить,якщо можна сказати "вичікує" Він і тільки Він може покласти усьому край......і тільки Він один знає чому так все відбувається,а ми створені на його подобу,значить повинні розрізняти де добро,де зло....
Не давлюся трилерів і фільми про війну практично не дивився (алергія на брехню). Це точно. А як би ще й наслідки після сну залишалися - взагалі капець би було. Нє? Від життя? ---------- Додано в 11:31 ---------- Попередній допис був написаний в 11:29 ---------- Ми були створені на подобу, але вміння розрізняти добро і зло в нас не було закладено...
Хотілося бАле від життя кожен відпочине,самі знаєте де,Ромко знає точніше Відпочиваємо від перенавантажень,причому на сьогодні шалених..... ---------- Додано в 11:33 ---------- Попередній допис був написаний в 11:31 ---------- В декотрих є-,шизофренія називається,як наслідок викревленої уяви....таке мож побачити на вул Кульпарківській, і не тільки таке......Тонка грань між свідомим і не зовсім....... ---------- Додано в 11:35 ---------- Попередній допис був написаний в 11:33 ---------- Та певне ,що не було інакше б не було б дерева життя(добра і зла) в Едемі.... А питання,що було? Був суворий наказ не їсти з нього плоди,бо пізнаєте,що таке добро і зло і не тільки... Скажу була властива людині цікавість і спокуса.....З"їли,здуріли.....і маємо,що маємо.. Тоді питання,для чого було це дерево?
Звичайно...Бо він Всезнаючий....він знав все наперід. Він і тоді нас випробовував і тепер.......і це закономірно,бо тільки добрі і смиренні успадкують його Царство.
Він нас такими створив...Але питання в іншому навіщо віі створив дерево і яка роль у тому всьому "змія"?
Цікаво, але так каже тільки книга Буття. В книзі Іуди сказано зовсім по іншому - Бог дав людині вміння розрізнити добро від зла, щоб вона могла противитися Сатані, який згордився. Це звучить логічніше. І ще слід розрізняти людські гріхи і гріхи ангелів. А то все в купу скинули і тепер розібратися не можемо. (А дехто все спихає на підступність диявола)
а що ні в кого не було усвідомленого сна? в мене пару раз було... один раз настільки реалістичного, що до тепер пам'ятаю всі деталі.. точніше тоді, під час, сну було все дуже реалістично... тобто Адам і Єва ніяким чином не могли згрішити проти Бога? по суті вони могли робити все, як вони захочуть - тільки не їсти то яблуко... тобто він його спеціально посадив і те що сталося Бог задумав з самого початку?
Думаю, що було таки по іншому... Ви би поставили електрогенератор в себе вхаті, знаючи, що туди можуть потрапити руки ваших дітей? (Звичайно, що ви їм би так і сказали - туди руки не пхай...) ---------- Додано в 18:22 ---------- Попередній допис був написаний в 18:20 ---------- Ха! А був сон в сні - коли було псевдо-прокидання. Я тоді вірив, що я вже не сплю. Такий собі Inception...
Не погоджуюся! Написано, що Він нікого злом не спокушує: Як.1:13 Бо Бог злом не спокушується, і нікого Він Сам не спокушує. Ви би випробовували свою дитину злом? Написано в Слові, що кожен випробовується власною пожадливістю, котра зачавши, породжує гріх, а зроблений гріх народжує смерть: Як.1:14-15 Але кожен спокушується, як надиться й зводиться пожадливістю власною. Пожадливість потому, зачавши, народжує гріх, а зроблений гріх народжує смерть. Що і відбулося з першими людьми... і далі продовжує відбуватися з неслухняними Богу людьми... Нажаль...
якби передбачав навіть малу ймовірність трагічного випадку то звісно що ні.. хіба тоді, коли вони зможуть усвідомлювати свої дії повноцінно, тобто якщо вони достатньо дорослі.. в мене теж був - просинаюся, а на ліжку щось сидить, брр.. і тут я прокидаюся другий раз.. остаточно.. здається.