добро і зло...

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем duncan, 20 лип 2007.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Дуалізм?
    Значить Ісус лукавив,коли казав,що Бог - Альфа і Омега,початок і кінець Всього?
    що жоден волосок не ворухнеться без Божої Волі?
    Чомусь я переконаний,що це правда.

• Подобається Подобається x 1
  2. Зануда

Зануда така зануда

Перші люди знали лише добро, але їхній непослух вирвав їх із цього блаженного стану. А в людині є така штука, як сумління. Божий голос всередині кожного з нас(то я про віруючих, для атеїстів то просто совість). Є певні моральні норми, властиві кожній культурі, суспільству і людина, базуючись на тих закладених в неї моральних нормах робить свій вибір. Християни мають свої орієнтири, буддисти свої, але якою б не було та чи інша культура, всеодно є багато спільних рис, що об"єнують їх при виборі добра і класифікації зла - чи ж це не глас Божий?

3. Romko

Romko Дуже важлива персона

А я про що?

4. Зануда

Зануда така зануда

Я думаю, що не лукавив, але і не казав, що Бог сам нашле на когось зло і страждання. Бог може допустити і допускає, але то, скажімо так, не Його рук справа. Йов, зрештою, це чудово ілюструє.

5. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ви зне сплутали слово зазнали із словом знали?

З цього я розумію - вони зазнали добра.

А тут детальніше - сумління було на момент "пожирання" плоду з дерева знання?

Коли мені снився сон - я все усвідомлював, але я вбив 4 чоловіки ні за що - бо в мене в руках була зброя. (до цього моменту я не тримав такої зброї, як увісні) Але питання в іншому - де була моя совість під час сну?
    Варіанти відповіді:
    В сні совісті не існує.
    В сні мене не існує.
    Сон - це кіно. Але тоді -
    - Чому коли я ще повністю не прокинувся - я не розрізняю добра і зла - я не знаю, чи я правильно себе веду чи ні - правильно відповідаю на питання, чи ні.
    Чому душа починає боліти, коли я усвідомлюю стан речей, стан яких до повного прокидання мені був повністю не цікавий?
    Отже питання - коли я спав я був поганий? Я не мав совісті? Я не міг розрізнити добро від зла? (Адже мені було все по барабану, навіть на момент прокидання - а це вже не сон)

---------- Додано в 01:52 ---------- Попередній допис був написаний в 01:51 ----------

Вірніше сказати - чи це не воля Божа....?

---------- Додано в 01:53 ---------- Попередній допис був написаний в 01:52 ----------

• Подобається Подобається x 5
  6. Зануда

Зануда така зануда

Svjato :))
    Ну ви і намутили-накалапуцькали...
    Я вам завтра "подробненько" все напишу. Бо втомлена сильно, але щодо "знали" чи "зазнали" - я добре написала. Нічого не сплутала.

7. Svjato

Svjato Well-Known Member

не забудьте написати про п'яних - бо вони такі ж мають риси, що і втомлений чоловік, сонний чи хворий (фізично).

Добраніч вам.

• Подобається Подобається x 2
  8. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

В вкратце, хотя это невозможно, попытаюсь поделится своим виденьем бытия.
    Так как мы смертны и гости на планете земля. Итог; смерть.
    То наша жизнь испытание, силы духа, воли и веры.
    И только на суде, зачтётся как вы прошли это испытание.
    Где все равны, что богатые, пьяницы, воры или убийцы, как и те кто пронёс выпавшее на него испытание достойно. +,- (энергия) чего больше.

9. poetka

poetka Дуже важлива персона

Який триллер,перед цим дивилися?:)
    Насправді -сон,не що інще як спотворена уява підсвідомості(мозок відпочиває)тому й немає конкретного відчуття добра і зла,бо ми відпочиваємо......
    Уявімо,якби під час сну ми всі були свідомі......була б справжня Матриця:)

---------- Додано в 11:25 ---------- Попередній допис був написаний в 10:40 ----------

Так!!!Воля Божа!!!!Бог терпить,якщо можна сказати "вичікує" Він і тільки Він може покласти усьому край......і тільки Він один знає чому так все відбувається,а ми створені на його подобу,значить повинні розрізняти де добро,де зло....

• Подобається Подобається x 6
  10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Це точно. А як би ще й наслідки після сну залишалися - взагалі капець би було. Нє?

Від життя?

---------- Додано в 11:31 ---------- Попередній допис був написаний в 11:29 ----------

Ми були створені на подобу, але вміння розрізняти добро і зло в нас не було закладено...

11. poetka

Хотілося б:)Але від життя кожен відпочине,самі знаєте де,Ромко знає точніше:)
    Відпочиваємо від перенавантажень,причому на сьогодні шалених.....

---------- Додано в 11:33 ---------- Попередній допис був написаний в 11:31 ----------

В декотрих є-,шизофренія називається,як наслідок викревленої уяви....таке мож побачити на вул Кульпарківській, і не тільки таке......Тонка грань між свідомим і не зовсім.......

---------- Додано в 11:35 ---------- Попередній допис був написаний в 11:33 ----------

Та певне ,що не було інакше б не було б дерева життя(добра і зла) в Едемі....
    А питання,що було?
    Був суворий наказ не їсти з нього плоди,бо пізнаєте,що таке добро і зло і не тільки...
    Скажу була властива людині цікавість і спокуса.....З"їли,здуріли.....і маємо,що маємо..
    Тоді питання,для чого було це дерево?

• Подобається Подобається x 3
  12. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Давно підозрюю, що Господь знав про людську слабість. Не для себе ж він його садив.

• Подобається Подобається x 5
  13. poetka

Звичайно...Бо він Всезнаючий....він знав все наперід.
    Він і тоді нас випробовував і тепер.......і це закономірно,бо тільки добрі і смиренні успадкують його Царство.

14. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Питання - чому Господь не створив нас відразу такими?

15. poetka

Він нас такими створив...Але питання в іншому навіщо віі створив дерево і яка роль у тому всьому "змія"?

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

Цікаво, але так каже тільки книга Буття. В книзі Іуди сказано зовсім по іншому -
    Бог дав людині вміння розрізнити добро від зла, щоб вона могла противитися Сатані, який згордився.

Це звучить логічніше.

І ще слід розрізняти людські гріхи і гріхи ангелів. А то все в купу скинули і тепер розібратися не можемо. (А дехто все спихає на підступність диявола)

17. ovod

ovod Well-Known Member

а що ні в кого не було усвідомленого сна? в мене пару раз було... один раз настільки реалістичного, що до тепер пам'ятаю всі деталі.. точніше тоді, під час, сну було все дуже реалістично...
    тобто Адам і Єва ніяким чином не могли згрішити проти Бога? по суті вони могли робити все, як вони захочуть - тільки не їсти то яблуко...
    тобто він його спеціально посадив і те що сталося Бог задумав з самого початку?

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

Думаю, що було таки по іншому...
    Ви би поставили електрогенератор в себе вхаті, знаючи, що туди можуть потрапити руки ваших дітей? (Звичайно, що ви їм би так і сказали - туди руки не пхай...)

---------- Додано в 18:22 ---------- Попередній допис був написаний в 18:20 ----------

Ха! А був сон в сні - коли було псевдо-прокидання. Я тоді вірив, що я вже не сплю. Такий собі Inception...

19. Levko

Levko Well-Known Member

Не погоджуюся!
    Написано, що Він нікого злом не спокушує:

Як.1:13
    Бо Бог
    злом не спокушується, і нікого Він
    Сам не спокушує.

Ви би випробовували свою дитину злом?

Написано в Слові, що кожен випробовується власною пожадливістю, котра зачавши, породжує гріх, а зроблений гріх
    народжує смерть:

Як.1:14-15 Але кожен спокушується,
    як надиться й зводиться
    пожадливістю власною.
    Пожадливість потому, зачавши,
    народжує гріх, а зроблений гріх
    народжує смерть.

Що і відбулося з першими людьми... і далі продовжує відбуватися з неслухняними Богу людьми... Нажаль...

20. ovod

ovod Well-Known Member

якби передбачав навіть малу ймовірність трагічного випадку то звісно що ні.. хіба тоді, коли вони зможуть усвідомлювати свої дії повноцінно, тобто якщо вони достатньо дорослі..

в мене теж був - просинаюся, а на ліжку щось сидить, брр.. і тут я прокидаюся другий раз.. остаточно.. здається.

а де твій аватар? :)