У таких випадках, вочевидь, слід розрізняти фізичне зло і моральне зло. Фізичне зло - це те, яке походить від створінь (природні катаклізми, хвороби). Бог створив добрий світ (Бут.1:31), але цей світ не є досконалим, а тому тут присутнє фізичне зло (Катехизм Католицької Церкви, 302). Чому присутнє це зло? Тому що Бог захотів, аби людина сама довершила його творіння. Бог захотів, щоб людина також була співтворцем цього недосконалого світу, щоб сама довела його до досконалості: "Узяв Господь Бог чоловіка й осадив його в Едемському саді порати його й доглядати його" (Бут.2:15). І саме тому Бог дав людині розум і свобідну волю, які мали б допомагати в подоланні фізичного зла (створення ліків та вакцин проти хвороб, дотримання екологічної безпеки тощо). Моральне зло - це те, яке походить від вільних створінь, тобто від людей. НІ ЗА ФІЗИЧНЕ, НІ ЗА МОРАЛЬНЕ ЗЛО БОГ НЕ НЕСЕ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ.
ну найпростіша це та , що в тому місті було менше віруючих ніж не віруючих, тобто перемогла більшість Або хтось в тому місті міг знищити ще більше людей Або їх просто не витримала Земля І взагалі прослідкуйте ваше відношення до того, що вмирають антитіла під час хвороби, ви переживаєте їхню втрату? Правда тут питання: знищення/вбивство людини, щоб вижило двоє це добро чи зло? Трошки в іншому варінті розказував священик як ангел йшов з людиною і вирішили переночувати, але зранку в одного господаря ангел вкрав золоту чашу, а другого разу вбив сина господаря. Потім людина запитала чому він так зробив, а той сказав, що та чаша була вкрадена і той господар не зміг би попасти в рай, а в другого син мав стати розбійником і щоб не господар тоже не звернув на шлях зла вбив сина. Отака то історія. п.с. хтось пробував поставити себе на місце того що вище і вирішити вбивати чи не вбивати?
1. Ви помиляєтеся. Бог створив ідеальних досконалих людей котрі повинні були жити в досконалому світі - в Еденському Саді, в РАЮ НА ЗЕМЛІ. 2. Проте Він допускае біди й страждання.
Перед самим собою Будь-ласка дайте ХОЧ ОДНЕ посилання на Біблію, в якому йшлося б про те, що Адам і Єва були досконалими, і світ, що їх оточував, також був досконалим. Особливо я хочу побачити в цих посиланнях саме слово "досконалі". Адам і Єва були ВІЛЬНИМИ, а не досконалими. Якби вони були досконалими (а тільки Бог є досконалим!), то НІКОЛИ не могли б згрішити, бо гріх - це передовсім НЕдосконалість думки чи вчинку. Той, хто досконалий, не може допустити недосконалість. Саме тому Бог не може згрішити, бо це суперечить Його досконалій природі
Ем.... загалом це гарно, до моменту, що Бог не творить не досконалості... оскільки Сам досконалий, то і твориво його мало б бути досконале (я не вірю, що при творінні частина енергії втрачається і ми виходим якісь дефектніші) Щось в мене сумніви, що Бог тут говорив лише про зовнішні аспекти. А отже мало б бути досконала подоба, але тут детальніше треба дивитись в оригінал і що саме ще малось на увазі під цими двома словами... Саме те, що твориво може грішити виявляє його досконалість вільною волею, а не зомбованим роботом, який би не мав вибору (Чи ви про таку досконалість за якою ти маєш вибір але розумієш що Бог це краще ніж будь що, тому не ослухаєшся його). Ну і взяти Люцифера, він теж згрішив бо возгордився, тобто таке враження що Бог творить лише не досконале... я думаю, що навпаки.... досконалість заключається у свободі вибору.... тільки чомусь не завжди це приводить до добра...
але ж Він створив недосконалу людину, як Він допустив таку недосконалість? А чому там у множині "Нашим", "Нашою"?
А хто ми такі, щоб Божі задуми збагнути чи підважувати, повірте раз створив, значить так треба. Бог не помиляється.
Ви суперечите самому собі. Досконалість не заключається у свободі вибору. Якби досконалість була просто у свободі вибору, то ми вже досконалі, як Бог... Бо вже маємо свободу вибору, але так не є. Навіть якщо припустити, що Бог створив людиною досконалою, то Він після того дав волю вибору. Що це означає? То означає, що хоч, зоставайся досконалим, а не хочеш - не зоставайся. Досконалість - це тоді, коли маєш свободу вибору, ти вибираєш святість. Свідомий вибір.
Але ж немає ні одного святого й безгрішного. Всі погрузли в гріху. Навіть той хто постійно слідує божими дорогами - всерівно він не є досконалим. Досконалість, як на мене - це: ¤ по-перше звільнення від болю й страждань, кінець хворобам і смерті, відсутність генетичних помилок в людському організмі. ¤ по-друге це Свідоме й Несвідоме НЕЗНАННЯ того, що собою являє ГРІХ. Незнання що таке вбивство, брехня, перелюб й злодіяння.
в такі дебрі залізли.... всьо простіше... От...мала спокійна...то добре... В хаті жара...то зле... Відкрили вікна...повіяв вітерець - то добре... Надворі біснуютья і викрикають дикими голосами фанати...то зле...
1. Не лише в свободі вибору. Але свободу вибору мають всі як досконалі так і недосконалі істоти. 2. Нащо припускати? Бог створюючи людину на свій образ і подобу створив грішну й недосконалу людину? А потім через те що людина була грішна й недосконала згрішила й потрапила в пекло? Отже метою Бога було аби чим побільше людей вічно страждали у пеклі? Свобідна воля була в людей з самого початку. Проте вони знали і могли зробити лише один переступ божих постанов, один гріх - з'їсти заборонений плід.
Ну ви лише доповнили те, що я сказав і жодної суперечливості у словах я не бачу. Якщо потрібно можна провести аналіз дослівно Хммм... тобто Бог створив собі забавку яка кориться виключно його волі... а потім вирішив перевірити, що станеться якщо дати їй волю вибирати В фразі "Сотворімо людину за образом та подобою Нашою" нічого не говориться, про те що Бог спочатку створив людину а потім дав волю вибору. В усякому випадку нам це не відомо і ми можемо лише здогадуватись виходячи із наших глибоких Доктринальних знань, ем про думки Творця? ну в такому разі ми дуже високо залізли
Та то логіка проста як двері. порівняйте: Створив, дав волю вибору. Дав волю вибору, створив. Щоб дати комусь волю вибору, то тре, щоб той хтось вже був, нє?
користуючись вашою дверною логікою я дійшов висновку: створив людину, згрішила людина... Себто якби Бог нас не створив ми б не згрішили, нє?
а що нє??? Якби ми ніколи не народжувалися, то б і ніколи не грішили й не померали. Ненародженим краще ніж нам, нє?