добро і зло...

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем duncan, 20 лип 2007.

1. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Ну вибір між рисом та гречкою котрі будуть на сніданок.
    Ніяк не вирішу, що то зробити щоб попоїсти.

• Подобається Подобається x 2
  2. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

на все воля божа...

3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Кожному своє... В мене такого вибору не існує. Доля...:dntknw:

• Подобається Подобається x 1
  4. found

found Well-Known Member

Це рецепт виготовлення пороху?! Стільки кофеїну не просто поставить на ноги, а ще й надасть крила))

5. Ravin

Ravin Well-Known Member

Хорошо...что презик Вас не читает, а то в связи с "нарко борьбой" ...

6. Romko

Ну й молодь пішла... То ж слабонька дієтична люрка...

7. poetka

poetka Дуже важлива персона

:haha::haha::haha::))):))):))):))):wacko:

---------- Додано в 23:52 ---------- Попередній допис був написаний в 23:51 ----------

Фест...........

8. ovod

ovod Well-Known Member

тобто зло все-таки потрібне?
    п.с. Щоб часом не знищити все зло, а то як будемо вдосконалюватися.

• Подобається Подобається x 3
  9. Romko

Все залежить,таки від бачення світу. Можна,сидяічи по вуха в багні,до опупіння повторювати,що то чиколядка. Можна,дивлячись на муки своєї дитини,дякувати Богу,що чиїсь дитині болить більше. Можна,коли болить в грудях,радіти,що не болить нирка. Дехто так вміє. На жаль,я так і не навчився...

10. ovod

ovod Well-Known Member

в кожній людині знайдеться якась частинка зла і якщо його Бог би знищив, то ми б не були собою.

11. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ця фраза була вжита для бачення ідеального світу...
    Для реального життя - людина - не зло і не добро. А то що мозок в цій людині задумав і робить - це і є добро, або зло, або просто нічо. Як кажуть - "могу капать, могу не капать". Іноді вагаюся, як краще зробити - так, як добре для всіх, чи так, як вигідніше мені. Можливо в цей момент щось стоїть надімною і шепче, але здебільшого - це рпеальні прорахунки в голові. Знаю точно, що якщо хтось допустив помилку (не через халатність) то визвіритися на таку людину - це явне зло (до речі людина, що визвіряється рідко себе контролює - що говорить, що це вже не та людина, яку знаєш) Тут і запускається ланцюг поширення зла - суперечки ,конфлікти... А якщо це в сім'ї - то навіть не знаю, що робити. Напевно єдиний варіант замовкнути першим та надіятися, що тебе зрозуміють.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Невже зло настільки стало рідним для людини, що без зла людина б втратила себе, як особистість?

13. Lady Vesna

Lady Vesna Батярка

Цікаве питання...Для людини зло не є рідним,просто ми фізично не можемо уявити світ,де зла нема зовсім і бути не може,де можна гуляти вулицями о третій ночі,де нема зрад і влада чесна...Ми бачимо зло настільки часто...Я вважаю,що особистісь людини(більш-менш хорошої за моральними принципами) буде неповною,якщо забрати оту стійкість,оте усвідомлення опору злу,розуміння добра і зла.
    А тепер візьмімо,наприклад,рядового маньяка-вбивцю.Якби у нього забрати бажання вбивати і творити зло самому,чи це стерло би його особистісь?Певна річ,що ні.

14. консультант

консультант Дуже важлива персона

Якби взагалі відкинути зло, то всі люди будуть добрими, житимуть однією сім"єю. свідомо працюватимумуть один на одного і кожен на себе, спатимуть хто з ким хоче і їстимуть те, що душа забажає. Не народ, а одна сім"я.:)

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

Один з видів тварин, зрештою, як і задумувалося...

16. ovod

ovod Well-Known Member

якщо не втрата, то точно зміна особливостей поведінки.
    Завжди потрібно буде давати милостиню, поступатися місцем.
    А тепер уявіть коли буде дві таких людини і дві хочуть поступити місце один одному. І що буде коли другий не погодиться - перший образиться і другий своїм добрим бажанням вчинить зло. Висновок - на кожного доброго потрібен поганий або щоб зробилося добро деколи треба трохи зла.

17. Romko

Карочє,не роби добре і не буде тобі зле,нє?;)

18. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Чічіков з Маніловим - воплочене добро?!

19. Svjato

Svjato Well-Known Member

В цьому до речі теж щось є.
    А ще як робиш без прохання - 100 процентів винним будеш!

---------- Додано в 21:48 ---------- Попередній допис був написаний в 21:48 ----------

Де ви такого начиталися?

20. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

У журналі "Нева" 60-70-х були приколи типу: "Чи має джентльмен допогти дамі вийти з автобуса, навіть як вона цього не бажає?" Насправді ми мало уявляемо, як живуть святі на небі, як вони спілкуються один з одним, залишається лише вірити Біблії, що ним добре.

Гоголь, "Мертві душі", Чічіков у Манілова. Якраз стосується вищезгаданої уявної ситуації.

а де твій аватар? :)