добро і зло...

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем duncan, 20 лип 2007.

1. dr1ve

dr1ve Well-Known Member

а ви зустрічали колись "святих" людей?? на моєму шляху таких ще не траплялось. Зло - це дуже широке поняття і всі трактують його по-різному. Я думаю, що світ створювався не ідеальним, тому і є постійний баланс між добром і злом.

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Дуже шкода.
    я зустрічав...

• Подобається Подобається x 1
  3. ovod

ovod Well-Known Member

деколи кажуть, що за добрий вчинок треба платити
    не зовсім розумію, тому хіба поясните.

4. Nevermind

Nevermind Просто персона

Є такі. Є добрі, безкорисливі, самовіддані люди.
    Навіть серед моїх друзів є такі.

5. dr1ve

dr1ve Well-Known Member

можливо я не правильно виразився, серед мого оточення теж є добрі і безкорисливі люди, але під словом "святих" я мав на увазі ідеальних людей, які ніколи не робили поганих вчинків або думали, що не робили:)

6. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Така ідеальна людина - Ісус Христос, бо лише будучи водночас Богом можливо уникнути будь-якого гріха. Проста людина часто-густо мусить обирати компромис між поганим і ще гіршим :sad:
    (Щоправда можна було також стати Його матір'ю, але то був один єдиний шанс, що вже використали.)

---------- Додано в 08:51 ---------- Попередній допис був написаний в 08:47 ----------

Див. допис 281

7. Levko

Levko Well-Known Member

Хотів поділитися з тими, хто шукає Бога одним своїм відкриттям на тему добра і зла.
    Багато тут на форумі говорилося про те чому таке страшне зло прийшло в життя Йова. Чому Бог допустив це? Якщо допустив, то виходить Бог був згідний з тим щоб цей святий і богобійний чоловік страждав?

Я завжди вірив і вірю, що від Бога не може походити ніяке зло, а тільки добро! Вірю також що автором усіх бід і нещасть є тільки диявол. Але випадок з Йовом постійно не давав мені спокою.
    Недавно я зрозумів чому Йову прийшлося так страждати.
    Виявляється це не було бажання Бога, для того, щоб допускати зло в його життя. Причина була в самому Йові!
    Я зрозумів, що Йов сам відкрив двері для того, щоб сатана прийшов у його життя!
    Через СТРАХ!
    В першому розділі книги Йова говориться, що він постійно переживав і боявся, за своїх дітей, щоб вони десь не згрішили перед Богом і приносив постійно жертви за них. Замість того, щоб віддати своїх дітей в руки Господа і перестати боятися за них, а вірити, що Господь турбується про них він постійно переживав і боявся. Зрештою, Йов сам визнав пізніше, що те чого він БОЯВСЯ те прийшло на нього:

Йов.3:25 бо СТРАХ, що його я
    жахався, до мене прибув, і чого я
    боявся прийшло те мені...

Як це стосується мене?
    Я зрозумів, що диявол приходить в життя віруючої людини тільки через дві причини:
    а)через гріх;
    б)через страх.

Я зрозумів, чому Ісус так багато говорив про страх. Він постійно говорив не боятися тільки вірити...

Відмовляючись боятися, а покладаючи все на Бога і вірячи, що ВІн опікується нами, ми закриваємо двері перед самим носом лукавого і він уже ніяк не зможе зашкодити нам!

Як Йов вийшов з ти усіх бід? Через віру! Коли четвертий з тих його друзів, хто втішав його, почав показувати йому який Бог є Сильний і Всемогутній, до Йова дійшло нарешті, який насправді є його Бог і що Він має силу захистити людину, котра покладається на Нього!

Можливо, це підбадьорить тих, хто зараз проходить через важкі обставини. Головне, не боятися, а все віддати в Його міцні руки, бо ВІн ОПІКУЄТЬСЯ Своїми дітьми!

8. Svjato

Svjato Well-Known Member

Я теж так завжди кажу - Страх до добра ще не приводив...

Так. Як я згадую Бог сказав вкінці - все можеш забрати в цього чоловіка, але життя ні.
    Бог знав на що йде. Бог не обіцяв берегти людей від бід - він так і сказав - підете і будете потом добувати собі хліб... (думаю для згрішившого це нормально)
    Питання тільки в іншому - чому кожній людині не дали шанс, а тільки Адаму і Єві? Бо вони були обрані і перші для обраних. Можливо були і не обрані і не в раю...

І знову ж - навпаки - якщо не перейти через випробування - не пізнаєте істини. Як ще перевірити друга?

9. Romko

Я і не сумніваюсь,що 7 сьогодніших приступів моєї малої,коли вона синіла з болю - Божа Воля.
    Не знаю,чому,за що...не мені судити.
    Але це Божа Воля.
    Для мене це зло.
    Для Зоряни - зло.
    Для кого добро - не знаю.
    Для чого це нам - не знаю.
    Я не Бог.
    Я можу лиш покоритись і надіятись.

• Подобається Подобається x 2
  10. Зануда

Зануда така зануда

Бог не хоче, щоб твоя дитина страждала. Бог не хоче, щоб ти так тяжко мучився. Бог хоче, щоб все, що відбувається ти переніс мужньо, з вірою і не зламався. Розумієш різницю? Бог не кинув тебе на глибокі води одинокого і не вміючого плавати, все, через що ви проходите, то не Його воля. Він допускає, але не посилає страждання. Але Божа воля на те, щоб ти не стратив віру, не впав зі сил і не відрікся від своєї дитини у відчаї.
    Ми не знаємо і не розуміємо багатьох речей, але то не означає, що у них немає змісту, як і не означає, що все посилає Бог. Абсолютне Добро не може плодити зла. Зло має інше коріння. Коли зло нас випробовує на міцність, Бог, як Абсолютне добро, дає нам сили чинити опір.

11. Svjato

Svjato Well-Known Member

Я ні. Ніц не розумію. Розтолкуйте мені грішному - Який мій перший гріх?

12. Romko

Для мене поняття БОГ - цілісне.
    Бог - не лише СВІТЛО
    А й ТІНЬ.
    Не лише ДЕНЬ - а й НІЧ.
    І не лише ДОБРО.
    Бог - це ВСЕ.
    хто я такий,щоб судити Його Волю.
    Цілком може бути,що даючи моїй дитині і нам все це,Він вберігає нас від чогось ще страшнішого.
    Може,це направду кара за чийсьсь гріх - мій,дружини,наших предків...до третього...сьомого...надцятого коліна.
    Я не знаю.
    Бо не Бог.
    І дуже сумніваюсь,що ті,хто стверджує,що знає...ЗНАЮТЬ.
    Але,що це - Його Воля - не сумніваюсь ні хвилини.

13. Зануда

Зануда така зануда

Ми зараз про що? Я про добро і зло. А ви?

14. Svjato

Svjato Well-Known Member

Я про то - хто що робить?
    Що в даний момент робить Бог? (Добро, зло, нічого)
    Що в даний момент робить Сатана?(Добро, зло, нічого)
    Я знаю, що я роблю в даний момент...(Добро, зло, нічого)

15. Зануда

Зануда така зануда

То якийсь дуалізм, а не християнство. Бог Християн - Добро, Любов...позитив, словом. Ніч, тінь, морок і все такого типу, то інший персонаж. Який зі штанців вискакує, так хоче всіх переконати, що його не існує і тоді безнаказанно підгрібати всіх під себе.
    Чому не можеш прийняти хворобу Зорянки, як об"єктивну реальність, а Божий задум щодо вашої родини не у її хворобі, а у вашому ставленні до неї, у вашій турботі, зусиллях, вашій відданості і мужності, у вашій вірі.

16. Romko

Я й кажу - це Божа Воля.
    І я її приймаю.
    Не скидаю.
    Не здаюсь.
    Буду нести,доки живий.
    тільки називати це Божою ласкою...ну ніяк не зможу.
    Тому,що бачу...навіть зараз...півгодини тому...як її болить.

---------- Додано в 01:22 ---------- Попередній допис був написаний в 01:20 ----------

Дуалізм,чомусь у вас - тих.хто стверджує.що ЗНАЄ.
    Бог- дідько.
    добро - зло.
    А я кажу - що Бог - ВСЕ.
    де дуалізм в моїх переконаннях?

17. Зануда

Зануда така зануда

Добро.
    Переконує людей у тому, що його існування, то попівські вигадки. Чим більше люду переконає, тим масштабніші спустошення. Доречі, має успіх у сучасному суспільстві.

А хто що. Одні живуть так, якби Бога не було, інші живуть так, ніби завтра не настане, ще інші вдячно приймають кожний день і просять Бога сили прожити наступний. Але всі без вийнятку щоденно роблять вибір між добром і злом,і намагаються свій вибір чимось виправдати, якось його підкріпити.

18. Romko

Дідько?
    Існує,ще й як існує.
    Але з Божої Волі.
    А не як антагоніст Бога.

19. Svjato

Svjato Well-Known Member

Угу. І хто дав людині знання - як відрізнити добро від зла?

20. Зануда

Зануда така зануда

То не є Божа ласка. Божа ласка у тому, що ти маєш сили нести той тягар.

А мої переконання я винесла з Біблії, зі слів Христа. Бог є Любов. І темряви у Ньому немає. Темрява насувається із протилежного боку.

а де твій аватар? :)